Michael Bay a fost nevoit să scoată din Project Almanac scena reală a prăbuşirii unui avion

de Cristina Grigore în 23 Ian 2015
Familiile victimelor au fost indignate când au recunoscut incidentul dramatic în trailer-ul filmului

Lansarea trailer-ului pentru Project Almanac, unul dintre cele mai recente proiecte ale lui Michael Bay - la care şi-a rezervat însă doar rolul producătorului, prin compania sa, Platinum Dunes - i-a adus plângeri cineastului, datorită unei scene reale incluse, cea a prăbușirii fatale a unei aeronave americane militare, un B-52 al cărui dramatic accident a avut loc în 1994.

Potrivit Air Force Times, în urma plângerilor făcute de către rudele piloţilor morţi în accident, Michael Bay şi-a cerut scuze şi a promis că va retrage din film scena în cauză. El a ţinut însă să menţioneze că nu a fost informat în legătură cu originea filmării, astfel încât a crezut că a fost realizată pe calculator.

„La Platinum Dunes, las cineaştii să-şi facă singuri filmele, iar asta le înseamnă responsabilităţi enorme. Din păcate, s-a luat această total nepotrivită decizie de a folosi scena unei prăbuşiri reale de aeronavă în locul uneia realizate pe calculator, fără a se ţine seama de impactul pe care acest lucru îl va avea asupra familiilor victimelor”, a declarat Bay.

Project Almanac, un thriller despre călătoria în timp regizat de Dean Israelite, se lansează în Statele Unite pe 30 ianuarie.

Exploreaza subiecte similare:

Michael Bay, Project Almanac

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells