Juriul, alcătuit din cinci bărbați și două femei, îi dă dreptate lui Johnny Depp în procesul contra lui Amber Heard

de g în 2 Iun 2022
„Sunt dezamăgită de ceea ce înseamnă acest verdict pentru alte femei”, a spus Amber Heard

Un juriu din Statele Unite i-a găsit vinovați atât pe Amber Heard cât și pe Johnny Depp pentru calomnie în procesele intentate de unul contra celuilalt. Totuși, juriul i-a acordat mai multe daune lui Depp, ceea ce înseamnă un câștig pentru actor, scrie CNN.

Depp a dat-o în judecată pe Heard, fosta soție, pentru calomnie după un articol din 2018 pe care actrița l-a scris pentru The Washington Post, în care ea s-a prezentat drept „o persoană publică care ilustrează abuzul casnic”. Deși Depp nu a fost menționat explicit în articol, actorul consideră că a fost indicat implicit, ceea ce l-a costat pierderea unor roluri bănoase.

Depp a declarat că a fost „copleșit de declarațiile de iubire și de susținerea imensă și bunătatea primită din întreaga lume” și că verdictul „i-a dat liniște”

Heard și-a dat fostul soț în judecată la rândul ei pentru calomnie din cauza declarațiilor făcute de Depp la adresa ei. Verdictul juriului a fost că Heard l-a calomniat pe Depp în trei declarații diferite în The Washington Post, iar Depp a calomniat-o pe Heard cu o declarație făcută de avocatul său.

„Verdictul anulează ideea că violența contra femeilor este ceva grav” (Amber Heard).

Juriul i-a acordat lui Depp daune de 10 milioane, plus 5 milioane daune punitive (cazul în care judecătorul sau juriul stabilesc că comportamentul sau acțiunile inculpatului au fost scandaloase sau rău intenționate, instanța va impune o pedeapsă prin daune punitive - n.red.)

Lui Heard i s-a acordat 2 milioane daune fără daune punitive.

Într-o declarație dată după verdict, Depp susținea că afirmațiile lui Heard au avut „un impact seismic asupra vieții și carierei mele. Și, după șase ani, juriul mi-a dat viața înapoi”. Depp a mai declarat că a fost „copleșit de declarațiile de iubire și de susținerea imensă și bunătatea primită din întreaga lume” și că verdictul „i-a dat liniște”.

Desigur, Heard a declarat ceva total diferit, considerându-se dezamăgită și rănită: „Dezamăgirea pe care o simt azi e dincolo de cuvinte”, a spus Heard. „Sunt sfâșiată că un munte de dovezi nu a reușit să stea în fața puterii, influenței și carismei fostului meu soț. Sunt și mai dezamăgită de ceea ce înseamnă acest verdict pentru alte femei. Este un pas înapoi. Dă timpul înapoi către o vreme când femeile care vorbeau împotriva violenței erau făcute de rușine și umilite. Anulează ideea că violența contra femeilor este ceva grav. Cred că avocații lui Johnny au reușit să convingă juriul să ignore subiectul discursului liber și să ignore dovezi care ne-au făcut să câștigăm în instanță în Anglia. Sunt tristă că am pierdut. Dar sunt și mai tristă că am pierdut un drept ca cetățean american – să vorbesc deschis și liber.”

Exploreaza subiecte similare:

Amber Heard, Johnny Depp

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Părerea ta

Spune-ţi părerea
vyydo pe 3 iunie 2022 01:37
a fost specificat in titlu ca juriul e formtat din 5 barbati si 2 femei pentru a forma ideea ca juriul e misogin?
sebybog pe 3 iunie 2022 08:58
Exact, dintre zecile de site-uri ce au publicat articole pe tema asta, cinemagia e singurul care s-a legat de acest aspect.
vyydo pe 3 iunie 2022 01:38
alcatuit*

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells