O întâlnire cu Chris Pratt

de Andrei Crăciun în 12 Aug 2014
Exclusiv pentru România, declaraţii amuzante despre Gardienii galaxiei

În cadrul turneului mondial de promovare al Guardians of the Galaxy, premiera de vineri, jurnalistul român Andrei Crăciun a fost invitat la Londra, unde a stat faţă în faţă cu Chris Pratt, interpretul personajului principal al filmului, Peter Quill, supranumit Star-Lord. Iată mai jos o descriere a întâlnirii, în exclusivitate pentru Cinemagia.

Tot ce vreţi să ştiţi despre Chris Pratt, Star-Lord din “Guardians of the Galaxy””
Andrei Crăciun

25 Iulie, 2014, Londra, Hotel Corinthia, etajul I. Vedetele din superproducţia Guardians of the Galaxy intră pe rând la o întâlnire cu presa din Europa. E o acţiune dintr-un megaturneu continental de promovare.

Sunt acolo, pun întrebări, notez răspunsuri, fără să îmi asum un interviu integral cu Vin Diesel, Zoe Saldana sau Chris Pratt, căci întrebările mele sunt întrerupte întotdeauna de întrebări care vin de la ziariştii din Vest.

Mai importante sunt, în context, răspunsurile lui Chris Pratt, personajul principal al filmului. Pratt era cândva supranumit “Grăsuţul”, bea multă bere şi juca în producţii cu bugete departe, foarte departe de “Guardians of the Galaxy”. Dar toate acestea sunt istorie. Acum e Star-Lord şi crede că abia aşa – supererou, fanatic al sălii de forţă – a ajuns la întâlnirea cu sine.

Cum a ajuns în Guardians of the Galaxy
Auzisem că se face filmul acesta, directorul de casting desemnat de regizorul James Gunn l-a căutat pe managerul meu, dar nu voiam să mearg. Mi se părea că nu sunt potrivit.

Mă temeam că nu o să iau rolul, credeam că e mai bine să le economisesc timpul şi lor şi să mi-l economisesc şi mie.
Nu era mulţumit de toate rolurile mele, deşi câştigam destul din ele. Am reconsiderat ce sunt în stare să fac în cinema după ce am făcut Zero Dark Thirty, care mi s-a părut mai mult chiar decât era în scenariu. Şi am zis: da, aş putea să fac Guardians of the Galaxy.

Nu e ciudat că abia la Zero Dark Thirty mi-am dat seama că sunt bun. Încerc să-i conving pe alţii de capacităţile mele, dar nu sunt neapărat eu convins. Sunt un agent de vânzări care învaţă încă să fie actor. Voiam să fac şi ceva care să mă implice atletic şi să joc şi comedie, mă gândeam cum să le combin pe amândouă. Ideea era cum să zbor creieri în mod amuzant, într-o comedie veridică, nu forţată.

Prima întâlnire cu regizorul
James Gunn mi-a zis: Frate, vreau să vină cineva şi să îl ia pe Star-Lord şi să îl facă el, după puterile lui, să-l stăpânească. Atunci mi-am zis că e şansa mea să fac ceva cu adevărat memorabil, să amestec cele două tonuri.

Cum a căpătat fizicul de supererou
Eu eram un gras care bea multă bere când am început să lucrez. Când am ajuns la forma actuală, fratele meu m-a încurajat să-mi fac un selfie şi să postez fotografia  pe paginile de social media astfel încât oamenii să vadă cât am fost în stare să mă schimb, ce ambiţie am. Poate că fratele meu ar trebui să fie managerul meu.

Am avut un antrenor principal după ce am primit rolul. Am avut şi nutriţionist. Am zis: “Glumiţi? Wait, what? Am patru luni şi am buget nelimitat cu un antrenor personal?! OK, mă voi întâlni cu doi antrenori pe zi, de două ori pe zi, mă duc la nutriţionist o dată pe săptămână.” Nutriţionistul m-a învăţat tot, avea un dulap plin de vitamine, magneziu, uleiuri de peşte, toate chestiile alea pe care trebuie să le iei ca să fii sănătos. Mi-a făcut un program strict. Prima dată s-a uitat la mine, gen “Tu eşti experimentul meu, grăsuţule, eşti opera mea de artă, eşti capodopera mea, te fac om”, iar eu eram “Fac tot ce spuneţi, domnule!”. A fost minunat.

Lucram şi înainte, dar aveam suişuri şi coborâşuri fiindcă făceam totul de capul meu. Eram cu mentalitatea aceea old school – dacă nu mănânci, slăbeşti. Mă înfometam, apoi mă îngrăşam la loc, corpul meu când dădea de hrană îşi lua tot ce avea nevoie, îşi făcea provizii. În plus, pentru prima dată în viaţă am început să simt cu adevărat mâncarea. A fost cea mai eficientă perioada din viaţa trupului meu. Recomand oricui e deprimat să se uite la trupul său şi la ce face cu el, la ce mănâncă, cu ce-l alimentează. De aici începe tot.

Chiar aşa trebuie să arate un super-erou. Are sens. Asta mă fascina şi pe mine când era mic şi admiram benzile desenate – eram încântat de cât de mari erau tipii ăia, ce dimensiuni aveau, erau uriaşi! E o fantezie. Suntem animale, şi animalul cel mai tare în sălbăticie are cele mai tari femele, procreează, şi e cel mai admirat. Cred că la fel e şi la oameni. Ne place frumuseţea, simetria formelor. Când arătam mai rău, când eram grăsuţ, ziceam că nu e ce trebuie, dar acum îmi dau seama că de fapt e ce trebuie – aşa ar trebui să arate oamenii.

Vreau să fie cât mai apropiat de personajul din benzile desenate. Star-Lord era în formă fizică optimă şi aşa a trebuit să fiu şi eu.

Superputerile sale
Superputerea mea este capacitatea de a nu mă supragândi la lucruri. Cu “Gardienii” îmi făceam exerciţiile dimineaţa, în echipă, mi-a plăcut ideea de echipă, am făcut mult sport în liceu şi mă simt confortabil în poziţia asta de membru al unei echipe, să fiu antrenat, să o ard cu băieţii.

Zoe Saldana
Şi apoi Zoe a apărut şi a arătat că are o personalitate puternică şi i-a dominat pe toţi tipii ăştia plini de testosteron. şi ea e într-o formă uimitoare, mi-a dat un picior în coaste de m-a îndoit câteva săptămâni.

Muzica preferată
Ascult mai ales muzică country. Ca să fac mişcările de dans din „Guardians of the Galaxy” am văzut ce melodii erau la modă la  jumătatea anilor `80, mi-am adus aminte de copilărie când dansam la subsolul casei cu fratele şi sora mea, pe muzica asta. Făceam concursuri. Michael Jackson, disco, şi ceva hip-hop de şcoală veche.

Viaţa de familie
Fiul meu are doi ani. N-a văzut încă filme din astea. Nu o să mă duc cu el la cinema nici la “Guardians of the Galaxy”. E mic, oameni buni. S-au schimbat multe la mine de când lucrez la sala de forţă – sunt un soţ mai bun şi un tată mai bun. Mă simt mult mai împăcat cu mine acum. Nevastă-mea voia să mă hrănească în continuu, cred că mă place mai gras. Acum am scos alcoolul din dietă, am scos berea, zahărul, carnea procesată, mănânc fructe şi legume. Fără pizza, fară desert. Fără seri cu zece pahare de martini.

Planuri de viitor
Voi juca în Jurassic World, va fi lansat în iunie 2015. O să fie spectaculos.  

„Guardians of the Galaxy/Gardienii Galaxiei” este distribuit de Forum Film România şi a avut premiera pe 8 august 2014, fiind proiectat în format 2D, 3D şi IMAX 3D.

Exploreaza subiecte similare:

Chris Pratt, Guardians of the Galaxy

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 12 august 2014 17:49
Un interviu foarte complet care denota profesionalismul jurnalistului Andrei Crăciun.
unkn0wn pe 12 august 2014 21:11
Foarte tare.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells