Guy Ritchie merge la război. Ministry of Ungentlemanly Warfare, în producție

de Marina Florea în 23 Feb 2021

Regizorul Guy Ritchie, care a devenit renumit cu thrillere polițiste, a început lucrul la scenariul și regia lui Ministry of Ungentlemanly Warfare, un thriller de spionaj plasat în cel de-Al Doilea Război Mondial, scrie The Hollywood Reporter. Jerry Bruckheimer și Chad Oman semnează productia prin Jerry Bruckheimer Films.

Proiectul adaptează cartea lui Damien Lewis „Ministry of Ungentlemanly Warfare: How Churchill's Secret Warriors Set Europe Ablaze and Gave Birth to Modern Black Ops”. Paramount a achiziționat drepturile pentru carte în toamna lui 2015 și scenariști precum Arash Amel, Paul Tamasy și Eric Johnson au scris primele schițe de scenariu. Cooptarea lui Ritchie în echipă a adus forțe proaspete proiectului care e descris ca „jumătate Dirty Dozen, jumătate Inglorious Basterds”.

Cartea relateaza cum primul ministru Winston Churchill, constrâns de pericolul nazist, a creat echipe de „black ops” (operațiuni secrete) care ar fi participat la misiuni secrete pe care guvernul nu le-a recunoscut. Aceste echipe, formate din condamnați și renegați, ar fi făcut treburile murdare în spatele frontului african și european, schimbând cursul războiului.

Atunci când Paramount a cumpărat drepturile asupra cărții, o probă a demonstrat că proiectul are potențial pentru a fi dezvoltat într-o serie de filme, mai ales că era vorba de numeroase misiuni care puteau fi ilustrate în film. Iar însușirile variate ale personajelor din echipă lăsa loc unei varietăți de actori să îi joace pe protagoniști.

Ivan Atkinson va semna producția executivă. Vanessa Joyce va superviza proiectul pentru Paramount.

Dintre ultimele filme ale lui Ritchie se numără thriller-ul polițist The Gentleman și remake-ul lui Aladdin - producție cu încasări de miliarde. Printre filmele lui plasate în alte epoci se numără cel plasat în epoca victoriană, în care joacă Robert Downey Jr., Sherlock Holmes, sau povestea medievală King Arthur: Legend of the Sword si filmul plasat în Războiul Rece The Man from U.N.C.L.E.

Exploreaza subiecte similare:

Guy Ritchie, The Dirty Dozen, Inglourious Basterds

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spartacus pe 23 februarie 2021 17:01
Eu tot astept vesti despre continuarea seriei ”King Arthur” (demarat cu Legend of the Sword, 2017), dar văd că nu se mai zice nimic si asta mă surprinde deoarece filmul a fost unul chiar aparte și reusit. Cred că încasările au fost însă prea mici pt producători și de aceea au renunțat. Păcat!...
Costirik pe 24 februarie 2021 05:23
Ai inceput cu un mister, dar pe parcurs l-ai elucidat. Bravo!
Costirik pe 24 februarie 2021 14:56
Si mie mi-a placut filmul, dar incasarile nu au fost mici ci dezastruoase. Inca incerc sa inteleg de ce...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells