Advertisement

Personajele fantastice din seria The Lord of the Rings

de Cinemagia în 31 Aug 2016
În centrul poveștilor The Lord of the Rings se aflã culturile care au format Pământul de Mijloc: hobbiți, pitici, oameni, elfi, vrăjitori, troli, enti, orci, Cãlãreti Negri si Uruk-Hai

Fiecare cultură are un stil propriu de viață, propriile traditii, mituri, stiluri de a se îmbrãca si de a lupta. Fiecare este prezentatã pe larg în Frăția Inelului, creând impresia unei lumi vii plasate dincolo de istoria noastrã.

De exemplu, hobbitii sunt linistiti si apropiati de naturã, un grup asemãnãtor copiilor care trãiesc din cultivarea pământului. Cu o înălțime medie de 1,35 metri, creaturile cu labele îmblãnite sãlãsluiau în găuri săpate la poalele dealurilor. Ei iubesc lucrurile simple din viață: să fumeze pipe, să mănânce si, bineînțeles, să spunã povesti. Ei trãiesc pânã în jurul vârstei de 100 de ani, perioada adultã începând de la vârsta de 33 de ani.

Elfii, pe de altă parte, sunt fiinte nobile, elegante si magice a căror epocă se apropie de sfârsit si care par sã accepte cu amărăciune că sunt pe cale sã intre în legendã. Cu toate cã ei pot fi ucisi sau sã moarã de durere în suflet, elfii sunt nemuritori deoarece ei nu îmbãtrânesc si nu se îmbolnãvesc.

Piticii sunt mici si îndesati, cu un puternic simt al dreptãtii si cu o dragoste profundã pentru toate lucrurile frumoase. Ei trãiesc pânã în jurul vârstei de 250 de ani.

Vrãjitorii detin puterea supremã pe care o pot folosi pentru bine sau pentru rãu, depinde spre ce-i îndeamnă inima.

Celelalte creaturi sunt mult mai fantastice: entii acoperiti cu frunze încearcã să-si protejeze fratii lor de sânge, copacii; orcii hidosi luptã pentru Saruman; și sinistrii Cãlãreti Negri, acoperiti cu mantale negre, nu sunt nici vii nici morti ci blestemati sã trãiascã în lumea crepuscularã a lui Sauron.

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells