Julia Ormond îl dă în judecată pe Harvey Weinstein pentru agresiune, iar pe CAA şi pe Disney pentru complicitate la viol

de Gloria Sauciuc în 8 Oct 2023
„Oamenii de la CAA care au reprezentat-o pe Ormond ştiau despre (comportamentul) lui Weinstein. La fel ştiau şi angajatorii lui Weinstein de la Miramax şi Disney”

Julia Ormond, actriţa britanică devenită celebră pentru rolurile ei în filme ale anilor 1990 precum Legends of the Fall, First Knight şi Smilla's Sense of Snow îl dă în judecată pe Harvey Weinstein pentru agresiune sexuală.

Ormond mai dă în judecată CAA (Creative Artists Agency), The Walt Disney Company şi  Miramax. În timp ce Weinstein a fost deja acuzat în numeroase procese intentate pentru viol din 2017 şi până acum – atunci când publicaţia The New York Times şi New Yorker i-au dezvăluit comportamentul faţă de zeci de femei din lumea filmului, e totuşi rar ca acuzaţiile să îi vizeze şi pe partenerii de afaceri ai lui Weinstein în calitate de complici.

În procesul intentat miercuri dimineaţă la Curtea Supremă la New York, aşa cum relatează Variety, Ormond susţine că Weinstein a violat-o în 1995 după o cină de afaceri, atunci când a pus-o să îi facă masaj, s-a urcat pe ea, s-a masturbat şi a constrâns-o să îi facă sex oral.

După viol, Ormond i-ar fi anunţat pe impresarii ei care o reprezentau din partea CAA, care ar fi avertizat-o să nu facă public incidentul şi care nu au protejat-o cum ar fi trebuit. Acum, Ormond dă în judecată CAA pentru neglijenţă şi pentru încălcarea obligaţiilor contractuale.

Miramax, compania pe care Weinstein a înfiinţat-o împreună cu fratele său Bob, şi The Walt Disney Company, care deţinea Miramax în anii 90, sunt daţi în judecată pentru neglijenţă. (Mai mulţi directori ai Miramax şi Disney sunt chemaţi, tot acum, în judecată, printre care Michael Eisner, care era CEO al Disney la momentul respectiv, şi Jeffrey Katzenberg, care atunci era preşedinte, dar nu sunt chemaţi în calitate de acuzaţi. Directorii de la Disney menţionaţi în process nu mai lucrează la Disney), notează Variety.

„Oamenii de la CAA care au reprezentat-o pe Ormond ştiau despre (comportamentul) lui Weinstein. La fel ştiau şi angajatorii lui Weinstein de la Miramax şi Disney”, susţine procesul. „Cu obrăznicie, niciuna dintre acesta companii celebre nu şi-a pus problema să o avertizeze pe Ormond că Weinstein este cunoscut ca violator pentru că era prea important, prea puternic, şi pentru că le aducea prea mulţi bani...”

Într-un interviu telefonic, Ormond a declarant pentru Variety că a ales să vorbească despre acest fenomen deoarece doreşte să fie parte dintr-o schimbare care să pună la adăpost Hollywood-ul şi alte medii de lucru de prădătorii sexuali.

„Ies în public cu povestea mea deoarece simt că avem nevoie de o schimbare la nivelul întregii societăţi, şi simt că avem nevoie ca responsabilitatea factorilor de decizie, pentru a ajunge acolo”, relata Ormond pentru Variety.

Exploreaza subiecte similare:

Julia Ormond, Harvey Weinstein, Legends of the Fall, First Knight, Smilla's Sense of Snow

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
vyydo pe 9 octombrie 2023 16:19
ah, alta femeie care isi aduce aminte dupa 20 de ani de viol
alex_il_fenomeno pe 20 octombrie 2023 19:44
Cam tarziu raportul, nu stiu cum va decurge, insa este cu adevarat socant sa citesti despre astfel de lucruri, cum se spune, "la cel mai inalt nivel".

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells