O pereche de mănuşi era să coste enorm producţia lui Skyfall

de Cristina Grigore în 6 Iul 2016
A fost o plăcere de-a lui Daniel Craig pe care regizorul Sam Mendes, care i-a aprobat-o, a regretat-o enorm ulterior

Erori în succesiunea scenelor apar în multe filme, chiar blockbustere, însă povestea celor evidente, care ar fi putut afecta serios calitatea producţiei – şi, implicit, a cronicilor şi încasărilor – nu ajunge prea des la cunoştinţa publicului. În cazul lui Skyfall însă, a ieşit la iveală o istorie savuroasă, ce are ca sursă un membru din staff-ul de producţie al filmului – preluată de criticul de film Charlie Lyne, care a detaliat-o pe contul său de Twitter. Potrivit acestuia, una dintre cele mai importante scene de luptă din Skyfall era să fie ratată din cauza unei perechi de mănuşi.

Mănuşile au fost cumpărate de Craig într-o escapadă la cumpărături, iar acesta a insistat să le poarte a doua zi la filmări (în scena cu lupta din subsolul cazioului). Fără să se gândească prea mult, regizorul Sam Mendes a aprobat. A constat apoi, terifiat, după sezizarea unuia dintre membrii echipei de la montaj, că acele „accesorii” adorate de Craig apăreau într-o scenă în care Bond ar fi trebuit să mânuiască arma sa specială, care se activa doar la citirea amprentei sale. Iar acest lucru ar fi fost imposibil dacă el purta mănuşi.

„Producătorii au început să calculeze cu disperare cât de mult ar costa să refacă scena în cauză; doar pentru că Sam Mendes a fost de acord ca Daniel Craig să poarte acele mănuşi speciale pe care şi le-a cumpărat”, notează Lyne.  Cum cifra obţinută era de ordinul milioanelor de dolari (imposibil de obţinut în acea etapă a producţiei), s-a apelat la trucurile grafice. Mănuşile lui Bond au fost „pictate” cu o nuanţă asemănătoare cu cea a mâinilor sale. Rezultatul a fost că mâinile protagonistului arată, în acea secvenţă, mai butucănoase ca de obicei. Însă, cum a concluzionat şi Lynn, „măcar Daniel Craig a putut să-şi poarte în acea zi, mănuşile pe platoul de filmare”.

Exploreaza subiecte similare:

Skyfall, Daniel Craig, Sam Mendes

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells