Interviu cu Zach Galifianakis

28 Mai 2013
În jurul lui Alan, personajul său, se învârte tot în Marea mahmureală 3

Zach Galifianakis revine în rolul care l-a transformat într-o adevărată celebritate: Alan, ciudăţelul personaj din seria Marea mahmureală, atât de nerăbdător să se bage în toate buclucurile. El este centrul atenţiei în Marea mahmureală 3, finalul trilogiei gândite de Todd Philips şi, dacă e să citim cronicile din ţările unde premiera a avut deja loc, o îndepărtare de la formula primelor două filme. Problemele încep nu de la o petrecere a burlacilor, ci de la o înmormântare, iar încercarea lui Alan de face ceva cu viaţa lui îi va pune pe drumuri şi pe prietenii săi interpretaţi de aceiaşi Bradley Cooper, Ed Helms şi Justin Bartha. Iată în interviul de mai jos ce a însemnat experienţa pentru Zach Galifianakis.

Când ai aflat că va exista a treia parte a seriei Marea Mahmureală şi ce reacţie ai avut când ai citit prima dată scenariul?
Am aflat de partea a treia în timp ce filmam la Marea Mahmureală II. La fel cum după prima parte s-a hotărât realizarea unei continuări, partea a treia a fost inevitabilă. Am ezitat când am auzit de al doilea film, pentru că sunt genul de bărbat “lasă-mă să te las”. Dar odată intrat în joc, am simţit nevoia de un final potrivit, aşa că ultima parte a fost binevenită.

Mi-aş fi dorit să ştiu de la început că vor fi trei părţi [Râde]. M-am întâlnit cu regizorul Todd Pillips în New Orleans şi am vorbit. Cred că Todd încerca să îmi spună cum vrea să facă un film bun în care Alan să aibă o poveste mai amplă. Eu băusem destul de mult vin roşu, aşa că am acceptat [Râde].

Ţi-ai dorit ceva special pentru Alan acum, odată cu finalul seriei?
E amuzant să îl vezi pe Alan nevoit să renunţe la stilul de viaţă şi drumul spre distrugere pe care pornise. În plus, îi moare şi tatăl. Asta diferă faţă de primele două părţi. El e mereu prezent la toate poantele şi glumele, însă acum aflăm mai multe despre gândirea lui Alan şi despre cum este perceput de către ceilalţi. Adică, acum realizează că este un ratat, aşa că încearcă să se maturizeze. Este amuzant zbuciumul său, pentru că nu prea se pricepe la nimic, deşi le încearcă pe toate.

Pentru el, ce semnificaţie are călătoria din film?
Nu ar fi pornit în nicio călătorie dacă prietenii lui nu l-ar fi obligat să îşi înfrunte problemele. După intervenţia pregătită pentru el, prietenii vor să îl interneze într-o instituţie specializată, dar de aici lucrurile o iau razna. Însă, pentru Alan problema se rezumă astfel: “Alan eşti un ratat. Viaţa ar fi mult mai frumoasă dacă nu ai face atâtea prostii. Conştientizează puţin lucrurile!” A trebuit să redau acest lucru într-o manieră cât mai amuzantă. Trebuie să ai grijă cum spui povestea, astfel încât să nu strici glumele.

Cum a fost reîntâlnirea cu Bradley Cooper, Ed Helms şi Justin Bartha?
Conexiunea dintre noi a reapărut imediat. E ciudat. Nu ne-am gândit niciodată că vom fi nevoiţi să lucrăm din nou împreună. Ne-am înţeles bine şi am glumit mult. Există tensiune uneori ca la orice job. Todd a ales inteligent distribuţia. Ştia că ne vom coordona bine. Asta nu a însemnat că suntem deja obişnuiţi să lucrăm împreună. Cred că pentru oricine există momente de stânjeneală în primele zile de filmare, până se reacomodează cu personajul. Şi eu, la rândul meu, mă gândeam dacă pesonajul meu ar spune o anumită replică sau nu. Băieţii au făcut ca acest proces să pară mai uşor. Mi-ar plăcea să mai joc cu ei şi în alte filme. Ar fi amuzant.

Este deja la a patra colaborare cu Todd. Cum v-aţi înţeles?
Da, Todd sigur şi-a făcut o reputaţie cu filmele de până acum. Nu auzisem de el până la Marea Mahmureală, dar acum mi-ar plăcea să mai lucrez cu el, pentru că avem un simţ al umorului asemănător. Ne place să îi amuzăm pe oameni făcându-i să râdă la glumele noastre deplasate, fără să înţeleagă apoi de ce râd. Nu-mi place să recunosc, dar Todd mi-a schimbat viaţa. Am avut noroc că m-a văzut făcând stand-up comedy şi mi-a spus că aş fi potrivit ca actor de film.

S-a întâmplat vreodată să spui ceva cu totul surprinzător pentru tine, ceva ce credeai că nu ai putea zice?
Oh da. Lucrând cu Todd am spus multe lucruri de genul ăsta, apoi l-am rugat să nu folosească acele replici. Odată chiar am încercat să îl mituiesc pe asistentul său ca să taie la montaj ceva ce zisesem [Râde].

Ai o scenă sau un moment favorit din timpul filmărilor de la Marea Mahmureală 3?
Da. Sper să nu par un tocilar, dar trebuie să recunosc că am fost foarte entuziasmat să merg la filmări pentru fiecare dintre cele trei părţi ale filmului. Mă trezeam dimineaţă, săream din pat şi era gata pentru o nouă zi de filmări unde ştiam că voi râde copios. Asta nu se întâmplă oricui la locul de muncă. E ceva fantastic…să joc baseball cu Justin Bartha în mijlocul deşertului sau, pur şi simplu, să-mi petrec timpul în compania băieţilor. E mereu distracţie. Sunt lucruri pe care lumea nu le prea ştie cum ar fi faptul că Ed Helms cântă la banjo sau că Bradley Cooper în realitate e destul de împiedicat. Toţi facem glume unul pe seamă celuilalt şi asta face viaţa mai frumoasă. E o experienţă minunată!

Exploreaza subiecte similare:

Justin Bartha, Ed Helms, Todd Phillips, Zach Galifianakis, Bradley Cooper, The Hangover Part III

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Alex4Fun90 pe 28 mai 2013 14:07
Amuzant tipul , bune filmele cu el

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells