O comedie romantică bate recorduri de încasări în Spania

de Ştefan Dobroiu în 7 Apr 2014
În doar trei săptămâni, Ocho apellidos vascos a avut 3,5 milioane de spectatori

Un film spaniol inspirat de mega-hitul francez Bienvenue chez les Ch'tis a vândut mai bine de 3,5 milioane de bilete în doar trei săptămâni de la lansare, încasând aproape 20 de milioane de euro, anunţă Cineuropa.org. Comedia romantică Ocho apellidos vascos (s-ar traduce Opt nume de familie basce), în regia lui Emilio Martínez Lázaro, a devenit filmul cu cel mai bun debut de la lansarea lui The Impossible încoace şi a depăşit aşteptările distribuitorilor cu succesul său.

Dacă în general weekend-ul de debut este cel cu încasările cele mai mari, Ocho apellidos vascos a uimit cu faptul că în a doua săptămână încasările au crescut cu 50%, producţia reuşind să încaseze încă şi mai mult în a treia săptămână, lucru nemaivăzut în istoria lansărilor spaniole, după cum a anunţat Universal, distribuitorul local al filmului.

Filmul spune povestea lui Rafa, un bărbat din Andalusia a cărui viaţă este dată peste cap când, pentru prima oară de când se ştie, o femeie rezistă farmecelor sale. Numele ei este Amaia, de origine din Ţara Bascilor. Hotărât să o cucerească, Rafa se duce în nordul Spaniei şi se preface a fi de prin părţile locului, aşteptând ca Amaia să-i iasă în cale. Filmul a fost lăudat pentru umorul cu care prezintă diferenţele de temperament şi limbaj dintre cele două regiuni spaniole.

Succesul lui Ocho apellidos face ca producătorul Telecinco Cinema să pregătească deja o continuare, Nueve apellidos catalanes, de această dată fiind în vizor Catalonia, cea mai bogată (şi adesea antipatizată în restul Spaniei) regiune a ţării, vizitată anual de milioane de turişti datorită Barcelonei.

Oricât de populară, premiera spaniolă mai are de lucru înainte de a se apropia de fenomenalul succes francez al lui Bienvenue chez les Ch'tis, văzut în 2008 de 20 de milioane de spectatori doar în Franţa.

Exploreaza subiecte similare:

Bienvenue chez les Ch'tis, Emilio Martínez Lázaro, The Impossible

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Skynet.Zbenga pe 8 aprilie 2014 06:09
Interesant
alex_il_fenomeno pe 20 august 2014 12:41
Poate voi incerca si eu sa o urmaresc, daca voi avea ocazia.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells