Heart of Stone: prin lume cu Gal Gadot

de Cinemagia în 10 Aug 2023
Cinci detalii inedite despre locațiile de filmare ale blockbuster-ului de acțiune Heart of Stone

Încă de la primele producții din seria James Bond, filmele de acțiune (și, în mod deosebit, cele de spionaj) au impus o adevărată reputație turistică, atât pentru splendoarea locațiilor în care au fost filmate, cât și pentru joaca de-a distrugerea acelor splendori, care în realitate au rămas intacte. De la urmăriri periculoase la explozii devastatoare, de la sublimul peisajelor naturale la cele mai fragile monumente ale patrimoniului, aceste filme cartografiază și totodată deteritorializează frumusețea locului într-o alchimie a adrenalinei.

În ultimul blockbuster de acțiune Netflix, Heart of Stone, agenta de elită din cadrul MI6, Rachel Stone, interpretată de Gal Gadot, ne poartă în misiunea ei printr-un ocol spectaculos al pământului.

Adrenalina din Alpi

 

Să începem cu hotelul situat la cea mai mare înălțime din Europa. De la 3212 metri altitudine, Glacier Hotel Grawand din Senales domină Alpii italieni ca o cetate în vârf, oferind singura panoramă înspre vale și nu în sus, către munți.

Așa cum ne demonstrează agenta Rachel Stone încă din trailer, saltul cu parapanta de speedriding e cu atât mai amețitoare la această înălțime. Planând deasupra piscurilor obscure de un alb difuz, la o înălțime mereu înșelătoare, agenta sare apoi peste un hău de un kilometru, într-o cascadorie soră cu imponderabilitatea.

Reykjavik: vulcanul de sticlă

Apropo de cascadorii, tot în trailer ni se arată cum fațadele cristaline ale iconicii săli de concerte Harpa din Reykjavik se prăvălesc ca un vulcan peste oraș, iar mașinile incendiate și sutele de persoane de la figurație lasă în urmă un loc în realitate miraculos de nevătămat.

Lisabona: slalom printre monumente

Mai dificil însă este să realizezi o urmărire spectaculoasă de mașini într-o capitală ca Lisabona, unde totul e vechi, fragil, îngust, înclinat, unde orice cascadorie impune eforturi logistice colosale pentru siguranța splendorii. Pentru echipa de cascadori, e ca dansul printre lasere din Mission Impossible.

Erfoud, Maroc: oaza marțiană din Sahara

Scenele din deșert au fost filmate în acest celebru petic de viață din mijlocul pustietății sahariene. Iar când te gândești la chintesența unei oaze, orașul marocan Erfoud e reperul. Contrastul dintre vegetația luxuriantă și asperitatea ondulărilor nisipoase, reminiscente solului marțian, a făcut ca această așezare deșertică să figureze în numeroase alte filme, precum Spectre (2015), Mumia (1999) sau Prince of Persia (2010). E și locul ideal pentru simulări ale misiunilor marțiene, locul în care cămilele conviețuiesc cu vehiculele tentaculare și cu astronauții în formare.

Royal Albert Hall: amfiteatrul istoriei 

Puține alte locuri din lume au găzduit personalități istorice mai diversificate ca această superbă cupolă din South Kensington, Londra: de la familiile regale ale Marii Britanii la membrii trupei Rolling Stones, de la Einstein la Jay-Z, de la Led Zeppelin la Adele și așa mai departe.

Tom Harper, regizorul din spatele Heart of Stone, a filmat aici pentru a doua oară, după ce regizase Your Room will be Ready, un scurt film narat de Mick Jagger, realizat cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la inaugurarea sălii de concerte.

Heart of Stone are lansarea internațională pe Netflix, pe 11 august 2023.

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells