Michael Moore promite să îl „distrugă” pe Trump în noul său documentar, Fahrenheit 11/9

de Cristina Grigore în 18 Mai 2017
„Nici faptele, nici realitatea, nici inteligenţa nu au putut să-l învingă (...) dar totul va lua sfârșit cu acest film”, a declarat realizatorul

În 2004, în timpul controversatului mandat al lui George W. Bush, Michael Moore devenea celebru datorită lui Fahrenheit 9/11. Cineastul îl va ataca din nou pe liderul Casei Albe într-un film intitulat, de această dată, Fahrenheit 11/9. Anunţul a fost făcut la Festivalul de film de la Cannes de către Harvey Weinstein, a cărui companie va distribui proiectul.

Titlul face legătura cu celebrul său documentar din 2004, despre atentatele din 11 septembrie 2001, şi cu data la care Donald Trump a fost declarat câştigătorul alegerilor prezidenţiale din 2016 în Statele Unite – 9 noiembrie.

Documentarul va analiza campania agresivă pentru Casa Albă, ce a continuat cu atacurile la adresa candidatei democrate, Hillary Clinton, în lunile tulburi de după alegeri, când Trump a preluat biroul prezidenţial.

Moore a declarat că intenţionează să îl destabilizeze politic pe Trump cu acest film. Un sondaj recent arată că 48% dintre americani sunt în favoarea declanşării procedurii pentru demiterea lui Trump, în vreme ce 41% sunt împotrivă.

„Indiferent ce se dezvăluie despre el, rămâne în picioare. Nici faptele, nici realitatea, nici inteligenţa nu au putut să-l învingă. Chiar şi atunci când îşi face singur un deserviciu, merge mai departe... (...) Dar totul va lua sfârșit cu acest film", arată acesta, citat de publicaţia The Hollywood Reporter.

Nu este primul documentar al lui Moore despre Trump. Filmat în secret, „Michael Moore in TrumpLand” a fost difuzat într-o singură seară, pe 19 octombrie. Cineastul a încercat chiar să aibă o discuţie cu preşedintele ales. Nu a fost însă primit în biroul acestuia din Trump Tower. Scena, filmată cu telefonul mobil, a ajuns pe Facebook Live.

Fahrenheit 9/11 a devenit, în 2004, documentarul cu cele mai mari încasări - 222 milioane de dolari - în toată lumea. A făcut senzaţie la Cannes, unde nu doar că a primit Premiul FIPRESCI, dar a câştigat şi Palme d’Or-ul. A fost primul documentar care a reuşit – după succesul lui The Silent World, din 1956 – să câştige prestigiosul trofeu.

Exploreaza subiecte similare:

george w. bush, Michael Moore, Fahrenheit 9/11, Donald Trump

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Părerea ta

Spune-ţi părerea
camaleonii pe 18 mai 2017 18:02
E trist ca lumea nu a inteles nimic din alegerea lui D Trump. Iar sondajele de tipul acesta (fake) demonstreaza fix acest lucru. Oamenii nu l-au votat pentru ca este un politician desavarsit, pentru ca stie sa tina discursuri impecabile, este diplomat cu liderii lumii, sau pentru ca doreste sa fie doar un simplu presedinte bifat ca numar asa cum au fost majoritatea de pana acum.
Oamenii care l-au votat au vazut in el omul perfect pentru lupta impotriva globalizarii, a multinationalelor, a sistemului, a institutiilor de forta, si nu in ultimul rand: pentru discursurile politice indreptate catre oameni si popor. Da, au fost f multi oameni care le erau rusine sa declare ca voteaza cu D Trump iar din aceasta cauza au fost si sondajele cu 10-12 procente avans pt Clinton. Iar acest lucru se repeta si acum.
Sistemul care evident este incomodat de actiunile lui Trump inventeaza stiri la tot pasul, si inevitabil apar astfel de stiri. Ce este adevarat este ca Trump ar castiga si acum alegerile prezidentiale (clasa de mijloc si clasa de "jos") l-ar vota din nou masiv, iar eventuala suspendare nu ar face decat sa-i creasca popularitatea in jurul acestor 2 clase.
Abia astept filmul totusi sa vad cum cota de incredere i se prabuseste si peste 3 ani castiga din nou la pas alegerile. Pentru ca, pana la urma in noiembrie Clinton a fost practic umilita de Trump in randul colegiilor electorale.

Costirik pe 19 mai 2017 03:41
L au votat misoginii si toata gloata de tarani din SUA.
camaleonii pe 20 mai 2017 14:17
nu doar aceleasi "trasaturi de caracter" ci si acelasi portofoliu de actiuni si investitii. de asta ii fac si publicitate aici pe site ;)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells