Matei Copil Miner, în deschiderea Zilelor filmului de dragoste

11 Nov 2013
Filmul Alexandrei Gulea se lansează pe marile ecrane pe 22 noiembrie

Lungmetrajul Alexandrei Gulea, o coproducţie România-Germania-Franţa, Matei Copil Miner va fi proiectat în avanpremieră în deschiderea primei ediţii a Zilelor Filmului de Dragoste la Bucureşti, pe 21 noiembrie.

Filmul este portretul unui copil din Valea Jiului, Matei (Alexandru Czuli), care trăieşte cu Bunicul (Remus Mărginean), fost miner, într-un bloc din Uricani. Părinţii lui Matei au plecat în Italia în căutarea unui loc de muncă. După un conflict cu colegii la şcoală, în urma căruia este exmatriculat, Matei porneşte pe un drum iniţiatic care îl aduce la Bucureşti. Filmul tematizează pierderea inocenţei copilăriei şi confruntarea lui Matei cu responsabilităţile şi provocările adolescenţei.

Alexandra Gulea este regizoare, monteuză şi scenaristă. În 2004, documentarul ei God Plays Sax, the Devil Violin/Dumnezeu la saxofon, dracu’ la vioară a câştigat opt premii internaţionale, printre care Golden Key la Kassel Documentary & Film Festival.

Matei, copil miner va fi distribuit pe ecranele româneşti de Independenţa Film începând cu 22 noiembrie.

Zilele Filmului de Dragoste la Bucureşti se vor desfăşura în perioada 21 - 24 noiembrie, la Cinema Elvira Popescu, precum şi la Cinema Studio, unde va rula doar filmul de deschidere al festivalului.

Zilele Filmului de Dragoste la Bucureşti este un eveniment organizat de Fundaţia Charta şi Imedia Advertising în parteneriat cu Institutul Francez la Bucureşti, cu sprijinul Antena 2 şi Euforia TV.

Exploreaza subiecte similare:

Alexandra Gulea, Matei copil miner

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 12 noiembrie 2013 18:13
Pare foarte interesant . A fost si la TIFF , dar nu am apucat sa il vad .
alex_il_fenomeno pe 14 ianuarie 2014 23:04
Un film cu niste nuante extrem de sumbre, cel putin asa pare la prima vedere... De abia astept sa il urmaresc, sa vedem de ce este in stare.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells