Filmul Grand Central: iubire interzisă și radiații

de Cinemagia în 2 Mar 2015
Regizoarea Rebecca Zlotowski construiește un univers al dragostei obsesive cu un triunghi amoros plin de suspans

De la un loc de muncă la altul, Gary ajunge să fie angajat într-o centrală nucleară, unde găsește ce spera: bani, o familie și o echipă de lucru unită. Acolo, aproape de reactoare, unde radiațiile sunt cele mai puternice, se îndrăgostește de Karole, soția lui Toni. Dragostea interzisă și radiațiile îl contaminează lent pe Gary. Fiecare zi care trece devine o amenințare. Viața nu e mai ușoară nici pentru Karole, interpretată de Léa Seydoux, care are o alegere dificilă de facut, între iubit și amant. Léa Seydoux face un rol plin de erotism și voluptate, iubirea ei pentru ambii bărbați fiind plină de ambiguitate.

Regizoarea construiește subtile paralele între iubirea interzisă și radiații...

Regizoarea Rebecca Zlotowski construiește un univers al dragostei obsesive cu un triunghi amoros plin de suspans. Dragostea ilicită plină de pasiune și emoție aduce filmul în topul dramelor romatice și erotice ale cinema-ului francez. Cu o notă asemănătoare lui Renoir sau Becker, regizoarea construiește subtile paralele între iubirea interzisă și radiații.

Rebecca Zlotowski explică de unde a pornit ideea filmului: „pasiuni iesite din comun se nasc în medii ieșite din comun, cum este această tabară pentru muncitorii din centrale nucleare. E un loc în care oamenii se confruntă cu frica și pericolul morții în fiecare zi. Am vrut să arăt emoții nobile și puternice și am vrut să arăt povestea acestor muncitori care nu sunt atât de cunoscuți”.

Centrala nucleară nu e numai un loc de muncă unde sarcinile sunt istovitoare și prost plătite, e un loc straniu și misterios unde constanta nevoie de monitorizare a contaminarii cu radioactivitate este un efort de echipă, o solidaritate diferită.

Filmul este inspirat din producțiile franțuzești clasice, ale anilor '30, iar portretizarea clasei muncitoare, a realității dure este împletită cu un fir narativ romantic. Plasarea filmului în jurul unei centrale nucleare e o șansă de a aduce în prezent marile teme ale cinema-ului francez.

„Am vrut să reinventez aceste figuri eroice, care au valori puternice și înfruntă obstacole”, spune regizoarea.

Filmarea a avut loc într-o centrală nucleară părăsită, in Austria, iar imaginile din film surprind exact atmosfera dintr-o centrală nucleară.

Exploreaza subiecte similare:

Grand Central

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
XShadowX pe 2 martie 2015 09:51
E interesant acest film , o sa il vad daca o sa am ocazia

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells