Ian McKellen își împărtășește regretul de a nu fi observat dificultățile lui Ellen Page pe platoul lui X-Men

de Marina Florea în 8 Ian 2021
McKellen reflectează asupra „dificultăților de comunicare” din timpul producției de la X-Men

Ian McKellen, într-un interviu recent cu publicația Attitude Magazine, și-a arătat susținerea pentru colegul de platou Elliot Page după ce acesta (cunoscut înainte ca Ellen Page) s-a dovedit a fi transgender. Page s-a alăturat seriei X-Men în rolul femeii-mutant Kitty Pryde din X-Men: The Last Stand. În același timp, McKellen se afla la cel de-al treilea film în rolul lui Magneto, după X-Men și X2: X-Men United. Cei doi actori au mai fost colegi de platou la X-Men: Days of Future Past.

McKellen și-a exprimat regretul de a nu fi înțeles eforturile lui Page legate de propria identitate sexuală.

Actorul, cunoscut ca homosexual și militând pentru drepturile persoanelor gay și transgender: „Totul e mai bine după ce afirmi public orientarea sexuală pentru că vei căpăta încredere în tine”, susține McKellen, reflectând asupra propriei experiențe. „Așadar, totul merge bine ca relații, prieteni de tot felul, familie, dacă ai noroc. Și cred, mă gândesc în fiecare situație, calitățile de actor urmează să se schimbe în bine.”

McKellen și-a exprimat regretul de a nu fi înțeles eforturile lui Page legate de propria identitate sexuală aunci când au lucrat la filmele X-Men. Actorul din Magneto relatează despre Page că era discret pe platou și nu discuta subiectul, lucru care s-a schimbat mai târziu atunci când Page și-a afirmat orientarea sexuală (mai întâi ca gay în 2014, apoi ca transgender în 2020) și a devenit o voce care apără drepturile persoanelor gay și transgender.

„Mi-aduc aminte de Elliot Page, într-unul dintre filmele X-Men, cum stătea așa cum stăm noi acum. Și trebuia să vorbesc când termina el, și nici măcar nu auzeam ce spune”, relata McKellen. „Nimeni nu auzea ce spune. Așadar, am spus: Uite, dacă nu poți vorbi, nu ai vrea atunci când termini de vorbit să faci un semn cu mâna ca să știu că ai terminat de vorbit?”

McKellen a continuat: „Și apoi s-a afirmat (ca o persoană gay) niște ani mai târziu și, deodată, nu îl puteam opri din vorbit. Auzeai totul. Și sunt bucuros pentru Elliot. Și sunt dezamăgit de mine că nu mi-am dat seama că are dificultăți de comunicare.”

Elliot Page s-a dovedit a fi transgender pe 1 decembrie, scriind pe social media: „Nu știu cu ce să încep când spun că în sfârșit mă iubesc îndeajuns încât să îmi exprim personalitatea mea reală. Am fost inspirată imens de atâția din comunitatea transgender. Vă mulțumesc pentru curaj, generozitate și pentru efortul necontenit de a face lumea mai deschisă față de minorități și mai tolerantă. Voi oferi tot suportul de care sunt în stare și mă voi lupta pentru o lume mai iubitoare și mai (sic!) egală”.

 

Exploreaza subiecte similare:

Elliot Page, X-Men: The Last Stand

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Qube86 pe 9 ianuarie 2021 00:23
NEBUNÍE, nebunii, s. f. 1. Pierdere a judecății din cauza unei boli mintale; demență, alienație mintală. ◊ Loc. adv. (Fam.) La nebunie = foarte mult, enorm. 2. Lipsă de judecată dreaptă, de minte, de cumpănire; nechibzuință, nesocotință, prostie. ♦ Neastâmpăr, zburdălnicie. 3. Faptă, vorbă etc. nesocotită, extravagantă, prostie; faptă de om nebun. ♦ (Mai ales la pl.) Faptă lipsită de seriozitate; năzbâtie, ghidușie, ștrengărie, năzdrăvănie, poznă. – Nebun + suf. -ie.
Phantom_sub pe 9 ianuarie 2021 02:15
Trebuia și cinemagia să bifeze căsuța #woke. Nu o vedem destul prin filme și seriale, în special în sezonul 3 din Star Trek Discovery.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells