Iată de ce săbiile laser ale antagoniștilor Star Wars sunt roșii

de Cristina Grigore în 20 Oct 2016
Un roman spin-off, Star Wars: Ahsoka, imaginat de E.K. Johnston, dezvăluie motivul

Culorile săbiilor laser din Star Wars și originea acestora au ocupat mintea multora dintre fanii seriei, iar pe lângă explicația clasică – aceea că s-a dorit o delimitare a eroilor poveștii de villaini prin utilizarea culorilor albastru (sau verde), respectiv roșu – au existat multe alte supoziții.

Cei de la ScreenRant.com au găsit în noul roman spin-off al Star Wars – Star Wars: Ahsoka, imaginat de E. K. Johnston -  o descriere mai satisfăcătoare a modului în care săbiile laser își formează culoarea, iar aceasta se referă la cristalele kyber -  sunt sursa armei, prin care se creează o legătură între cavalerul Jedi și aceasta. Pentru un Sith și restul celor de pe Partea Întunecată a Forței nu există aceeași legătură directă între cristal și posesor. Aceștia își pot atribui un cristal kyber, însă modificarea acestuia pentru a-l adapta propriei personalități îl face cumva să „sângereze”– de aici culoarea roşie a laserului.

O explicaţie anterioară pentru culoarea roşie a sabiei laser se referea la originea arificială a cristalelor kyber ce le activau. Aceste cristale se pare că vor avea un rol important în acţiunea din Rogue One: A Star Wars Story. O parte a acesteia se va desfășura pe luna Jedha, în strânsă legătură cu istoria cavalerilor Jedi, căci puterea kyber cristalelor va alimenta Steaua Morții.

Ahsoka est un personaj introdus în animația Star Wars din 2008 (The Clone Wars) ca ucenic al lui Anakin Skywalker, pentru a-i domoli acestuia caracterul imprevizibil. A fost personaj central în serialul Clone Wars și a reapărut în animația Star Wars: Rebels.

Culorile săbiilor laser nu s-au limitat în filmele, serialele și animațiile Star Wars la albastru (verde) și roșu. Mace Windu a folosit o sabie violet, iar gărzile templului Jedi au fost singurele personaje ale căror săbii laser aveau culoarea galbenă. 

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
zeno.marin pe 20 octombrie 2016 23:39
A: Sabiile sunt rosii pentru ca realizatorii "nu au gasit alta rima"....

Cristina, v-ati intrebat in redactie de ce nu mai apar comentarii pe marginea articolelor?

Sincer, parerea mea e ca din cauza formatului cel nou pe care il folositi. E nepractic, lispsit total de ergonomie, derutant. Vechiul format (e.g. din 2014) era mult mai practic si "prietenos".

rob1cul pe 22 octombrie 2016 04:52
Mare dreptate ai... Ce sa comentezi la asemenea articole? Sau la acele articole despre brangelina? Ce ar fii de comentat? Si Cinemagia se stinge usor usor, la fel ca alte site-uri, tocmai din cauza acestei "transformari" spre cancan/senzational... (Senzational, s-a aflat dupa 20 si ceva de ani DE CE sabiile laser ale antagonistilor din Star Wars, filmele lui George Lucas pentru connoisseuri ;), sunt efectiv ROSII! Click aici pentru a afla de ce si de unde! Click si apoi vezi raspunsul,,, senzationalul raspuns)...
Skyrim pe 20 octombrie 2016 23:53
Ahsoka foloseste o sabie verde iar apoi apare cu 2sabii una verde si una galbena/portocalie (inainte sa fie data afara din ordinul jedi).
In Star Wars The Clone Wars apare si o sabie neagra(Este folosita de Pre Vizsla, si a fost furata din templu Jedi ) si una alba( intr-un ep apare un vechi maestru jedi ).
Ahsoka in Star Wars Rebels foloseste 2 sabii albe.

Skyrim pe 21 octombrie 2016 00:32
Tera Sinube era acel maestru jedi ce avea o sabie alba.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells