Pelicula de Oscar - azi, la Zilele Filmului Spaniol

de Razvan Boboc în 9 Oct 2007
Pelicula de Oscar - azi, la Zilele Filmului Spaniol

Aseara a debutat la Cinematograful Studio din Bucuresti Zilele Filmului Spaniol - “Spania: imagini, impresii, flamenco”. Evenimentul este organizat de Institutul Cervantes din Bucuresti in colaborare cu Filmoteca Ministerului de Externe din Spania, intre 8 – 11 octombrie 2007. Iata in continuare ce filme vor fi prezentate in aceasta seara:

Los Tarantos (Regia Francisco Rovira Beleta, 1963), 95 minute, de la ora 18:00

Rafael este membru al familiei "Los Tarantos". In timpul unei altercatii, raneste pe un membru al unei familia rivale "Los Zorongos" si nu dupa mult timp o cunoaste pe Juana, de care se indragosteste si de care este iubit. La aflarea faptului ca ea provine dintr-o familie pe care el o uraste, Rafael o abandoneaza pe Juana. Din acel moment, in vietile lor se strecoara tragedia. Filmul a fost nominalizat in 1964 la Oscar pentru Cel mai bun film strain. Motivul din "Romeo si Julieta" in lumea gitanilor, avand ca fir conductor dansul si cantecele flamenco.

La Leyenda del tiempo (Regia Iñaki Lacuesta, 2007) 115 minute, de la ora 20:00

Filmul relateaza povestea lui Isra, copilul gitan care, dupa moartea tatalui sau, nu a mai putut sa cante niciodata, in ciuda faptului ca apartinea unei lungi traditii de cantautori. Copilul viseaza ca intr-o buna zi sa poata calatori departe de insula spre care Makiko calatorise din dorinta de a putea cunoaste si asimila o cultura si un mod de trai care-i sunt total straine, sperand ca astfel va putea trece peste emotiile foarte puternice pe care i le cauzeaza boala tatalui sau.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells