Grand Cinema & More redevine gazda unui spectacol grandios: „My Fair Lady”

de Cinemagia în 9 Oct 2016
Spectacolul, în regia lui Răzvan Ioan Dincă, va putea fi urmărit în sala Epika din Grand Cinema & More pe 13, 14, 15 și 16 octombrie, dar și pe 8, 9, 10 și 11 decembrie

Au mai rămas câteva zile până la noua seria de spectacole ale musicalului care a scris istorie pe Broadway și West End. Pentru cei peste 70 de artiști, acestea sunt ultimele zile de repetiții, iar, pentru toți cei care vor să ia parte la un spectacol comparabil cu cele de pe scenele internaționale, sunt ultimele zile în care își mai pot cumpăra bilete pentru una dintre reprezentațiile „My Fair Lady” din stagiunea de toamnă. Spectacolul, în regia lui Răzvan Ioan Dincă, va putea fi urmărit în sala Epika din Grand Cinema & More pe 13, 14, 15 și 16 octombrie, dar și pe 8, 9, 10 și 11 decembrie.

40 de actori și dansatori, 27 de muzicieni și 12 soliști repetă deja pentru ca viitoarele spectacole să vină în întâmpinarea așteptărilor stabilite de premiera din luna mai. Atunci, peste 2.000 de spectatori s-au putut bucura de cea mai mare producție privată a unui musical, marcând un moment important în calendarul celor mai apreciate spectacole din România.

„Am avut şansa să fac parte din generaţia care, la Teatrul de Operetă, a învăţat cum se face un spectacol <<ca afară>>, un musical <<ca afară>>. Am fost implicat ca actor şi/sau traducător în mai toate proiectele de acolo şi am crescut cu acest curent, am descoperit tainele teatrului muzical. <<My Fair Lady>> este primul proiect privat de anvergură care a reuşit să realizeze un musical <<ca afară>>, un lucru incredibil în peisajul teatral românesc, iar, din acest motiv, producţia trebuie să fie un <<must see>>”, spune, despre spectacol, Ernest Fazekas, traducător al libretului și actor în rolul profesorului Henry Higgins.

„Să joci într-o sală de cinema, într-un musical care în România nu e atât de cunoscut e ca și cum te-ai arunca în gol. Am înțeles, însă, că publicul a fost pregătit să ne prindă din zbor și cred că asta a fost una dintre cele mai mari victorii. (…) E o viață întreagă în acest spectacol, trăită demn, înalt și frumos”, a descris Ana Maria Georgescu, actrița din rolul Elizei Doolittle, proiectul.

Dincolo de a aduce împreună artiști remarcabili ai scenei autohtone, dar și o echipă internațională de creație, din care fac parte dirijorul Daniel Jinga, scenograful american Maruti Evans, designerul de costume Oana Botez, coregraful Violeta Dincă și designerul de lumini Daniel Klinger, cea mai mare provocare a acestui spectacol a fost transformarea unei săli de cinema într-una autentică de teatru. Ingeniozitatea acestei puneri în scenă și măiestria celor implicați în proiect se reflectă în decorul pe două etaje, optimizat pentru a susține simultan actori, balet și o întreagă orchestră live.

Pentru spectacolele din luna octombrie biletele pot fi achizitionate de la casele de bilete din cadrul Grand Cinema & More, de pe bilet.ro și pe site-ul Cinemagia.

Despre Grand Cinema & More

Grand Cinema & More, situat în Băneasa Shopping City, acoperă o suprafaţă  totală de 14.000 mp şi are o capacitate de 2600 de locuri.

Cele 13 ecrane adaptate pentru suprafeţe largi de proiecţie 3D, unghiurile perfecte de vizibilitate şi locurile ultra-confortabile fac din Grand Cinema & More destinaţia perfectă pentru vizionarea filmelor si a spectacolelor la o calitate premium. Accesul se face direct pe la etajul întâi al centrului comercial Băneasa Shopping City.

Pentru mai multe informaţii privind programul filmelor şi al tuturor activităţilor din cinematograf, vizitaţi www.grandentertainment.ro și pagina de Facebook destinată evenimentelor culturale desfasurate la Grand Entertainment  facebook.com/GrandCultura/.

 

 

 

Alte știri din cinema

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells