Ovații de cinci minute la Veneția pentru The Killer

de Gloria Sauciuc în 4 Sep 2023
The Killer, cu Michael Fassbender protagonist, este despre un asasin cu sânge rece care dezvoltă o criză de personalitate după ce ratează o misiune

David Fincher a avut la Veneția premiera mondială a celui mai recent film al său, The Killer, în care Michael Fassbender joacă rolul unui asasin. Thriller-ul marca Netflix a avut parte de urale de 5 minute la proiecția de pe Lido de duminică seara, scrie Variety.

Fassbender și colega de platou Tilda Swinton nu au putut participa la premieră datorită grevei SAG-AFTRA. Fincher a pășit singur pe covorul roșu, notează publicația, alături de un grup de directori de la Netflix, semnând postere a câtorva dintre cele mai îndrăgite filme ale sale, de la Fight Club la Se7en.

Tot duminică, Fincher a vorbit la conferința de presă de la Veneția despre cum a dezvoltat personajul calm și calculat al asasinului jucat de Fassbender: „Mila a fost ultimul lucru legat de personaj. Nu avea nevoie să fie înfricoșător. Știți, banalitatea răului... Sper ca cineva să vadă filmul și să devină suspicios cu privire la vecinul de coadă de la casa de marcat din magazin”.

Criticul de film Owen Gleiberman de la Variety a considerat The Killer atât captivant, cât și conventional, dar l-a lăudat și pe actorul principa: „Fassbender, cu aerul său posac și anonim, este actorul perfect pentru rol, cu privirea lui sumbră având note de furie și de frică”, a scris criticul.

Inspirat de seria de romane grafice omonime semnate de Alexis Nolent și Luc Jacamon, The Killer este despre un asasin cu sânge rece care dezvoltă o criză de personalitate după ce ratează o misiune. Filmul, adaptat de scenaristul Andrew Kevin Walker, îi mai are în alte roluri pe Charles Parnell, Arliss Howard, Sophie Charlotte și pe Tilda Swinton. Colaboratorii de cursă lungă ai lui Fincher, anume directorul de imagine Erik Messerschmidt și compozitorii Trent Reznor, plus Atticus Ross, s-au alăturat și acestui proiect.

 Este și cea mai recentă colaborare a lui Fincher cu Netflix. Fincher a fost regizor și producător executiv al serialului House of Cards, unul dintre primele producții originale ale Netflix, înainte de a ocupa aceleași funcții la serilul Mindhunter. The Killer este al doilea film făcut de Fincher pentru Netflix, după Mank, drama despre Orson Welles care a primit 10 nominalizări la Oscar, inclusive pentru Cel mai bun film și Cel mai bun regizor.

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells