Magnificent Seven: reîntoarcerea la western

de Ştefan Dobroiu în 19 Iul 2016
Află ce surprize ascunde remake-ul plin de staruri regizat de Antoine Fuqua

Cunoscut pentru stilul său hiperalert, Antoine Fuqua s-a cam chinuit în ultimul deceniu să egaleze succesul hitului său din 2001 Training Day/Zi de instrucţie. S-ar putea să reuşească în toamnă, când se lansează The Magnificent Seven/Cei şapte magnifici, remake după clasicul din 1960 regizat de John Sturgess şi cel japonez din 1954, regizat de Akira Kurosawa. Un nou trailer al filmului arată de ce avantaje dispune actualizarea poveştii, iar noi le trecem în revistă mai jos.

Remake-ul păstrează premisa din producţiile originale: un mic orăşel devine pradă intereselor meschine ale unor răufăcători, iar localnicii apelează la ajutorul unei pestriţe echipe de antieroi pentru a se apăra. Atât filmul japonez, cât şi adaptarea americană s-au bucurat de prezenţa pe afiş a unora dintre cele mai populare nume ale cinema-ului naţional, iar remake-ul nu face nici el excepţie, ba chiar plusează cu o distribuţie multietnică: Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan Hawke, Vincent D'Onofrio, dar şi sud-coreeanul Byung-hun Lee, actorul latino Manuel Garcia-Rulfo şi amerindianul Martin Sensmeier.

O actualizare ce a surprins pe mulţi dintre fanii filmelor originale a fost cooptarea în proiect a actorului de culoare Denzel Washington. Acesta îl interpretează pe Sam Chisolm, un vânător de recompense impresionat de apelul văduvei Emma Cullen. După ce soţul îi este ucis de Bartholomew Bogue (Peter Sarsgaard), un industriaş corupt care vrea să controleze Rose Krick, femeia apelează la Chisolm. Acesta o întreabă dacă vrea răzbunare, iar îi dă una dintre cele mai bune replici auzite în ultima vreme într-un trailer hollywoodian: "Vreau dreptate, dar mă mulţumesc şi cu răzbunarea". Este punctul de pornire al strângerii echipei, fiecare membru având o calitate sau o abilitate care îl face esenţial pentru misiunea "imposibilă" de salvare a oraşului.

Dacă Chisolm este neîntrecut în strategie, Josh Farraday (Chris Pratt) va arăta că poate oricând să-şi ia duşmanul prin surprindere. Goodnight Robicheaux (Ethan Hawke) nimereşte întotdeauna la ţintă cu puşca lui, iar Billy Rocks (Byung-hun Lee) e în stare să-ţi taie beregata cât ai clipi din ochi. Jack Horne (Vincet D'Onofrio) e maestrul capcanelor, iar Red Harvest (Martin Sensmeier) va da gata o mulţime de duşmani cu arcul său. Ne putem aştepta ca fiecare dintre aceste nume să aibă măcar o scenă în care să strălucească de unul singur.

Să pună o mână de oameni faţă în faţă cu o adevărată armată a fost o adevărată provocare pentru Antoine Fuqua. Într-un interviu acordat Collider, acesta s-a declarat atras de ideea de tiranie din filmele originale, în care comunităţi paşnice sunt atacate de răufăcători, ajungând să trăiască la cheremul acestora. Fuqua a mai spus că scopul său a fost ca Cei şapte magnifici să rămână fidel genului western, dar fără să-i refolosească clişeele şi să fie în acelaşi timp un film care să-i aparţină. Vom vedea dacă a reuşit din 23 septembrie, când o vom vedea în acţiune şi pe Haley Bennett, o tânără actriţă care ar putea să devină unul din marile nume ale cinema-ului în deceniul următor.

Iată mai jos trailerul. Cum ţi se pare?

Exploreaza subiecte similare:

The Magnificent Seven, Training Day, Antoine Fuqua, Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan Hawke, Vincent D'Onofrio, Byung-hun Lee, Manuel Garcia-Rulfo, Martin Sensmeier, Peter Sarsgaard, Haley Bennett

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
bogyvaly pe 22 iulie 2016 09:19
Trailerul arata bine iar distrubutia promite...sa vedem

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells