Iată câștigătorii la Oscar 2016, dacă e să ne luăm după casele de pariuri

de Gloria Sauciuc în 19 Ian 2016
Cea mai strânsă cursă pare să fie în categoria „Cel mai bun film”, în cadrul căreia Spotlight este numărul 1

Chiar dacă pariurile din Las Vegas nu se ocupă (cel puțin nu legal) cu predicțiile pentru Oscaruri, asta nu îi împiedică pe amatorii de pariuri să se întrebe „ce-ar fi dacă” și din asta să se nască noi subiecte de pariu. Una dintre companiile care se ocupă cu așa ceva, mai precis cu pariurile pe punctele de la următorul meci din NFL (Liga de fotbal american), a publicat cotele de pariu la toate categoriile importante ale Oscarurilor și, dacă ar fi să le dăm crezare, cursa e strănsă.

America's Line a strâns la un loc șansele ipotetice pentru toate cele patru categorii mari de premii, plus Cel mai bun regizor și Cel mai bun film. Ce trebuie să știm, înainte de a citi cotele, este că toate casele de pariuri își doresc să iasă pe profit, deci cu cât pariul e mai sigur și actorul/filmul este mai aproape de Oscar, cota de pariuri este mai mică (de exemplu 1 la 2, 1 la 3) pentru că sunt șanse mari ca acesta să câștige și, deci, agenția să trebuiască să plătească la un număr mare de pariori. Dacă este vorba de un candidat improbabil se dau cote mari (20 la 1), pentru că - deși ar fi o sumă mare - probabilitatea ca acesta să câștige, și deci agenția să trebuiască să plătească, este mică. Deci, cota de pariuri cu cât este mai mică indică un câștigător mai sigur, cu cât este mai mare indică unul defavorizat

Iată mai jos rezumatul:

Cel mai bun film

Spotlight, 4 la 5
The Revenant, 6 la 5
The Big Short, 8 la 1
The Martian, 8 la 1
Mad Max: Fury Road, 20 la 1
Bridge of Spies, 30 la 1
Room, 40 la 1
Brooklyn, 50 la 1

Chiar dacă pentru anumite categorii cursa pare mai puțin strânsă, pornind totuși de la aceste numere există câțiva actori care ar putea să își scrie deja discursurile de acceptare a Oscarului bazându-se pe aceste estimări. Cea mai strânsă cursă pare să fie în categoria Cel mai bun film, în cadrul căreia Spotlight este numărul 1 cu 4 la 5, iar Revenant fiind puțin în urmă cu 6 la 5. Prin analogie cu lumea curselor de cai, un pariu de 2 dolari pe Spotlight ți-ar aduce 3,60 dolari în timp ce aceeași sumă pariată pe Revenant ar aduce 4,40 dolari.

O singură cotă de pariu apropiată ar fi cea pe Sylvester Stallone pentru Cel mai bun actor în rol secundar. În această categorie, următorul loc îi revine lui Mark Rylance din Bridge of Spies cu 7 la 5.

Dacă Oscarurile ar fi într-adevăr subiect de pariuri, restul cotelor par să fie lucruri sigure și mai puțin șanse de câștig: Leonardo DiCaprio are șanse de 1 la 5 la Premiul pentru Cel mai bun actor, adică doar 40 de cenți peste cei 2 dolari dacă ar fi o cursă de cai. Următoru l ca șanse ar fi Michael Fassbender, pentru care câștigătorul ar încasa 12 dolari.

Brie Larson este un pariu aproape la fel de sigur cu șanse de 1 la 3 pentru rolul din Room, în timp ce Rooney Mara (Carol) și regizorul Alejandro Gonzalez Inarritu (The Revenant) au ambii cota de 1 la 2.

Pentru fanii The Danish Girl, Vegas nu le oferă șanse mari. Eddie Redmayne are o cotă de pariuri de 10 la 1 pentru Cel mai bun actor, în timp ce Alicia Vikander are o cotă de 7 la 2. Același lucru și pentru The Martian, cu o cotă de 8 la 1 pentru Cel mai bun film, și cu Matt Damon la abia 20 la 1 pentru Cel mai bun actor.

Pentru cine ar pune banii în joc pentru Oscaruri: ați paria pe ceva sigur precum Leonardo DiCaprio, sau ați lua-o pe calea lungă? De pildă să pariați pe Brooklyn, cu 50 la 1 pentru Cel mai bun film. Cota de pariu reprezintă cât s-ar câștiga + suma inițială dacă ia premiul filmul pe care ați pariat. De exemplu pentru cota 1 la 2, la un dolar pariat s-ar câștiga dolarul + 50 cenți (jumătate de dolar), pentru 2 la 1 s-ar câștiga dolarul + alți doi dolari, pentru 50 la 1 s-ar câștiga dolarul + alți 50. 

Exploreaza subiecte similare:

oscar 2016, Spotlight, The Revenant, The Big Short, Sylvester Stallone, leonardo dicaprio, Alejandro González Iñárritu, Brie Larson

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Theodor2011 pe 19 ianuarie 2016 12:26
Dupa parerea mea The Revenant ar trebuii sa castige OSCARul la categoriile: Cel mai bun film, Cel mai bun regizor (Alejandro González Iñárritu) si Cel mai bun actor in rol principal (Leonardo DiCaprio). De asemenea The Revenant are cele mai multe nominalizari (12). Dar la cele 3 categorii (amintite de mine) in proportie de 90% se va impune.
DarkRazor pe 19 ianuarie 2016 14:25
Mad Max - Cel mai bun film
Theodor2011 pe 19 ianuarie 2016 18:50
Fiecare cu parerea lui. Nu este obligatoriu sa avem aceias parere.
xerses pe 19 ianuarie 2016 22:50
Si eu as miza tot pe The revenant.
isy22 pe 19 ianuarie 2016 22:52
Da si eu zic tot The Revenant.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells