Iată ce filme concurează anul acesta pentru Ursul de Aur!

de Gloria Sauciuc în 22 Ian 2024
Festivalul de Film de la Berlin are loc între 15 și 25 februarie

Festivalul de Film de la Berlin a dezvăluit luni titlurile selectate în principala secţiune competițonală, dar și pe cele din secțiunea competitivă „Encounters”. Actorii de origine română Sebastian Stan și Anamaria Vartolomei sunt în distribuția filmelor A Different Man (regia Aaron Schimberg), o comedie neagră despre un actor aspirant afectat de neurofibromatoză, respectiv L'Empire (regia Bruno Dumont) -  o parodie a filmului Star Wars. Directorul general al Berlinalei, Mariëtte Rissenbeek, și directorul artistic, Carlo Chatrian, au prezentat filmele - în cadrul unei conferințe, line-up-ul din acest an fiind deja catalogat de către presa de specialitate ca fiind „cel mai eclectic al ultimilor ani”. Lupita Nyong'o prezidează juriul anul acesta, iar filmul Small Things Like These, cu Cillian Murphy și Emily Watson, va deschide Berlinala.

Un total de 20 de filme luptă pentru Urșii de Aur și de Argint, printre care se numără La Cocina, în regia lui Alonso Ruiz Palacios, cu Rooney Mara în rolul principal. Filmul este descris ca fiind o poveste de dragoste ce se desfășoară pe parcursul unei singure zile, într-un restaurant din Times Square. Raúl Briones interpretează rolul unui bucătar fără acte care are o relație cu Julia (Mara), o chelneriță americană care nu se poate angaja în relația lor. Regizorul mexican Alonso Ruizpalacios este un obișnuit al Berlinalei - de două ori câștigător al Ursului de Argint - pentru A Cop Movie (în 2022) și Museo (în 2018), iar La Cocina este primul său lungmetraj în limba engleză.

Cineasta franco-senegaleză Mati Diop revine cu Dahomey, un documentar de 60 de minute despre repatrierea operelor de artă, iar prolificul Hong Sangsoo se află în competiție pentru a cincea oară, în acest an cu A Traveler's Needs, cu legendara actriță franceză Isabelle Huppert în rolul principal.

Regizorul german Andreas Dresen (Grill Point, Rabiye Kurnaz vs. George W. Bush), un alt nume de referință al Berlinalei, revine în competiție cu cel mai recent film al său, From Hilde with Love. Starul filmului Babylon Berlin, Liv Lisa Fries, este cap de afiș în această dramă de epocă despre un cuplu care se îndrăgostește într-o vară fericită, în Germania, înainte ca viețile lor să fie distruse de Gestapo, scrie THR.

Printre ceilalți obișnuiți ai Berlinalei care revin în competiție în acest an se numără şi Olivier Assayas, cu Suspended Time, documentaristul rus Victor Kossakovsky, care revine cu Architecton.

Alți regizori de renume prezenți în competiție în acest an sunt Abderrahmane Sissako, prezent în competiția oficială cu Black Tea, apoi regizorii austrieci de horror de autor Veronika Franz și Severin Fiala, cu The Devil's Bath, dar și Piero Messina, al cărui lungmetraj  - Another End - cu Gael Garcia Bernal și Bérénice Bejo, va fi proiectat în premieră mondială la Berlinale, notează Deadline.

Organizatorii anunțaseră până luni mai mult de 100 de titluri în cadrul secțiunilor Panorama, Forum și Berlinale Special, dintre ele filmul Săptămâna Mare, a regizorului Andrei Cohn, fiind selecționat în „Forum”.

colaj foto euronews.com

Exploreaza subiecte similare:

Sebastian Stan, Anamaria Vartolomei, A Different Man, Aaron Schimberg, L'empire, Lupita Nyong'o, Small Things Like These, Cillian Murphy, Emily Watson, La Cocina, Rooney Mara, Dahomey, Yeohaengjaui Pilyo, Isabelle Huppert, From Hilde with Love, Hors du temps, Olivier Assayas, Architecton, Black Tea, Des Teufels Bad, Another End

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells