Kristen Stewart va juca rolul titular în filmul biografic despre Susan Sontag

de Gloria Sauciuc în 13 Feb 2023
Următorul rol al lui Kristen Stewart continuă tendința de a juca femei puternice din viața reală

Actrița Kristen Stewart o va juca pe Susan Sontag în biopicul omonim, în regia lui Kirsen Johnson. Screen Daily a anunțat, în primă instanță, noul proiect inspirat de biografia lui Sontag, semnată de către Ben Moser, ce va fi adaptată pentru marele ecran de către Johnson și de Lisa Kron. Compania Brouhaha Entertainment (Anglia-Australia) va semna producția proiectului, ce își va începe filmările la Festivalul de Film din Berlin, unde Stewart este președinta juriului. Deși următorul rol al lui Kristen Stewart continuă tendința de a reprezenta femei puternice din viața reală, acest proiect va avea o turnură meta, scrie Variety.

Sontag a fost un intelectual și o scriitoare influentă care adesea distila idei complexe despre drepturile omului și despre dreptate socială în eseuri raționale, scrie Variety. Lucrările ei tratează unele probleme concrete ale societății, precum epidemia de SIDA sau critica la adresa Războiului din Vietnam, fiind întâmpinate cu controverse.

De curând, Stewart a jucat în două biografii cunoscute, printre care Seberg din 2019, în care a jucat rolul actriței Jean Seberg (foto), și Spencer din 2021 - în care a jucat rolul Prințesei Diana, într-un rol nominalizat la Oscar. Dincolo de aceste roluri, Stewart a mai jucat într-o serie de filme îndrăznețe, printre care suprarealistul Crimes of the Future, plus două proiecte foarte diferite în 2020: comedia romantică cu lesbiene Happiest Season și filmul Underwater.

Acum ar fi prima dată în care Johnson semnează regia unei drame, comentează Variety, după două documentare lăudate de critică, Cameraperson (din 2016) și Dick Johnson is Dead (din 2020).

Exploreaza subiecte similare:

Kristen Stewart, Susan Sontag

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells