Masters of Sex, senzaţii ambigue

de Gloria Sauciuc în 1 Oct 2013
Cu o antieroină viciată, dar care ne face să înţelegem, până la urmă, că suntem mult mai dispuşi să acceptăm anumite lucruri la un bărbat, decât la o femeie

În urmă cu două săptămâni, Cinemagia anunţa noile titluri de pe micul ecran ale toamnei, şi atrăgea atenţia că Masters of Sex va condimenta serile telespectatorilor cu multe scene explicite de sex, în vâna unor serii precum Californication, Weeds sau Dinastia Tudorilor.

Primele episoade au rulat deja pe micile ecrane ale americanilor, cu un Michael Sheen scrupulos în studiile sale, şi o Lizzy Caplan feministă avant la lettre. Michael Sheen şi Lizzy Caplan îi joacă pe William Masters şi Virginia Johnson, autorii unor cercetări ştiinţifice pe teme sexuale, în acest nou serial plasat în anii '50 şi inspirat de o carte semnată de Thomas Maier.

Un Michael Sheen scrupulos în studiile sale, şi o Lizzy Caplan feministă avant la lettre.

Cele două personaje, jucate de Sheen (Frost/Nixon, The Queen) şi Caplan (Party Down, New Girl) sunt în deschiderea filmului încă nişte începători în studiul comportamentului sexual al oamenilor. Atunci când cei doi se întâlnesc, în 1956, Masters este un medic surprins să afle că multe femei simulează orgasmul, şi a cărui viaţă intimă cu propria soţie se rezumă la executarea „celei mai bune poziţii pentru concepţie”.

În schimb, mai tânără şi plină de viaţă, Johnson este o fostă cântăreaţă de bar care caută experienţe sexuale pentru că o fac să se simtă bine, fiind capabilă să nu se implice afectiv atunci când face sex. Totodată, îşi doreşte mai mult decât „o altă relaţie” cu un bărbat.

De aici încolo, cei doi vor surprinde o lume întreagă cu cercetările lor, ce constau în a lega senzori diverşilor subiecţi în timpul actului sexual, pentru a înregistra parametrii fiziologici ai orgasmelor. Prin urmare, avem un bordel-clinică. O cameră ascunsă într-un dildo numită Ulise. Şantaj în forme diverse. Totul pentru colectarea datelor „fiziologice” necesare studiului.

Episodul pilot se desfăşoară într-un ritm à la Mad Men (un minus), şi într-o atmosferă similară, miza şi direcţia serialului fiind încă incerte, ambigue, dar personajele au mare potenţial. Michael Sheen dă o lecţie de actorie cu interpretarea sa, deşi - pentru telespectatorul neinteresat de domeniu - personajul ar putea să pară anost. De partea cealaltă, o avem pe Virginia Johnson (jucată de Lizzy Caplan), o antieroină - viciată, dar care ne face să înţelegem, până la urmă, că suntem mult mai dispuşi să acceptăm anumite lucruri la un bărbat, decât la o femeie.

Exploreaza subiecte similare:

Masters of Sex, californication, Weeds, The Tudors, Michael Sheen, Lizzy Caplan, Frost/Nixon, The Queen, New Girl

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
zeno.marin pe 1 octombrie 2013 15:43
"suntem mult mai dispuşi să acceptăm anumite lucruri la un bărbat, decât la o femeie"
- ma duce cu gandul la un proveb care spune ca ca o cizma murdara pe dinafara se curata mult mai usor decat una murdara pe dinauntru...

vladimir84 pe 1 octombrie 2013 20:04
Un serial foarte bun ce merita vizionat.
xerses pe 1 octombrie 2013 21:54
Voi incerca sa vad cat este de bun...
alex_il_fenomeno pe 29 octombrie 2013 14:07
Asta cred de cand a disparut cu totul "Sex and the City" de pe micile ecrane.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells