O comedie va deschide ediția cu numărul 77 a Festivalului de Film de la Cannes: Le Deuxième Acte, de Quentin Dupieux

de Gloria Sauciuc în 5 Apr 2024
Anunțul de la Cannes spulberă speranțele că Megalopolis al lui Francis Ford Coppola ar deschide festivalul

Le Deuxième Acte, cel mai recent film al prolificului regizor și scenarist francez Quentin Dupieux, cu Léa Seydoux și Vincent Lindon protagoniști, va deschide ediția cu numărul 77 a Festivalului de Film de la Cannes. Prezentată în afara competiției în premieră mondială pe Croisette marți, 14 mai, această comedie în patru părți va fi lansată în toate cinematografele franceze în aceeași zi, se vede într-un comunicat remis Cineamgia. Vincent Lindon a fost Președintele Juriului ediției din 2022 a Cannes Film Festival.

Pentru a lansa festivitățile celei de-a 77-a ediții, Dupieux - acest „artist îndrăzneț și imprevizibil” - va păși pe covorul roșu de la Grand Théâtre Lumière, înconjurat de întreaga sa echipă, mai transmite festivalul.

Anunțul de la Cannes spulberă presupunerile că Megalopolis al lui Francis Ford Coppola ori Inside Out 2 (primul film a deschis ediția din 2015 a festivalului) sau Juror No. 2 al lui Clint Eastwood va deschide celebrul festival de film. Posibilele filme care vor concura anul acesta pentru Palme d'Or sunt trecute aici în revistă.

Un cineast care îmbrățișează libertatea - de ton, de formă și de subiect - Quentin Dupieux s-a eliberat de convenții printr-o operă deja vastă (13 lungmetraje în 17 ani), consacrând absurdul ca gen de sine stătător - dintre care Al doilea act este un exemplu perfect, mai scrie festivalul.

Un road – movie pe fundalul subiectului operaţiilor estetice, un pneu ucigaş, poliţişti cărora le lipseşte un infractor, un regizor care caută cel mai bun ţipăt de la actorii lui, o muscă gigantică dresată, o pivniţă cu puteri spaţial-temporale sunt elementele poveștii din Le Deuxième Acte.

 

Ca şi filmele anterioare, Le Deuxième Acte/The Second Act se dovedeşte în sine un „film în film” ce chestionează condiţia actorului. Distribuţia este pe atât de prestigioasă pe cât este de surprinzătoare: Lea Seydoux, Vincent Landon şi Louis Garrel intră pentru prima oară în universul excentric al lui Quentin Dupieux, în timp ce Raphael Quenard revine în acesta pentru a patra oară, după Mandibles, Smoking Causes Coughing şi Yannick. Covorul roşu promite să fie magnific!, se mai vede în comunicatul scris într-o notă entuziastă. Al doilea act urmează după Smoking Causes Coughing, prezentat în 2022 în Selecția oficială, în afara competiției.

Ceremonia deschiderii celei de-a 77-a ediții a Festivalului de la Cannes va fi transmisă în direct pe France Télévisions marți, 14 mai. Camille Cottin va fi maestru de ceremonie. Numeroase cinematografe din Franța vor proiecta ceremonia și filmul din deschidere cu sprijinul Fédération Nationale des Cinémas Français (FNCF) și în parteneriat cu France Télévisions.





Exploreaza subiecte similare:

Quentin Dupieux

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells