Jennifer Lawrence: „Ar trebui să vă crape obrazul de ruşine că v-aţi uitat la pozele mele nud...”

de Gloria Sauciuc în 9 Oct 2014
Iată primele declaraţii ale actriţei, după ce, la finalul lunii august, un hacker a postat o serie de fotografii nud ale ei pe site-ul 4chan.org

La mai bine de o lună de la furarea pozelor nud ale actriţei Jennifer Lawrence, aceasta a acceptat propunerea jurnaliştilor de la „Vanity Fair” de a apărea pe coperta revistei şi de „a avea ultimul cuvânt” cu privire la incident. Lawrence a pozat într-o postură seducătoare, pentru a arăta - probabil - că ea trebuie să decidă cum se prezintă public, nu hackerii, şi a tranşat lucrurile cu privire la incident.

 „Chiar şi oameni pe care îi cunosc şi la care ţin au spus `Oh, da, m-am uitat şi eu la poze`.

Nu vreau să mă enervez, dar totuşi gândesc: `Nu v-am spus că vă puteţi uita la mine goală'”

„Nu este nimic pentru care să-mi pară rău. Am fost timp de patru ani într-o relaţie grozavă, sănătoasă, plină de afecţiune. A fost o relaţie la distanţă, aşa că fie prietenul tău se uită la filme porno, fie se uită la tine... Doar pentru că sunt o persoană publică, pentru că sunt o actriţă, nu înseamnă că mi-am dorit asta”, spune ea.

„Imaginea mea nu vine împreună cu drepturile asupra ei. Este corpul meu, şi trebuie să fie alegerea mea, iar faptul că nu este alegerea mea este absolut dezgustător. Nu îmi vine să cred că aşa e lumea în care trăim”, a concluzionat protagonista din The Hunger Games, Winter's Bone, Silver Linings Playbook...

În plus, ea pune la îndoială legalitatea unor site-uri precum Reddit şi altele, care au permis postarea imaginilor:
„Nu e un scandal. Este un delict de factură sexuală. Este un atentat la pudoare. E dezgustător. Legile trebuie schimbate, şi noi trebuie să ne schimbăm. De aceea învinuiesc aceste site-uri de Internet. Simplul fapt că cineva poate fi exploatat sexual şi agresat astfel, şi faptul că ideea de a face profit din asta vine foarte repede mă depăşeşte. Este dincolo de puterea mea de înţelegere. Nu pot să-mi imaginez măcar cum poate fi cineva aşa de detaşat. Nu îmi imaginez cum poate fi cineva atât de lipsit de griji şi de necugetat, şi lipsit de suflet”.
Pe lângă acuzaţiile directe, actriţa i-a învinuit şi pe alţii, inclusiv pe unii apropiaţi, care nu au distribuit imaginile dar totuşi le-au privit:
„Oricine s-a uitat la poze, a propagat un delict sexual. Ar trebui să vă crape obrazul de ruşine. Chiar şi oameni pe care îi cunosc şi la care ţin au spus `Oh, da, m-am uitat şi eu la poze`. Nu vreau să mă enervez, dar totuşi gândesc: `Nu v-am spus că vă puteţi uita la mine goală”...

Incidentul

La finalul lunii august, un hacker a postat zeci de fotografii nud ale unor actriţe pe 4chan.org, un forum image-based pe care oricine poate posta comentarii şi distribui imagini. Totul a devenit viral, atunci când fotografiile au fost preluate de diverşi utilizatori ai Twitter şi ai altor platforme de social media... Imediat, purtătorul de cuvânt al actriţei a comunicat că „Aceasta este o violare flagrantă a vieţii private. Autorităţile au fost contactate şi vor urmări în justiţie pe oricine postează fotografiile furate cu Jennifer Lawrence”. Pe contul personal de Twitter, Lawrence scria la momentul respectiv într-o manieră mai puţin virulentă: „Este foarte neplăcut să vezi cum oamenii îţi cotrobăie prin viaţa personală...”

Ce părere aveţi despre declaraţia de acum a actriţei?

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
ddman pe 9 octombrie 2014 16:01
Eh, are si nu prea are dreptate. Tocmai ca este persoana publica, in speta o actrita foarte cunoscuta si (cel mai important) o femeie foarte frumoasa face ca multi barbati (sau femei :) ) sa doreasca s-o vada "naked", mai ales ca ea, din ce stiu eu, nu prea si-a aratat nurii in filme sau reviste. O alta problema ar fi pastrarea acelor fotografii, mai ales in dispozitive supuse riscului de a fi "sparte". In concluzie - sigur suparata trebuie sa fie, dar cam exagereaza cu declaratiile acestea.
spioana_4 pe 9 octombrie 2014 17:45
oricum lumea o vedea la plajă și a văzut-o întotdeauna la plajă, mai mult sau mai puțin îmbrăcată... mi se pare că toată lumea se crizează pe tema nudismului, dar se laudă pe rețelele de socializare cu poze făcute cât erau bebeluși pe canapele :)) :)) tot goi/goale.
să mă mai lase în pace... că ce are ea, are toată lumea!

radurex25 pe 9 octombrie 2014 19:36
problema nu e ca a facut pozele alea, problema e unde l-ea postat: pe cloud; astfel de poze se tin (daca se tin) pe un dispozitiv personal, nu pe un server aflat nu stiu unde ce poate fi spart relativ usor; e ca si cand eu mi-as pune banii intr-un balon deasupra casei: normal ca cineva il va sparge si-mi va lua banii.
CPU pe 9 octombrie 2014 20:59
+ la ce ai spus dar totusi se naste intrebarea : "de ce este normal ca cineva sa iti ia banii?"
ddman pe 9 octombrie 2014 22:46
A facut cam multe greseli: prima ca a facut acele poze, a doua ca le-a pastrat si ,cea mai grava, ca le-a pastrat undeva la "vedere". Ca putea sa ia poziti impotriva acestui fapt da, dar nu asa virulent, ca doar nu este sfarsitul lumii ca i s-a vazut ei fofoloanca.
MariaMona pe 10 octombrie 2014 15:15
Mie mi se pare ca are dreptate. Daca oamenii nu ar fi atat de avizi dupa poze indecente, poze furate - nota bene!, acestea nu s-ar vinde, deci nu ar fi cerere si poate hackerii nu si-ar bate capul... poate. Nu conteaza unde si-a tinut pozele, tot este furt si incalcare a intimitatii. Faptul ca un hot iti fura din casa fiindca n-ai alarma, de exemplu nu te face pe tine vinovat. Mi se pare similar. Ea a fost destul de vehementa si in august din cate am mai citit pe net atunci. Iar mie mi se pare de bun simt sa nu cauti aceste poze...
ddman pe 10 octombrie 2014 17:44
Nu zice numeni ca nu este ilegal ce a ce facut hakerii, dar comparatia cu hotul este fortata. Mie mi se pare si gestul ei de a-si face poze dezbracata deplasat. Nu zice nimeni sa iti construiesti o fortareata, dar putina precautie nu strica. Si ce e cu nerozia care zice ca acest fapt i-ar dauna carierei, eu zic ca din contra o chiar favorizeaza.
CosmaAlexandru pe 10 octombrie 2014 19:32
Pe langa faptul ca e nasola fata de cum arata in poze sau filme unde era editata sau foarte bine fardata... mai si tipa atata. Si faza cu sa ne fie rusine... sa ne pisam pe ea :))
E si ea o mica curva de fapt...

alin9314 pe 24 octombrie 2014 19:31
A fost atat de viral datorita faptului ca nu mai pozase pana acum, iar dintr-o data s-o vezi cu sperma pe fata.Daca era Miley cyrus nu mai zicea nimeni nimic,aia isi posteaza ea poze nud:)). Faptul ca face ce vrea cu corpul ei are dreptate dar sa te fotografiezi cand esti beata ,drogata si goala este prostie, mai ales ca le salvase si in cloud. Poi exista programatori profesionisti care pot intra cu usurinta in smartphoneul oricui,ce sa mai zic de cloud unde e floare la ureche pentru ei. Eu nu consider ca este fapta penala ce au facut acele siteuri. asa daca imi fac si eu selfie nud si cineva le pune pe net ce il baga la puscarie? Se face atata tam tam ca e vedeta. Pacat era o actrita care imi placea,am vazut-o in cateva roluri si imi parea o fata talentata tanara si serioasa, acum mi-am schimbat parerea despre ea. SI este mare pacat unde s-a ajuns cu vedetismul si celebritatea in ziua de azi foarte multe actrite, cantarete apar in reviste nud sau seminud, ce exemplu sa dam noi generatiilor viitoare?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells