„Lipsesc actriţele asiatice celebre, de primă categorie”, arată un scenarist de la Hollywood, după controversa stârnită de prima imagine a remake-ului Ghost in a Shell

de Cristina Grigore în 20 Apr 2016
Max Landis a încercat să explice mass-mediei şi fanilor de ce a fost distribuită în film Scarlett Johansson şi nu o actriţă de origine asiatică

Chiar dacă nu are legătură cu adaptarea anime-ului Ghost in a Shell, scenaristul Max Landis (Chronicle, American Ultra) a încercat să facă ceva lumină în controversa iscată pe marginea distribuţiei actriţei Scarlett Johansson în remake-ul american al filmului. Astfel, fenomenul de „albire” suferit de mai toate adaptările americane ale producţiilor străine cu actori din altă rasă decât cea caucaziană, îşi are explicaţia, susţine cineastul pe contul său de YouTube, în modul în care funcţionează industria de film.

Pentru o producţie de amploare, în care se investeşte mult – precum Ghost in the Shell, în care o mare parte din buget se duce pe efectele vizuale – este nevoie de o un star de primă mână, care va asigura apoi profitul studiourilor şi al distribuitorilor. Doar că, arată Landis, „lipsesc actriţele asiatice celebre, de primă categorie”.

„Chiar este revoltător. Existau, în anii ’90, o diversitate de actori de categorie A. Jackie Chan şi Jet Li au devenit celebri în acelaşi timp, ambii puteau susţine producţii mari. Nu mai avem tipi ca ei, nu o mai avem nici măcar pe Lucy Liu”, a arătat scenaristul.

„Nu e neapărat vina industriei cinematografice”, a mai spus el. „Există însă o teamă pe partea de producţie, căci filmele fac din ce în ce mai puţini bani”.

„Pun lucrul acesta pe seama unui sistem defect, care neîndreptăţeşte actorii şi minorităţile”, a adăugat ulterior, Landis.

Reţelele de socializare s-au umplut saptămâna trecută de mesaje de nemulţumire legate de distribuţia lui Johansson în rolul ofiţerului Kusanagi, după ce a fost lansată online o primă imagine din film cu actriţa. Unele site-uri au susţinut chiar că studiourile Paramount au cerut teste de alterare digitală a imaginii, astfel încât Johansson să capete în film o înfăţişare cu accente asiatice, însă reprezentanţii companiei au negat acest lucru.

Sursa foto: Esquire.com

Exploreaza subiecte similare:

Max Landis, Scarlett Johansson, Ghost in the Shell

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spartacus pe 20 aprilie 2016 15:14
Cam ”subtire” explicatia ”specialistilor” de la Hollywood. Imi vine greu sa cred ca intr-adevăr nu există actrite asiatice care să fii putut ”trage” o asemenea serie. Un prime xemplu care imi vine acum inminte este Kelly Hu, foarte cunoscută si apreciată. Dar deh, si la ei functionează sistemul P.C.R., cursa dintre actori pentru un rol important nu se opreste niciodată...
Costirik pe 20 aprilie 2016 23:14
Doar un singur exemplu iti vine in minte si ala slabut si tot iti vine greu sa crezi???:))) Aici vorbim de superstaruri ale caror nume ar trebui sa aiba rezonanta in SUA. Omul are dreptate nu mai exista asa ceva in randul actorilor non-caucazieni si este numai vina industriei.
aurelian_grecea pe 25 aprilie 2016 12:47
Nu fac bani? Serios?! Cati bani bani ar trebuie sa faca sa fie multumiti?! :)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells