Întâlnirea cu Edward Snowden a avut un impact puternic asupra lui Joseph Gordon-Levitt

de Cristina Grigore în 28 Nov 2016
"Cred că fiul meu va creşte într-o lume mai bună datorită lui şi a ceea ce a făcut”, e spus Levitt

Interpretul lui Edward Snowden din filmul biografic al lui Oliver Stone, actorul Joseph Gordon-Levitt, a fost extrem de emoţionat să îl întâlnească pe fostul agent american ce a avut curajul să demaşte politica de spionaj online a guvernului american. Actorul a avut şansa pregătirii „la sursă”, iar experienţa nu este una pe care o va uita curând, după cum a mărturisit vineri, în cadrul The Graham Norton Show.

„Am mers la Moscova şi am petrecut în jur de patru ore cu el, timp în care am primit un feedback util. De obicei nu mă topesc în prezenţa vreunei celebrităţi, însă în cazul tipului acesta lucrurile au stat cu totul altfel. Este un om care şi-a riscat viaţa pentru a-şi proteja un crez şi pentru a face lumea mai bună. Cred că fiul meu va creşte într-o lume mai bună datorită lui şi a ceea ce a făcut”, e explicat Levitt, iar laudele sale nu s-au oprit aici.

„Înţeleg de ce este considerat un criminal. Însă şi ceea ce au făcut agenţiile guvernamentale a fost ilegal şi au minţit în legătură cu asta. Cred că ar trebui să îi mulţumească lui Snowden pentru că şi-a pus viaţa în pericol ridicând un semnal de alarmă în legătură cu practicile ilegale ale guvernului”, a mai spus actorul. El a recunoscut însă că, atunci când Oliver Stone l-a contactat pentru rol, a fost mai entuziasmat de faptul că va lucra cu legendarul cineast, decât de partitura pe care urma să o interpreteze, pentru că nu ştia prea multe despre Snowden.

„Afli atât de multe ştiri în fiecare zi, iar dacă nu stau puţin să te documentezi mai bine în legătură cu ceva anume, nu reţii. A trebut să stau o vreme să aflu mai multe despre Snowden, inainte să-mi intru în rol”, a mărturisit Levitt.

Exploreaza subiecte similare:

Joseph Gordon-Levitt, Edward Snowden, Snowden, actor

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells