Magic Mike: Ultimul dans, filmul după care te apuci de sală

de Ştefan Dobroiu în 13 Feb 2023
Channing Tatum revine la unul din rolurile emblematice ale carierei

A trecut mai bine de un deceniu de la primul film Magic Mike, un succes de casă - cel puţin în America, în România au fost doar 40.000 de spectatori, poate şi pentru că premiera a avut loc în luna august şi nu de Ziua Îndrăgostiţilor - în 2012 şi continuat cu un sequel în 2015. Magic Mike's Last Dance reprezintă o îndepărtare de la spiritul francizei prin cooptarea unui personaj principal feminin interpretat de Salma Hayek şi prin mutarea acţiunii la Londra. Ce rezultă are avantaje şi dezavantaje despre care discutăm mai jos.

Dacă în sequelul Magic Mike XXL eroul lui Tatum revine la striptease pentru un ultim show incendiar, în Ultimul dans cariera lui de stripper este de mult defunctă. Dar defunctă este, în urma pandemiei, şi afacerea cu mobilă a eroului, prin urmare Mike se lasă tentat de oferta lui Max (Hayek), soţia unui magnat media britanic, şi acceptă să o însoţească o lună la Londra pentru suma de 60.000 de dolari. Doar că la Londra Mike află că planurile lui Max pentru el sunt mai complexe decât se putea aştepta, iar fostul stripper se aruncă într-o iniţiativă artistică ce ar putea provoca scandal în lumea culturală a capitalei Angliei.

Trebuie spus de la bun început că nu te duci la un film Magic Mike pentru dialoguri elaborate şi pentru cine ştie ce întorsături de situaţie, ci te duci pentru dansuri. Şi aici cel de-al treilea film al francizei rămâne fidel spiritului Magic Mike şi oferă câteva numere de dans care arată că Tatum still got it. Chiar dacă are un soundtrack mai puţin antrenant decât primele două filme, coregrafiile sunt punctul forte al continuării, ca şi ideea trăsnită ca aceste coregrafii să fie puse în scenă într-un celebru teatru londonez.

Din păcate dansurile reprezintă un procent mai mic din durată decât la filmele anterioare, pentru că Mike, împins de la spate de Max, trebuie să verbalizeze la nesfârşit ce ar vrea el să comunice într-un show de striptease şi evident că toate aceste discuţii sunt mai puţin satisfăcătoare pentru spectator decât dansurile propriu-zise. Acelaşi lucru poate fi spus şi despre drama din jurul lui Max, o femeie între două vârste prinsă într-un complicat proces de divorţ cu sopţul ei. Este, totuşi, interesant că pentru Max un show cu stripperi pe scena unuia dintre cele mai exclusiviste teatre londoneze este un gest de răzvrătire, eliberare şi reinventare, dar ce bine ar fi fost ca personajele să nu vorbească atât de mult despre sensul acestui gest.

Ca şi franciza Step Up (în al cărui prim film Channing Tatum a jucat rolul principal, un punct important în lansarea carierei sale), Magic Mike este despre bucuria dansului, despre satisfacţia resimţită atât de public, cât şi de dansator, atunci când muzica, luminile scenei şi coregrafia îşi combină forţele pentru a oferi un moment de neuitat. Poate că show-ul de striptease este pus la acelaşi nivel artistic cu o competiţie de wrestling, dar miza este aceeaşi, indiferent dacă vorbim despre un film, o piesă de teatru sau o operă: să ofere publicului acel moment de neuitat. Nu toată lumea se achită de această miză.

Gândit iniţial pentru o lansare pe HBO Max, Magic Mike: Ultimul dans a fost regândit în ultimul moment pentru o premieră în cinematografe, după reacţiile publicului la câteva proiecţii-test şi, desigur, nu poate fi decât de ajutor faptul că premiera este programată în weekendul de Ziua îndrăgostiţilor. Poate că cuplurile nu se vor repezi să-şi ia bilet (există riscul ca "ei" să se simtă ameninţaţi de trupurile pe cât de lucrate, pe atât de agile de pe ecran), dar grupurile de prietene sigur se vor distra de minune. Când se dansează...

Exploreaza subiecte similare:

Magic Mike's Last Dance, Step Up, Channing Tatum, Salma Hayek, Steven Soderbergh

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells