Nicholas Cage îl va juca pe Dracula, în cadrul relansării universului de monștri al Universal Pictures

de Marina Florea în 2 Dec 2021
Povestea e centrată pe servitorul loial al celebrului vampir, jucat de către Nicholas Hoult

Nicolas Cage va fi din nou o creatură a nopții, după vestea că va juca rolul lui Dracula în Renfield, ecranizarea Universal Pictures, o recreare a legendei cu vampiri a lui Bram Stoker, dar de data aceasta concentrată pe servitorul loial al celebrului vampir, jucat de către Nicholas Hoult.

Inspirat de o poveste originală semnată de Robert Kirkman (The Walking Dead) și cu regia semnată de către Chris McKay (The Tomorrow War), Renfield îl surprinde pe Cage ascuțindu-și colții pentru prima oară din 1989 încoace (atunci juca în Vampire's Kiss - foto) în ultima încercare a Universal de a-și relansa universul de monștri după succesul lui The Invisible Man. Dincolo de această știre, puține se știu despre film, deși publicația Deadline anunță că Renfield se petrece la ora actuală, nefiind un film de epocă.

Personajul își are originile în romanul lui Bram Stoker din 1897. Pacient într-un azil de nebuni, personajul dezvoltă obiceiul de a mânca insecte și de a bea sânge, ceea ce, el crede, îi va aduce nemurirea. Personajul este obsedat de Dracula, prosternându-i-se și făcându-i pe plac. Dracula îi oferă în schimb insecte și șobolani, dar și perspectiva de a avea viață veșnică.

Dwight Frye juca același personaj în Dracula din 1931, în timp ce Tom Waits îl juca pe Renfield în varianta lui Francis Ford Coppola din 1992. Hoult se alătură unui lung șir de actori în rolul secundar, însă acesta din urmă va face din Renfield personajul principal. Într-adevăr, deși Dracula va apărea în film, acesta nu va fi personajul principal.

După o serie de roluri în filme precum Pig, traiectoria carierei lui Cage pare să fie una ascendentă, așa că vom vedea care va fi efectul noului film cu vampiri asupra publicului.

Exploreaza subiecte similare:

Tom Waits, Vampire's Kiss, Bram Stoker, Nicolas Cage, Nicholas Hoult

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells