J.J. Abrams, Chris Pine şi Alfonso Cuarón anunţă nominalizaţii la Oscar 2015. Iată ultimele predicţii

de Gloria Sauciuc în 12 Ian 2015
Toate cele 24 de categorii vor fi anunţate în cadrul conferinţei de presă de astăzi, 15 ianuarie, ora 15.30 a României

Producătorii galei Oscar, Craig Zadan şi Neil Meron, au anunţat că actorul Chris Pine, preşedintele Academiei de Film Cheryl Boone Isaacs, precum şi regizorii Alfonso Cuaron şi J.J. Abrams vor fi cei care, joi, 15 ianuarie, vor anunţa nominalizările la toate cele 24 de categorii ale Oscarurilor, într-o conferinţă, ce se va ţine la cinematograful Samuel Goldwyn din Beverly Hills, sub auspiciile Academiei de Film.

Aşadar, astăzi, 15 ianuarie, 2015, ora 15.30 ora României: Cuaron şi Abrams vor anunţa nominalizările la următoarele categorii: Film de animaţie, Film documentar, Documentar de scurtmetraj, Cel mai bun montaj, „Cea mai bună melodie originală”, „Cea mai bună scenografie”, „Scurtmetraj de animaţie”, „Cel mai bun scurtmetraj”, „Cea mai bună coloană sonoră”, „Mixaj sunet” şi „Efecte vizuale”.

La zece minute distanţă de acest moment, Pine şi Boone Isaacs vor urca pe scenă pentru a anunţa nominalizările pentru categoriile „Cel mai bun actor”, „Cea mai bună actriţă”, „Cel mai bun actor în rol secundar”, „Cea mai bună actriţă în rol secund”, Imagine, Costume, Regie, „Cel mai bun film străin”, „Machiaj şi coafură”, „Cea mai bună melodie originală”, „Cel mai bun scenariu adaptat”, „Cel mai bun scenariu original” şi... categoria supremă - „Cel mai bun film”.

Publicaţia Variety remarcă faptul că Selma nu s-a calificat la premiile ori nominalizările Breslelor, dar merită amintit că filmul nu a pus la dispoziţia votanţilor materialele video pe care, totuşi, le-a trimis membrilor Academiei de film. Gestul de a lăsa totul în seama membrilor Academiei este puţin riscant pentru producătorii filmului, comentează Variety, ţinând cont mai ales de editorialele recente care pun sub semnul întrebării autenticitatea istorică a filmului. „Dar ne rămân speranţele că realizarea de excepţie a Avei DuVernay nu va fi trecută cu vederea”, comentează Variety. Aşadar predicţiile publicţiei Variety pentru cea mai importantă categorie a Premiilor Oscar, Cel mai bun film: American Sniper, Birdman, Boyhood, Gone Girl, The Grand Budapest Hotel, The Imitation Game, Nightcrawler, Selma, The Theory of Everything, Whiplash.

Pe de altă parte, publicaţia IndieWire comentează că la Nominalizările pentru Cel mai bun film există trei pariuri sigure: Boyhood, Birdman şi The Imitation Game. Acest trio a primit nominalizări pentru Cel mai bun film din partea PGA (Producers Guild Award), BAFTA, a Globurilor de Aur şi a Critics Choice, toate primind, de asemenea, nominalizări din partea SAG (Screen Actors Guild) pentru cea mai bună distribuţie. Este improbabil ca, după o asemenea atenţie, filmul să nu capete un Oscar pentru Cel mai bun film. Însă întrebarea referitoare la care film ar putea să se mai alăture celor trei în lista nominalizaţilor este punctul din care lucrurile se complică. În categoria „Cel mai bun film” pot intra între cinci şi zece nominalizaţi. Iată un scurt reminder cu privire la cum funcţionează aceasta, via Indie Wire: Filmele nominalizate trebuie fie să câştige 5% dintre voturile pentru locul 1 sau 5% după o „variantă prescurtată a fiecărui vot transferabil”. În esenţă, fiecare film are nevoie de mai mulţi votanţi pentru a putea fi plasat în topul preferinţelor. În fiecare dintre cei trei ani de când acest sistem a fost implementat au fost nominalizate câte nouă filme. Este aproape imposibil să anticipăm dacă acest lucru se va întâmpla din nou, aşadar să zicem că şi anul acesta vor fi tot nouă filme nominalizate.

The Grand Budapest Hotel, al regizorului Wes Anderson, s-a alăturat lui Boyhood, Birdman şi The Imitation Game la nominalizările BAFTA, PGA, Globurile de Aur, Critics Choice, şi Cea mai bună distribuţie de la SAG. Ca şi The Theory of Everything, al lui James Marsh. Dacă ar fi vorba de numai cinci filme în competiţie, acestea ar fi, pe lângă Boyhood, Birdman şi Game, The Theory of Everything şi The Grand Budapest Hotel. După acestea, vin alte şase filme care au şanse rezonabile să completeze lista: Selma, Gone Girl, Foxcatcher, Nightcrawler, American Sniper şi Whiplash. Toate au primit nominalizări pentru Cel mai bun film fie de la PGA, de la Globuri sau de la Critics' Choice (unele, de la câte două jurii), şi par să aibă susţinătorii lor (de exemplu, pentru American Sniper va fi de folos succesul la box-office). Aşa că, în condiţiile în care numărul de filme rămase în cursă s-a diminuat de la sfârşitul lui noiembrie (Unbroken şi Interstellar au pierdut teren), rămân încă multe semne de întrebare asupra a ceea ce se va anunţa la conferinţa de presă de astăzi, ora 15.30 a României.

Gold Derby oferă o serie de predicţii bazate pe votul mai multor jurnalişti de film, „experţii” cum sunt numiţi, în lista celor zece filme care ar putea să fie nominalizate intrând şi Selma şi Unbroken. The Hollywood Reporter include în lista posibililor nominalizaţi filmul Nighcrawler, menţionând că ar trebui să fie pe listă şi filmul Begin Again. The Hollywood Reporter e de părere că o potenţială surpriză la nominalizări va fi Interstellar. Gone Girl nu e dat în lista posibililor câştigători ai unei nominalizări pentru Cel mai bun film. În câteva ore vom afla nominalizările la Oscar. Revenţi pe Cinemagia pentru listele cu nominalizaţi de la toate categoriile.

Exploreaza subiecte similare:

Alfonso Cuarón, Craig Zadan, Neil Meron, Chris Pine, J.J. Abrams, American Sniper, Birdman, Boyhood, Gone Girl, The Grand Budapest Hotel, The Imitation Game, Nightcrawler, Selma, The Theory of Everything, Whiplash, Wes Anderson, James Marsh, Foxcatcher, Unbroken, Interstellar, Begin Again

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells