Oculus, senzaţia horror

de Ştefan Dobroiu în 5 Apr 2014
Cel mai bine primit horror al primăverii sa lansează pe 11 aprilie în SUA

Uneori filme venite de nicăieri ajung să facă senzaţie, devenind "must"-uri ale genului lor. Fără să fi văzut filmul, nu putem garanta că Oculus, un horror regizat de Mike Flanagan, va avea acest destin cinematografic, dar primirea sa în SUA a fost entuziastă, prin urmare iată-ne explorându-i potenţialul.

Oculus s-a lansat în cadrul festivalului de la Toronto, toamna trecută, şi în prezent are un procent de 100% cronici pozitive (din zece cronici) pe agregatorul de impresii critice Rottentomatoes. Sunt toate şansele ca procentul să scadă pe măsură ce tot mai mulţi critici văd filmul, dar primele reacţii chiar ne cresc aşteptările cu privire la şansele de a ne lăsa speriaţi de povestea horror-ului.

"Mult mai bun decât ar avea dreptul să fie un film despre o oglindă bântuită", scrie About.com, mergând drept spre punctul central al subiectului: tânăra Kaylie (Karen Gillan) este convinsă că în spatele tragediei care i-a lovit în urmă cu un deceniu familia se află o oglindă posedată de o forţă supranaturală răuvoitoare. Evenimentele din trecut s-au soldat cu moartea părinţilor fetei, cel acuzat de crimă fiind chiar fratele ei, Tim (Brenton Thwaites). În prezent, băiatul este eliberat din şcoala de corecţie şi se lasă prins în încercările surorii sale de a învinge entitatea supranaturală din oglindă. Bineînţeles, nu va fi uşor, iar cei doi fraţi se vor trezi într-un pericol de moarte, aflând că de obiectul malefic este legată o lungă istorie de morţi suspecte de-a lungul ultimului secol...

Revista Slant spune despre Oculus că este un "mini-triumf de montaj" şi că ajunge la nivelul unui "duet aproape Lynchian între două niveluri ale realităţii aflate în război". Reel Film spune că avem de-a face cu un horror foarte original, în timp ce Twitch îl laudă drept "un film extraordinar, punct". Şi cronica Hitfix este pozitivă: "Oculus al lui Mike Flanagan este cel mai bun exemplu că poţi lua ceva ce sună familiar şi, concentrându-te la interpretări şi detalii aparent minore, poţi crea ceva ce ridică standardul formulei".

Ne-a atras atenţia şi faptul că în rolul principal masculin se află Brenton Thwaites, un actor australian de care mai nimeni nu auzise până anul trecut. În doar un an, Thwaites a impresionat la Sundance cu SF-ul The Signal, a jucat alături de Jeff Bridges şi Meryl Streep în SF-ul distopic The Giver, iar acum iată că schimbă cu la fel de mare succes genul în Oculus. Noi l-am inclus pe actorul de 24 de ani pe lista celor mai promiţătoare nume de la Hollywood. O găseşti AICI.

Iată trailerul lui Oculus. Cum ţi se pare?

Exploreaza subiecte similare:

Brenton Thwaites, Karen Gillan, Mike Flanagan, Oculus

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AndreBlack pe 5 aprilie 2014 23:05
Pare promitator si un horror destul de bun . Acuma sa vedem . Pacat ca nu vine si la noi in tara .
Mishu25 pe 5 aprilie 2014 23:17
Nu vad nimic special din trailer, iar interpretarile mi se par de sitcom tv
xerses pe 6 aprilie 2014 13:39
M-as bucura sa vad un astfel de film.
alex_il_fenomeno pe 19 august 2014 00:49
Mi-a atras atentia de mult, intrucat pare foarte interesant, mai ales ca vorbim de un horror. Sper sa se ridice la inaltimea asteptarilor.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells