La limita de jos a cerului, în competiţia „East of the West" a Karlovy Vary Film Festival

de Cinemagia în 7 Iun 2013
Scenariul lungmetrajului este scris de Corneliu Porumboiu și Igor Cobileanski

Filmul La limita de jos a cerului, regizat de Igor Cobileanski şi produs de Saga Film, a fost selectat în competiţia „East of the West" a celei de-a 48-a ediţii a Festivalului de Film de la Karlovy Vary, Cehia, unde îşi va face premiera mondială.

Scenariul lungmetrajului este scris de Corneliu Porumboiu și Igor Cobileanski şi spune povestea lui Viorel, un traficant mărunt de droguri care trăieşte într-un orăşel uitat de lume din Republica Moldova. Cel mai bun prieten al său îl târăşte după el în visul lui nebun de a zbura cu un deltaplan stricat, mama sa îl bate la cap să îşi găsească un serviciu, iar femeia pe care o iubeşte urmează să plece cu iubitul care trebuie să iasă din arest preventiv. Viorel decide să îşi schimbe viaţa în bine, se angajează la o cantină ca ajutor de bucătar şi încearcă să ia controlul asupra vieţii sale.

Rolurile principale sunt interpretate de Igor Babiac, Sergiu Voloc şi Ela Ionescu, iar filmările au fost realizate în Republica Moldova.



La limita de jos a cerului este debutul în lungmetraj al regizorului moldovean Igor Cobileanski, care este cunoscut mai ales pentru scurt metrajele sale Plictis şi inspiraţie, Când se stinge lumina şi Saşa, Grişa şi Ion. Premiera naţională a filmului va avea loc în toamna acestui an.

Festivalul de la Karlovy Vary este unul dintre cele mai importante festivaluri de film din Europa, si prezintă în fiecare an peste 200 de producţii din toată lumea, care se remarcă prin stiluri regizorale spectaculoase şi subiecte impresionante.

Exploreaza subiecte similare:

La limita de jos a cerului, Igor Cobileanski, Corneliu Porumboiu, Igor Babiac, Sergiu Voloc, Ela Ionescu

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 8 iulie 2013 15:23
Foarte interesant la prima vedere, cred ca va fi alta productie romaneasca premiata la numeroase festivaluri.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells