La mulţi ani, Meryl Streep!

de Ştefan Dobroiu în 23 Iun 2011
La mulţi ani, Meryl Streep!

Dacă ar fi să alegem cea mai bună actriţă de la Hollywood din ultimele decenii, cu siguranţă Meryl Streep ar fi în fruntea clasamentului. Celebră pentru versatilitatea ei şi pentru uşurinţa cu care abordează accente şi stiluri diferite, Meryl Streep a împlinit ieri 62 de ani şi nu dă deloc dovadă că ar încetini ritmul carierei sale de succes. Află principalele reuşite din cariera ei, dar şi detalii despre proiectele de viitor.

E de ajuns să spui că de-a lungul ultimilor 35 de ani a avut nu mai puţin de 16 nominalizări la Oscar pentru a-ţi da seama ce forţă poate să fie Meryl Streep la Hollywood. Şirul de actori şi actriţe care au lucrat cu ea şi îi laudă meritele este practic nesfârşit, Streep fiind nu doar unul dintre cele mai lăudate nume din Cetatea filmului, ci şi unul dintre cele mai iubite. Omagiile pentru ea curg la fiecare gală (în imaginea alăturată un moment de afecţiune cu legendara Sophia Loren), iar lista de premii nu are sfârşit: două Oscaruri, şapte Globuri de Aur, două premii Emmy, un premiu de interpretare la Cannes, un premiu BAFTA, ca să le amintim doar pe cele mai celebre.

Primul Oscar l-a obţinut acum mai bine de trei decenii: se întâmpla în 1979, pentru emoţionanta dramă Kramer Vs. Kramer. Oscarul pentru rol principal l-a obţinut în 1982, pentru Sophie's Choice. Din 2006 a reuşit să obţină nu mai puţin de trei nominalizări la aceeaşi categorie, pentru Diavolul se îmbracă de la Prada, Doubt şi Julie & Julia. Şi ceva ne spune că va reuşi din nou performanţa pentru noul ei film The Iron Lady, în care o interpretează pe fostul premier britanic Margaret Thatcher.

A terminat recent filmările la această producţie semnată de Phyllida Lloyd, alături de care a lucrat la cel mai mare succes financiar din cariera ei, muzicalul Mamma mia!, cu încasări de peste 600 de milioane de dolari în toată lumea. Nicio asemănare între cele două proiecte: The Iron Lady o poartă pe Streep în anul 1982, când a avut loc criza politică dintre Anglia şi Argentina, cauzată de situaţia incertă a insulelor Falkland şi explorează şi ieşirea din activitate a probabil celei mai celebre femei politician din ultima jumătate de secol. Filmările au început pe 31 ianuarie în Londra, iar o premieră este aşteptată în cadrul unui festival de film important, probabil cel de la Veneţia. The Iron Lady se lansează în Statele Unite pe 16 decembrie, pentru ca Streep să fie eligibilă pentru Oscarurile din 2012.

Un alt proiect al actriţei este comedia dramatică Great Hope Springs, în care interpretează alături de Tommy Lee Jones un cuplu cu probleme. Cei doi soţi încep un weekend de consiliere maritală pentru a decide o dată pentru totdeauna soarta mariajului lor. Rolul consilierului este interpretat de Steve Carell, iar regizor este David Drankel, semnatarul unui alt succes de casă din cariera lui Streep, Diavolul se îmbracă de la Prada.

Actriţa mai este ataşată să apară în August: Osage Country, ecranizarea unei piese de teatru premiată cu Pulitzer în 2008. Meryl Streep o va interpreta pe Barbara Weston, duplicitara şi manipulatoarea lideră a unei familii pline de secrete întunecate. Fiica ei, Violet, va fi interpretată de Julia Roberts, iar regizorul este John Wells, cunoscut pentru drama The Company Men, apărută în 2010.

Un alt proiect pentru Meryl Streep ar fi Mommy & Me, debutul în lungmetraj al bunului prieten al actriţei, Stanley Tucci, alături de care a apărut în Diavolul se îmbracă de la Prada şi Julie & Julia. Proiectul are toate şansele să aibă o premieră în 2012, iar povestea se învârte în jurul unei cvadragenare interpretate de tot mai cunoscuta Tina Fey, care trece printr-o mulţime de aventuri din cauza mamei ei (Streep).

Spune-ne filmul tău preferat din cariera lui Meryl Streep!

Părerea ta

Spune-ţi părerea
zeno.marin pe 23 iunie 2011 11:24
Multumim Stefan, o nota buna pentru un articol cu un continut serios, interesant si informativ. Exact asa cum trebuie...
wildinthecountry pe 23 iunie 2011 11:31
cea mai mare actrita a tuturor timpurilor..nu doar din ultimele 3 decenii
Top 10 actrite din toate timpurile 1. Meryl Streep
2. Audrey Hepburn
3. Jodie Foster
4. Cate Blanchett
5. Katharine Hepburn
6. Ingrid Bergman
7. Helen Hunt
8. Jane Fonda
9. Natalie Portman
10. Angelina Jolie

Manusa pe 23 iunie 2011 11:51
Este o actrita de nota 10 care a facut numai filme bune si a jucat excelent in toate filmele pe care le-am vazut cu ea. Intradevar este una dintre cele mai mari actrite ale momentului.....
kakapiciu pe 23 iunie 2011 14:12
Filmul meu preferat cu Meryl Streep este Julie & Julia.
Gebeleizis pe 23 iunie 2011 14:28
La Multi Ani, Doamna!
simi1989 pe 23 iunie 2011 14:54
Bun articol. poza iarasi e super, imi place.............................ca deobicei Sophia Loren arata impecabil si chiar foarte bine pentru varsta ei.
Turi pe 23 iunie 2011 15:54
In primul rand ii doresc sanatate si sa ramana multi ani in industria filmului pentru a putea fi un exemplu generatiilor urmatoare. Consider ca asa trebuie sa arate un om talentat, sa fie cat mai sus pe o scara valorica si sa reuseasca sa se mentina acolo. E genul de om care face ca actoria sa para usoara, sa nu se vada cat efort presupune fiecare rol.
marc_us242000 pe 23 iunie 2011 16:33
Cel mai bun film al ei este clar Diavolul se imbraca de la Prada...dar si in Doubt,Podurile din Madison County unde este de-a dreptul magistrala...O iubesc din tot sufletul si este minunata.
marllenn pe 23 iunie 2011 16:44
Nu pot sa zic ca cel mai bun film este Diavolul se imbraca de la Prada de exemplu sau It's Complicated deoarece in toate filmele pe care le-a jucat mi-a placut. Articolul e bun, iar la varsta de 62 ani arata foarte bine. O mare DOAMNA.
Crist11 pe 23 iunie 2011 22:52
La multi ani Meryl !!!!!!
Sorin87 pe 24 iunie 2011 08:19
La Multi Ani!!!
alex_il_fenomeno pe 24 iunie 2011 10:10
o actrita monumentala ! sper sa mai traiasca inca 62 de ani !
La multi ani Meryl! pe 26 iunie 2011 00:03
1.The Bridges of Madison County
2.Kramer vs. Kramer
3. Out of Africa
4. The Deer Hunter
5. The Manchurian Candidate .....

ren22 pe 26 iunie 2011 19:28
Este o actrita foarte buna.Felicitari si succes in continuare!Isi merita cu siguranta toate premiile!Si LA MULTI ANI!
glad2908 pe 11 ianuarie 2012 23:08
Este unică. La mulţi ani, DOAMNA.
Tyybi1 pe 24 august 2012 14:56
Modul in care joaca rolurile este unic dpmdv.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells