Gemma Arterton: noi proiecte

de Ştefan Dobroiu în 4 Iul 2013
Actriţa este de văzut în Byzantium, de vineri pe marile ecrane

Este una dintre cele mai cunoscute tinere actriţe din Marea Britanie şi a reuşit ca în doar câţiva ani să apară atât în filme independente, cât şi în blockbustere hollywoodiene. De văzut de vineri în filmul lui Neil Jordan Byzantium (foto), în care interpretează un vampir în vârstă de 200 de ani, Gemma Arterton pare să revină la proiecte de mai mică anvergură în următoarea perioadă, după relativele eşecuri de casă sau critică aduse de producţii precum Prinţul Persiei: Nisipurile timpului şi Hansel şi Gretel: Vânătorii de vrăjitoare.

A terminat filmările la The Voices, cel mai recent film al lui Marjane Satrapi, transformată într-un star al festivalurilor după mega-succesul animaţiei Persepolis. Satrapi strânge o distribuţie interesantă (Ryan Reynolds, Anna Kendrick, Jacki Weaver) şi schimbă genul în The Voices, un thriller psihologic cu accente horror despre un muncitor cu probleme mentale care crede că poate vorbi cu pisica şi câinele său şi care este implicat într-un accident de muncă ce duce la moartea unui coleg. Sunt toate şansele ca The Voices, filmat în primăvară în Berlin, să se lanseze anul viitor la Cannes.

Un alt proiect ce se va lansa în curând este Runner Runner, un thriller produs de Leonardo DiCaprio, cu Ben Affleck şi Justin Timberlake pe afiş, alături de Gemma Arterton. Premiera românească este simultană cu cea internaţională, pe 27 septembrie. În centrul atenţiei este Timberlake, în rolul lui Richie, un student de o inteligenţă sclipitoare care se aruncă în lumea poker-ului online pentru a-şi plăti taxele şcolare. Când se consideră înşelat, îl confruntă pe Ivan Block (Affleck), un nume important al jocurilor de noroc online. Vrăjit de promisiunile financiare ale lui Block, Richie ajunge să lucreze pentru el, dar curân va ajunge să regrete decizia.

În toamnă Gemma va începe filmările la Ned Rifle, al treilea film din trilogia familiei Grim regizată de Hal Hartley, după Henry Fool (1998) şi Fay Grim (2007). În acest moment nu se ştiu multe despre subiect, dar povestea se învârte în jurul unui "patricid care se sfârşeşte prost", după cum comentează publicaţia Deadline. Filmul ar putea apărea în a doua jumătate a anului viitor.

Se mai pregăteşte de filmările pentru Gemma Bovery, noul film al regizoarei Anne Fontaine, care a făcut valuri la Sundance anul acesta cu Adore (cunoscut şi ca Perfect Mothers sau Two Mothers), cu Robin Wright şi Naomi Watts în rolurile a două bune prietene ce se îndrăgostesc fiecare de fiul adolescent al celeilalte. Gemma Bovery este inspirat de un roman grafic apărut în 1999, despre aventurile tragicomice ale unei englezoaice stabilite într-un mic sat francez.

Actriţa mai pregăteşte Mystery White Boy, un film biografic despre viaţa lui Jeff Buckley, muzician care s-a înecat în 1997, dar şi The Pre-Nup, o comedie romantice despre scandalul de la nunta a doi tineri excedaţi de insistenţele socrului mare ca tinerii însurăţei să semneze un contract prenupţial înainte de ceremonie. Arterton rămâne pe teritoriul comediei cu The Wright Girls, despre două actriţe interpretează două prietene la cataramă într-un sitcom de succes, dar care nu se pot suporta în viaţa reală, sabotându-se încontinuu.

Exploreaza subiecte similare:

Byzantium, Gemma Arterton, The Voices, Prince of Persia: The Sands of Time, Hansel and Gretel: Witch Hunters, Marjane Satrapi, Persepolis, Runner Runner, Ben Affleck, Justin Timberlake, Anne Fontaine, Adore, Mystery White Boy, actor

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Theodor2011 pe 4 iulie 2013 14:08
E o actrita frumoasa, nu stiu daca talentata, dar de urmarit. Mie unul mi-a placut in: Prinţul Persiei: Nisipurile timpului şi Hansel şi Gretel: Vânătorii de vrăjitoare.
In ceea ce priveste proiectul ei de viitor, si aici ma refer la prezenta ei in distributia filmului Runner Runner, cred/anticipez personal ca filmul va fi un BLUF, nu sunt sigur, dar in proportie de 70% de ce?
Ca 'joaca':)) Justin Timberlake in el, care mie personal nu-mi place nici cum canta, si nici cum joaca in filme, sa mai lase naibii filmele, ca nu-s de el, da ce sa-i faci, banu bata-l vina

Mishu25 pe 4 iulie 2013 17:51
Tamara Drewe e un film bun cu Gemma Arterton, nu secaturi ca Prince of Persia sau Hansel & Gretel
legolas05 pe 4 iulie 2013 21:44
E frumoasa si talentata,una din actritele mele preferate,astept sa o vad in Byzantium si in celelalte filme,am vazut pe IMDd ca se va face si o continuare la Hansel si Gretel.
alex_il_fenomeno pe 26 iulie 2013 16:55
Foarte multe proiecte de fantezie...Daca se descurca asa ca pana acum, sa fie!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells