Furiosa: A Mad Max Saga deschide Festivalul de Film de la Cannes

de Gloria Sauciuc în 22 Mar 2024
Mult-așteptatul Furiosa: A Mad Max Saga va fi prima dată văzut la Cannes, în prezența regizorului și a distribuției, în frunte cu Anya Taylor-Joy, Chris Hemsworth și Tom Burke

La nouă ani de la Mad Max: Fury Road, noul film din celebra saga a regizorului, scenaristului și producătorului australian George Miller revine pe Croisette, anunţă Cannes Film Festival, printr-un comunicat oficial. Filmul va fi proiectat în afara competiției la Grand Théâtre Lumière din cadrul Palais des Festivals, miercuri, 15 mai.

Mad Max (1979), Mad Max II: The Challenge (1981), Mad Max: Beyond Thunderdome (1985), Mad Max: Fury Road (2015), Furiosa: A Mad Max Saga (2024): în cinci filme și aproape cinci decenii, George Miller „a creat un mit, ba chiar o mitologie cathartică”, scrie festivalul.

Mad Max este o cronică a prăbușirii societății și a mediului înconjurător, jucându-se cu codurile genului pentru a pune în discuție aceste teme, inițial vizionare și acum de o crudă actualitate, se mai vede în comunicatul oficial.

Filmat inițial în sălbăticia Australiei, acest „western pe roți” descrie o lume distopică în care viteza și mișcarea sunt sinonime cu energia vitală, dar și cu moartea ca urmare a epuizării resurselor, oferind spectatorului o doză de adrenalină rar egalată pe marele ecran, mai scrie festivalul.

Furiosa: A Mad Max Saga este cel mai recent episod. Acesta revine la originile lui Furiosa, noua eroină apărută în Mad Max: Fury Road. Actrița Anya Taylor-Joy o interpretează pe tânăra Furiosa, care încearcă să se întoarcă acasă, în ciuda numeroaselor bande armate ostile.

„Ideea acestui prequel mă însoțește de peste un deceniu”, a declarat George Miller. „Nu aș putea fi mai încântat de atât cu ocazia întoarcerii la Festivalul de la Cannes - împreună cu Anya, Chris și Tom - pentru a împărtăși Furiosa: A Mad Max Saga. Nu există un loc mai bun decât pe Croisette pentru a experimenta acest film cu publicul de pe scena mondială”.

George Miller, cineastul singular și inclasabil, a fost de două ori membru al juriului Festivalului de Cannes înainte de a deveni președintele acestuia în 2016 pentru cea de-a 69-a ediție. În 2022, a prezentat Three Thousand Years of Longing, cu Tilda Swinton și Idris Elba, în afara competiției.
 

Exploreaza subiecte similare:

Furiosa: A Mad Max Saga, George Miller, Anya Taylor-Joy

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells