Jurassic World: detalii noi

de Ştefan Dobroiu în 5 Mai 2015
Amănunte din culisele filmărilor la blockbusterul din 12 iunie

Jurassic World este fără îndoială unul dintre cele mai aşteptate blockbustere ale verii şi mulţi dintre fanii seriei începute de Steven Spielberg şi-au notat deja de luni de zile în calendar data premierei, 12 iunie. Cei de la slashfilm au făcut o vizită pe platourile de filmare şi au publicat un articol cu detalii inedite şi semnificative despre producţie şi personaje. Iată-le mai jos pe cele mai interesante.

În primul rând, cel mai entuziasmant detaliu pentru fanii filmului din 1993 este faptul că pe 12 iunie ne vom reîntâlni cu starul incontestabil al producţiei ce a devenit la acel moment campioana încasărilor din istorie. Este vorba despre T-Rex! Iată ce are de spus regizorul Colin Trevorrow: "Am folosit designul original, dar evident că între timp tehnologia s-a schimbat. Prin urmare se va mişca puţin diferit, dar asta este explicabil şi pentru că a îmbătrânit. I-am făcut mai multe cicatrice şi are pielea mai groasă. Pare un Burt Lancaster la senectute. Iar filmul acesta este echivalentul lui Unforgiven..."

Un aspect important al filmului este natura financiară a parcului. De fapt, de la bani porneşte totul în Jurassic World, inclusiv crearea lui Indominus Rex, dinozaurul hibrid ce a devenit noua stea a parcului de distracţii. Zonele de pe insulă au brandingul unei corporaţii. De exemplu, centrul vizitatorilor este prezentat de Samsung, în timp ce Indominux Rex este prezentat de Verizon Wireless. O premisă ofertantă, pentru că ridică întrebarea dacă nu cumva obsesia pentru profit este în strânsă legătură cu neglijenţa pentru siguranţa vizitatorilor.

Evenimentele au loc la 22 de ani de la filmul original, iar Jurassic Park este deschis de opt ani, timp în care nu a avut loc niciun accident. Dinozaurii sunt dotaţi cu microcipuri, iar girosferele, vehiculele care permit vizitatorilor să se mişte liber prin zonele cu dinozauri inofensivi, sunt programate să ocolească automat creaturile.

Personajul principal feminin este Claire Dearing, interpretată de Bryce Dallas Howard. Manager de operaţiuni al parcului, ea vede dinozaurii doar ca pe un mijloc de a îmbunătăţi rezultatele financiare ale Jurassic Park. Este obsedată de eficienţă şi se concentrează exclusiv pe muncă. La venirea în echipa parcului a fost fascinată de dinozauri şi de munca imensă din spatele creării lor, dar acum este complet blazată. Regizorul Colin Trevorrow o descrie drept echivalentul unui manager al unui hotel mega-luxos din Dubai.

Două dintre personajele principale sunt şi fraţii Gray şi Zach, interpretaţi de Ty Simpkins şi Nick Robinson. Ei sunt nepoţii lui Claire, veniţi din Wisconsin pentru a se bucura de Jurassic Park în timp ce părinţii lor divorţează. Când lucrurile o iau razna, ei se vor trezi izolaţi în centrul dinozaurilor, iar Claire şi specialistul în velociraptori al parcului, Owen (Chris Pratt), vor fi nevoiţi să pornească în căutarea lor (foto).

Unul din starurile filmului este Jake Johnson, interpretul lui Lowery, unul din angajaţii parcului. Personajul a fost gândit ca vocea publicului, mereu îngrijorat de lipsa de responsabilitate cu care managementul parcului ia decizii pentru a optimiza profiturile. Lowery este foarte nemulţumit de prezenţa în parc a brandurilor corporaţiilor internaţionale şi se întreabă când vor începe trusturile să cumpere numele dinozaurilor, sugerând de exemplu numele "Pepsizaur".

Dinozaurii au fost creaţi cu tehnologia "performance capture", ceea ce înseamnă că mişcările lor sunt realizate de fapt de actori. Înainte de începerea filmărilor, Colin Trevorrow şi compania de efecte speciale Industrial Light and Magic au făcut teste şi au observat că această tehnologie dă greutate dinozaurilor, făcându-i să se mişte mai realist.

Aici un spot în care îl vedem pe fiorosul Indominus Rex în acţiune!

Exploreaza subiecte similare:

Jurassic World, Bryce Dallas Howard, Colin Trevorrow, Chris Pratt

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 5 mai 2015 12:04
Probabil tiranozaurul initial o sa fie cel care o sa omoare noul hibrid.
XShadowX pe 5 mai 2015 12:19
De abia astept sa vad filmul , am fost un mare fan al trilogiei Jurassic Park ;)
africanus pe 5 mai 2015 22:14
Astept cu nerabdare acest film, nu pot sa uit senzatia pe care am avut-o cand am vazut prima data la cinema Jurasic park, clipe de neuitat..., cartile la fel au fost foarte palpitante, este deja un film/poveste cult, totusi printre romani nu am vazut foarte multi fani ai trilogiei si asta mi se pare ciudat, ganditi-va ca a fost filmul cu cele mai revolutionare efecte speciale, de la care s-au schimbat foarte multe lucruri in cinematografie.
diana-marcu pe 5 mai 2015 23:16
www.pozewallpaper.com

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells