Jucăriile Star Wars au generat peste 700 de milioane de dolari în 2015

de Cristina Grigore în 22 Ian 2016
Suma este mai mare decât ce au reuşit să obţină din vânzări, în SUA, jucăriile Avengers, Minions şi Jurassic Park

Lansarea din luna decembrie a mult aşteptatului film Star Wars a fost precedată de apariţia în magazine a unei game diverse de jucării, replici ale personajelor şi obiectelor din The Force Awakens. Potrivit Reuters.com, vânzările au depăşit în 2015 suma de 700 milioane de dolari (numai în Statele Unite).

Cifra reprezintă mai mult decât au obţinut jucăriile Avengers, Jurassic World şi Minions la un loc, o replică a sabiei laser pe care o mânuieşte Kylo Ren în film înregistrând cel mai mare profit.

Droizii BB-8 şi navele Millenium Falcon s-au dovedit şi ele extrem de populare. Cu ajutorul Star Wars, anul 2015 a fost unul dintre cei mai prolifici în istoria vânzărilor de jucării din Statele Unite.

Fanii vechi ai seriei nu vor fi însă surprinşi de fenomen. Frenezia achiziţionării jucariilor Star Wars s-a declanşat încă din 1977, când se lansa Episode 4: A New Hope. Probabil că distribuitorii de jucării se pregătesc deja să atragă din nou "forţa" de partea lor, căci o nouă aventură inspirată din celebra franciză - Rogue One: A Star Wars Story - se va lansa anul acesta.

Exploreaza subiecte similare:

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens, Star Wars: Episode IV - A New Hope, Rogue One: A Star Wars Story

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 24 ianuarie 2016 22:27
Si eu m-as bucura de asemenea jucarii.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells