Mini-serie: In the Flesh

de Ştefan Dobroiu în 18 Iun 2013
BBC dovedeşte încă o dată că ştie să creeze televiziune de calitate

BBC are o lungă carieră în crearea unor mini-serii în stare să facă senzaţie, iar unul dintre cele mai bune exemple este Sherlock, cu Benedict Cumberbatch în rolul unui Sherlock Holmes modern ajutat de un Watson interpretat de Martin Freeman. BBC dă lovitura din nou cu In the Flesh, excelentă mini-serie ce porneşte de la premisă cel puţin interesantă: ce se întâmplă dacă există un tratament pentru zombi, iar aceştia pot fi reintegraţi în societate?

După zeci de filme cu zombi văzute, se cimentează senzaţia că posibilităţile genului sunt cel puţin limitate, prin urmare sunt cu atât mai interesante producţiile care reinventează mitologia genului (un alt exemplu bun este World War Z, premiera de vineri). In the Flesh o reinventează din temelie cu ajutorul lui Kieren Walker (un Luke Newberry căruia îi dorim ascensiunea fulminantă a lui Andrew Garfield), un adolescent britanic care, după ce devine zombi, este tratat la un spital al guvernului şi apoi retrimis în oraşul natal, Roarton.

Problema este că Roarton s-a evidenţiat în timpul Trezirii la viaţă, când mulţi morţi au devenit zombi, prin ferocitatea cu care localnicii au exterminat creaturile disperate să se înfrupte din creierul lor. Roarton este un oraş de provincie, unde bărbaţii ţin în mână ori puşca, ori halba de bere, iar cei mai întreprinzători au format miliţia militară HVF (Human Volunteer Force), gata de orice pentru a extermina "putreziţii", aşa cum sunt cunoscuţi în regiune cei pe care autorităţile i-au ambalat în denumirea mult mai amabilă de pacienţi PDS (Partially Deceased Syndrome).

Astfel, In the Flesh devine nu o mini-serie cu zombi, ci o dramă socială despre acceptare, segregare şi reintegrare în societate. Despre descoperirea de sine şi acceptarea greşelilor din trecut. Despre adaptarea la o lume în continuă schimbare, în care deciziile guvernului provoacă furie în sânul micilor comunităţi, dominate de prejudecăţi, dar obligate să se schimbe. Revenirea lui Kieren în sânul familiei dă peste cap viaţa părinţilor săi simmpli, dar care ar face orice pentru a se resimţi din nou o familie. Rareori un film de gen comentează atât de elegant şi relevant despre forţele contradictorii din societate.

Kieren devine un erou extraordinar şi, în ciuda aparentei sale timidităţi, catalizator al unor reacţii ieşite din comun. Este bântuit de coşmaruri din zilele când se hrănea cu creier uman, dar e gata de orice sacrificiu pentru a se reintegra în societate şi a se simţi din nou acasă în sânul familiei sale. Cu toate acestea, nu ezită să reacţioneze când în jurul său se petrec abuzuri la adresa minusculei comunităţi PDS...

Primul sezon al serialului cuprinde doar trei episoade şi clar îşi lasă spectatorii dorind mai mult. Imediat după difuzarea celor trei episoade de o oră, BBC a aprobat un al doilea sezon mai consistent, de cinci sau şase episoade. Acesta va intra în producţie în toamnă şi va fi difuzat în prima jumătate a lui 2014.

Obligatoriu e văzut.

Exploreaza subiecte similare:

Luke Newberry, Andrew Garfield, Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Sherlock, World War Z, In the Flesh

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
denissemeda pe 16 iulie 2013 07:35
Pare interesant! Merita incercat !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells