Harvey Keitel rememorează lagărul de exterminare nazist în trailerul Tatuatorul de la Auschwitz

de Gloria Sauciuc în 27 Feb 2024
Toate episoadele vor fi disponibile pentru vizionare din 7 iunie

Harvey Keitel, starul din Reservoir Dogs, interpretează rolul unui evreu slovac care - în tinerețe - a tatuat numere de identificare pe brațele colegilor prizonieri la Auschwitz-Birkenau, pentru ca apoi să se îndrăgostească de o tânără pe care - de asemenea -o tatuase, în primul trailer pentru miniseria Tattooist of Auschwitz.

În această miniserie cu șase episoade, Keitel îl interpretează pe Lali Sokolov, un evreu slovac în vârstă, care a ajuns în 1942 într-un Auschwitz-Birkenau de coșmar, cel mai mare lagăr de concentrare și exterminare al naziștilor în timpul Holocaustului, și a lucrat ca tatuator, scriind numere de identificare pe brațele colegilor prizonieri.

Harvey Keitel interpretează rolul unui supraviețuitor de la Auschwitz care își amintește de trecutul inuman de care a avut parte, dar și de speranța pe care i-a adus-o faptul că s-a îndrăgostit într-un lagăr nazist.

„Dar am găsit ceva acolo, pe cineva”, îi spune Lali, la aproximativ 60 de ani mai târziu, lui Heather Morris, tânăra scriitoare începătoare (interpretată de Melanie Lynskey) al cărei roman ce avea să devină un best seller, „The Tattooist of Auschwitz”, a inspirat seria limitată.

În timp ce Lali îi povestește lui Morris despre anii petrecuți la Auschwitz, unde, în tinerețe, este interpretat de Jonah Hauer-King, el i-o prezintă pe Gita Sokolov (Anna Próchniak), al cărei braț l-a tatuat, în timp ce cei doi tineri evrei s-au îndrăgostit la prima vedere.

Când Lali este pe punctul de a-și pierde voința de a continua să trăiască la Auschwitz, Gita i-a redat credința în viață. „Trebuie să continuăm să trăim, orice ar fi”, îi spune ea lui Lali în scenele din flashback, în timp ce îi ține fața cu mâinile.

Tatuatorul de la Auschwitz este inspirat de povestea reală a lui Lali și Gita Sokolov, Morris ficționalizând în romanul său unele părți din povestea sfâșietoare a celor doi tineri evrei de la Auschwitz, așa cum i-a fost relatată de amintirile personale ale lui Lali.

Seria de evenimente despre puterea iubirii și a supraviețuirii de la Synchronicity Films este regizată de Tali Shalom-Ezer. Toate episoadele vor fi disponibile pentru vizionare pe platforma de streaming SkyShowtime, din 7 iunie.

Sinopsis oficial

The Tattooist of Auschwitz (Tatuatorul de la Auschwitz) este povestea lui Lali (Jonah Hauer-King), un evreu slovac care a fost deportat la Auschwitz în 1942, în lagărul de concentrare unde au fost uciși milioane de evrei în timpul Holocaustului.

La scurt timp după sosire, a fost distribuit la Tatuatori, însărcinat să imprime numerele de identificare pe brațele colegilor prizonieri. Într-o zi, o întâlnește pe Gita (Próchniak), în timp ce îi tatua numărul de încarcerare pe braț, iar cei doi se îndrăgostesc, în ciuda ororilor care îi înconjoară. Astfel începe o poveste de dragoste curajoasă și memorabilă. Aflați sub paza permanentă a unui ofițer SS nazist instabil, Stefan Baretzki (Jonas Nay), Lali și Gita sunt hotărâți să se țină unul pe celălalt în viață.

60 de ani mai târziu, Lali (Keitel), acum la 80 de ani, o întâlnește pe Heather Morris (Lynskey), o scriitoare aflată la început de drum. Văduv de curând, Lali își găsește curajul să spună lumii povestea lui. În timp ce își destăinuie trecutul lui Heather, Lali se confruntă cu fantomele traumatizante ale tinereții sale și retrăiește amintirile iubirii într-unul dintre cele mai îngrozitoare locuri din lume.

Exploreaza subiecte similare:

Harvey Keitel, The Tattooist of Auschwitz, Jonah Hauer-King, Jonas Nay, Anna Próchniak, Melanie Lynskey

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells