Idris Elba a încheiat filmările la The Dark Tower, ecranizarea seriei de romane a lui Stephen King

de Cristina Grigore în 29 Aug 2016
Filmul va intra în cinematografele noastre pe 24 februarie 2017

Adaptarea cinematografică a romanului lui Stephen King, The Dark Tower (Turnul Întunecat) – în fapt o serie de opt romane – a încheiat filmările, a anunţat într-o sesiune Q&A pe Twitter, starul filmului, actorul Idris Elba.

Filmul, regizat de Nikolaj Arcel (A Royal Affair) - cu o lungă istorie a producţiei, presărată de obstacole şi amânări – spune povestea unui pistolar, Roland Deschain, care, într-un decor rupt parcă din Vestul Sălbatic, parte a unui sumbru univers paralel, porneşte în căutarea unui misterios turn întunecat şi a „omului în negru”, în speranţa că va găsi salvarea întregii sale lumi, ameninţată cu pieirea.

Scenariştii Akiva Goldsman (I Am Legend) şi Jeff Pinker (Amazing Spider-Man 2) au venit cu o interpretare deloc convenţională a materialului sursă – vom vedea mai degrabă un sequel al cărţilor lui King, şi nu o ecranizare directă, deşi premisa poveştii, personajele şi decorurile au fost păstrate. Pentru a recrea atmosfera din cărţi, filmările au avut loc în mare parte în Africa.

Lansarea filmului este programată pentru 17 februarie 2017 (24 februarie la noi). Un trailer al filmului va apărea în luna octombrie.

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spartacus pe 29 august 2016 11:11
Asa cum am mai spus, eu nu am citit seria de carti dupa care se face acest film, dar nu cred ca principalul personaj este ”de culoare”. Ce vreau să spun prin asta este că filmul despre care vorbim ar fi avut mai mult succes daca in rolul principal ar fi fost un actor ”alb”. Idris Elba e un actor bun, dar nu si pentru cum e cazul de față unde vorbim despre o serie de mare succes ce poate deveni o franciză. Să nu se inteleagă gresit : nu sunt defel rasist sau altceva de genul ăsta, ci doar consider că s-a forțat iarăși nota prin plasarea intr-un rol extrem de important a unui actor de culoare când nu era cazul.
De vreo câțiva ani incoace se observă cum actori de culoare (in special de când Obama a devenit presedinte) primesc roluri (prea) mari unde nu era cazul, iar exemplul care imi vine doar acum in minte este ”Star Wars 7”. Părerea mea, desigur.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells