Furios și iute: Hobbs & Shaw, debut bun și nu prea în SUA

de Gloria Sauciuc în 5 Aug 2019
În lupta pentru supremația la box office, Hobbs & Shaw s-ar putea menține în fruntea clasamentului până la începutul toamnei

Într-o lună săracă în premiere (în România doar 11 producții se lansează în august), deci cu puțini contracandidați, spin-off Furios și iute: Hobbs & Shaw se situează - la debutul pe marile ecrane - pe primul loc în box office-ul nord-american. Este ultimul blockbuster al verii lui 2019, după cum notează publicația Cinemablend.

Cu a doua cea mai largă lansare din istoria francizei Fast & Furious (Hobbs & Shaw a fost prezent în weekendul premierei în 4253 de cinematografe numai în SUA), Hobbs & Shaw a avut încasări de 60,8 milioane de dolari, la un buget de 200 milioane, conform Box Office Mojo.

Pe de altă parte, încasările din afara Statelor Unite se ridică la peste 120 de milioane de dolari, conform Cinemablend. Fate of the Furious/Fast & Furious 8 se lansa cu încasări de 98 milioane de dolari în SUA. Cifrele de la debutul pe marile ecrane l-ar putea plasa pe Hobbs & Shaw pe locul 7 în topul încasărilor din franciza de nouă filme Fast & Furious, conform boxofficemojo.com. Lipsa entuziasmului cu privire la acest spin-off s-ar putea datora, notează boxofficemojo.com, absenței distribuției originale din filmele Fast & Furious.

Cu toate acestea, Hobbs & Shaw este bine cotat pe agregatorul de cronici RottenTomatoes, având un rating de popularitate de 90% (criticii de film, însă, i-au dat un scor de 66%). Spectatorii care votează pe CinemaScore îl clasează, de asemenea, foarte sus, notând filmul cu „A-” (numai Fast Five și Fast & Furious 6 au primit nota maximă, „A”).

În topul încasărilor acestui weekend (2-4 august), animația The Lion King a avut un box office de 38,246 milioane de dolari iar pe locul trei s-a situat Once Upon a Time in Hollywood, cu încasări de 20,025 milioane de dolari.

În lupta pentru supremația la box office, Hobbs & Shaw s-ar putea menține în fruntea clasamentului, cel puțin până la lansarea horror-ului IT: Chapter 2 (6 septembrie), asta dacă nu va fi detronat de titluri precum Scary Stories To Tell In The Dark ori The Angry Birds Movie 2.

Exploreaza subiecte similare:

Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw, The Lion King, The Angry Birds Movie 2, Fast & Furious 6, The Fast and The Furious, Fast Five, Fast & Furious 8

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cavallioty pe 5 august 2019 17:48
este o lansare rezonabila avand in vedere ca este un spin off, care niciodata nu se va ridica la nivelul productiei din care a fost "extras" pentru ca oricat de populare au fost personajele,incat sa merite un film propriu,filmul mama are mai multe personaje fiecare cu fanii lor, iar cum franciza este de ceva timp pe piata, este greu sa atraga spectatori noi.
In concluzie, 60 mil este mai mult de cat ok,inseamna mai mult de 60 % retentie din filmele originale

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells