Iată super-puterile Copiilor domnişoarei Peregrine

de Cinemagia în 3 Oct 2016
Miss Peregrine's Home for Peculiars rulează în premieră în cinematografele noastre

Rămâi ciudat.  Ceea ce a rezonat cel mai mult cu realizatorii este această temă, nu doar de a accepta ceea ce este diferit în fiecare dintre noi, ci de a ne mândri cu asta. Este o declarație de principii, din două cuvinte, că este grozav —  și chiar necesar — să fii diferit.

Ceea ce îi face pe tinerii Ciudați să fie diferiți este, în același timp, și ceea ce îi face puternici și speciali. Căminul Domnișoarei Peregrine le oferă un refugiu paradisiac care îi protejează de lumea din afară, pe care nu o pot înțelege sau căreia nu îi pot face față cu abilitățile lor speciale de Ciudați.  Este, de asemenea, un refugiu față de dușmanii lor puternici.

Fiecare copil are o ciudățenie unică, precum levitația, manipularea focului și super-puteri.

Când i-a distribuit pe tinerii rezidenți din căminul special al domnișoarei Peregrine, Tim Burton a acționat contrar așteptărilor. Directorul de casting Susie Figgis, care este un vechi colaborator al lui Burton, relatează: „Toată lumea crede că Tim vrea persoane neobișnuite pentru filmele sale, însă eu am simțit întotdeauna că adevărul era exact opusul acestui fapt. Pentru acest film, obiectivul meu a fost să găsesc actori care să pară reali, la care să te poți raporta și care să te impresioneze. Până la urmă, despre asta este vorba în această poveste – despre oameni care, pur și simplu, nu se simt confortabil în pielea lor într-o viață normală”.

Emma, interpretată de Ella Purnell, are capacitatea de a manipula aerul și trebuie să poarte o pereche de pantofi de plumb pentru a evita să plutească departe. Pe măsură ce aventura se desfășoară, Emma se apropie tot mai mult de Jake. Emma îl poartă pe Jake prin experiența de a trăi ca Ciudat și folosește manipularea aerului pentru a continua relația și a-i conduce prin situații dificile.

Coregrafa Francesca Jaynes a lucrat foarte îndeaproape cu Ella Purnell pentru a o ajuta pe actriță să obțină senzația și mișcarea caracteristice lipsei greutății. Purnell își amintește cum acest lucru nu a fost întotdeauna ușor, având în vedere încălțămintea de plumb pe care Ema trebuia să o poarte ca să rămână cu picioarele pe pământ.  „Este foarte interesant atunci când faci o scenă și Tim spune: ‘Bine, acum fii foarte speriată și aleargă cât de repede poți. ’ Și eu, ‘Ai văzut pantofii (de recuzită) pe care îi port?’”

Coordonatorul de cascadorii Rowley Irlam (Urzeala tronurilor) a mai lucrat, de asemenea, cu Purnell, care a evitat pe cât posibil utilizarea unei dubluri cascador, în special în scenele care o arată pe Emma plutind la douăzeci de picioare în aer – grație unei instalații elaborate din sârmă. Purnell, de asemenea, a învățat să conducă o căruță cu cal, și ea și Butterfield au urmat cursuri de scufundări

Enoh (Finlay Macmillan), este cel mai în vârstă băiat din Căminul pentru copii Ciudați. Ciudățenia lui Enoh îi permite să dea temporar viață obiectelor neînsuflețite, o abilitate pe care el o folosește în timpul unei confruntări epice cu forțele întunecate. Uneori o folosește pentru propriul amuzament, cum ar fi atunci când declanșează o scenă de luptă între două păpuși, care este adusă la viață pe ecran prin animație stop-motion, un stil semnătură pe care Burton l-a folosit pentru a crea efecte la fel de minunate în producțiile sale Corpse Bride și The Night Before Christmas. Actorul Finlay MacMillan, afirmă Figgis, este „un pic sexy și întunecat, dar nu și deprimant”.

Olive (Lauren McCrostie), este un spirit liber – cu focul de la vârful degetelor. Ea trebuie să poarte mănuși lungi, negre, tot timpul, deoarece dă foc la tot ce atinge. Lauren McCrostie, o roșcată sculpturală, a câștigat rolul, deoarece, spune Frey, ea „a avut delicatețea necesară pentru a echilibra intensa ei ciudățenie”.

Bronwyn (Pixie Davies), este mic, dar puternic – cel mai tânăr și, de departe, cel mai puternic Ciudat. Personajul scund, curajos și dinamic a fost unul dintre preferații speciali al lui Burton. „Este ideea că această mică persoană este capabilă de astfel de lucruri extraordinare”, afirmă Topping. „Din nou, reflectă munca lui Tim și interesul său pentru modul în care oamenii te pot surprinde.”

Fiona (Georgia Pemberton) are o ciudățenie care îi permite să manipuleze creșterea plantelor; într-o clipă ea transforma cea mai mică sămânță în cel mai înalt copac. Figgis își amintește de audiția Georgiei: „Ea a dat dovadă de o concentrare incredibilă. Nu am mai văzut un tânăr să facă ceva de genul acesta.”

Claire (Raffiella Chapman) este o tânără Ciudată care, după toate aparențele, pare normală, cu excepția setului de colți ascuțiți de pe partea din spate a capului. „Am numit personajul ‘fata cu gură la spate’”, glumește Frey. „Ea are una dintre cele mai ciudate ciudățenii. ” „Tim a vrut pe cineva pe care nu l-ai suspecta niciodată că posedă acea trăsătură specială. Raffiella avea un fel de inocență a la Shirley Temple”.

Hugh (Milo Parker) este rezidentul "Stăpân al Albinelor", și el trebuie să poarte o mască de apicultor pentru a evita ca roiul de albine care trăiesc în el să producă ravagii asupra prietenilor săi. „Este ceva extrem de atrăgător la un băiat cu o față angelică, împăcată, dar care are ceva atât de nebunesc care trăiește în el”, afirmă Topping.

Horace (Hayden Keeler-Stone) are ciudățenia de a avea vise profetice. În fiecare seară, Ciudații se aduna împreună și urmăresc visele însuflețite ale lui Horace proiectate pe un ecran. Cu aspectul său distinctiv și costumul fin englezesc, „Horace pare să fi venit dintr-o altă epocă”, spune Topping.

Millard (Cameron King) posedă trăsătura ciudată a invizibilității, ceea ce îl face cel mai insesizabil – și predispus la pozne – dintre Ciudați. Din moment ce personajul și actorul care îl joacă, nu ar fi vizibili, găsirea „vocii” potrivite pentru Millard a fost ceva foarte important. „Trebuia să avem vocea unui copil care era distinctă de a celorlalți, și  care te-ar face să te întrebi, oare cum arată acest tânăr?", povestește Frey.

Gemenii (Thomas și Joseph Odwell) sunt cei mai enigmatici Ciudați. Ei poartă măști care le ascund fețele și nu au glas și au o ciudățenie ascunsă care apare numai în situațiile cele mai periculoase. Era esențial pentru actorii care îi interpretează pe Gemeni să se poată oglindi unul pe celălalt și să joace aceleași lucruri în același timp. Gemenii Odwell au avut sincronicitatea necesară.

Coregrafa Francesca Jaynes, ale cărei colaborări includ producțiile lui Burton Charlie and the Chocolate Factory/Charlie și Fabrica de ciocolată, Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street/Sweeney Todd: Barbierul diabolic din Fleet Street, Dark Shadows/Umbre întunecate și Alice in Wonderland/Alice în Tara Minunilor, a lucrat cu tinerii actori, concentrându-se pe mișcările specifice abilității speciale a fiecărui personaj. Dar, Jaynes subliniază că, „Lucrul cel mai important pentru Tim a fost să transmită umanitatea copiilor. Aceste ciudățenii nu sunt superputeri. Fac parte din cine sunt ei”.

Exploreaza subiecte similare:

Miss Peregrine's Home for Peculiars, Tim Burton, Ella Purnell, Finlay Macmillan, Lauren McCrostie, Pixie Davies, Raffiella Chapman, Milo Parker, Cameron King, Eva Green, Georgia Pemberton, Hayden Keeler-Stone

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells