Furiosa: tot ce ştim despre noul film din universul Mad Max!

de Ştefan Dobroiu în 24 Oct 2023
Prequel-ul Mad Max 5 se lansează global în primăvara lui 2024

Când cinema-ul este dominat de francize care refuză să-şi dea obştescul sfârşit, încăpăţânarea lui George Miller de a-şi continua vestita serie Mad Max la 30 de ani de la filmul anterior a fost întâmpinată cu multe sprâncene ridicate. Şi cât ne-am înşelat: Mad Max: Fury Road (2015) nu este doar unul dintre cele mai bune sequel-uri realizate vreodată, ci şi unul dintre cele mai captivante filme de acţiune din toate timpurile.

Citeşte aici despre un alt sequel aşteptat în 2024, Gladiator 2.

Ani de zile s-a vorbit de un prequel, Furiosa, iar acum acesta pare să intre în linie dreaptă pentru întâlnirea cu publicul. Conform unui articol publicat săptămânile trecute de Variety, producătorii filmului îşi doresc un debut global în selecţia festivalului de la Cannes de la anul, dar ceea ce îşi doresc producătorii şi ceea ce decide festivalul nu se sincronizează întotdeauna.

Furiosa se va concentra pe personajul jucat de Charlize Theron în Fury Road, Imperator Furiosa. Ştim deja că Theron nu apare în prequel, rolul fiind preluat de Anya Taylor-Joy, probabil cel mai bine cunoscută în acest moment pentru excelentul serial Netflix The Queen's Gambit. Conform unor interviuri recente, Miller a cochetat cu ideea să o întinerească digital pe Charlize Theron, dar i s-a părut că tehnologia tot mai utilizată în ultima vreme nu este suficient de dezvoltată pentru a-i oferi ce-şi dorea pentru filmul său. Şi se pare că exact The Irishman, filmul lui Martin Scorsese cel mai des menţionat în discuţiile despre această tehnologie, l-a convins pe Miller că trebuie să parieze pe o nouă actriţă pentru o Furiosa tânără.

Dacă am aflat chiar azi că noul film Misiune imposibilă va fi amânat un an din cauza grevei actorilor de la Hollywood, iată că Furiosa nu este deloc ameninţat cu o amânare. Filmul a fost filmat în Australia în a doua jumătate a anului trecut şi se află în prezent în postproducţie, prin urmare nimic nu va împiedica premiera anunţată de studiourile Warner pentru a doua jumătate a lunii mai.

Un punct de atracţie al filmului va fi fără îndoială Chris Hemsworth, care preia de la Hugh Keays-Byrne rolul lui Immortan Joe, principalul antagonist din Fury Road. Va fi cu siguranţă cel mai dezlănţuit rol negativ din cariera actorului australian care şi-a petrecut mai bine de un deceniu interpretându-l pe Thor în filmele Marvel.

Conform sinopsisului oficial, povestea începe când o Furiosa adolescentă este răpită din locul unde s-a născut şi ajunge în mâinile unei hoarde de bikeri conduse de Dementus (Tom Burke). Mai târziu, Furiosa va deveni un pion în lupta pentru Citadela lui Immortan Joe, râvnită de Dementus pentru că este una din ultimele surse de apă potabilă în stare să asigure supravieţuirea. În timp ce Dementus şi Immortan Joe se aruncă într-un război total, Furiosa face tot ce-i stă în puteri să supravieţuiască şi să-şi asigure cele necesare pentru a putea fugi.

Furiosa va completa cu siguranţă mitologia Mad Max, arătând cum protagonista şi-a pierdut braţul şi explorând misteriosul loc de baştină al eroinei: denumit Green Place of Many Mothers (Locul verde cu multe mame) în Fury Road, acest loc ar putea fi o comunitate condusă de femei şi un loc unde apa este încă disponibilă. "Sunt o Vuvalini a Multelor Mame. Iniţiatoarea mea a fost mama K.T. Concannon. Sunt fiica lui Mary Jabassa", strigă Furiosa într-o scenă din Fury Road şi ne aşteptăm ca toate aceste informaţii consemnate pasager în filmul din 2015 să fie explorate pe îndelete în prequel. Trebuie menţionat şi faptul că, din moment ce acţiunea din Furiosa are loc cu două decenii înainte de trilogia iniţială, sunt mari şanse ca lumea din Mad Max să arate diferit, cu mai multe locuri ospitaliere încă necotropite de deşert.

Un dezavantaj al acestui prequel este faptul că ştim, în mare, cum se termină. În Fury Road, Furiosa este încă în Citadelă, iar aceasta este condusă în continuare de un Immortan Joe oribil mutilat, probabil o consecinţă a răfuielii sale cu Dementus. Scenariul lui Furiosa va avea nevoie de multă inventivitate pentru a broda o poveste imprevizibilă în jurul acestor detalii deja cunoscute.

Exploreaza subiecte similare:

George Miller, Chris Hemsworth, Anya Taylor-Joy, Charlize Theron, Tom Burke, Furiosa, Mad Max: Fury Road, The Irishman, Hugh Keays-Byrne

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spartacus pe 25 octombrie 2023 19:27
Ce tampenie! In loc sa mearga inainte cu o continuare la ”Mad Max: Fury Road” (2015), ei prefera sa vina cu un... sequel?!?!? Dar, la cata lipsa de imaginatie si prostie domneste la Hollywood, n-ar trebui sa mire luarea unei astfel de decizii cretine! Parerea mea, desigue!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells