Filmul Gemini Man aduce în cinematografele din România formatul revoluționar 3D+ HFR

de Gloria Sauciuc în 2 Oct 2019
Noul film al regizorului Ang Lee este unul cât se poate de ambițios în ceea ce privește tehnologia de producție folosită

Din 11 octombrie (și o avanpremieră pe 8 octombrie), spectatorii români vor putea experimenta, în 39 de locații din România și pe 101 ecrane, formatul revoluționar 3D+ HFR (3D+ High Frame Rate), cu ocazia lansării SF-ului Gemini Man/Gemini: Conspirația, regizat de revoluționarul cineast Ang Lee.

Este prima dată când acest format intră în țara noastră. Publicăm la finalul articolului lista cu cinematografele care vor difuza filmul în acest format. Pe lângă formatul 3D+ HFR, Gemini Man va mai fi difuzat în format 2D. Filmul, cu Will Smith, Clive Owen și Mary Elizabeth Winstead protagoniști, este distribuit la noi de Ro Image 2000.  

Pe 8 octombrie, Paramount Channel va difuza un material special de 30 de minute despre Gemini Man, la ora 20.00, care va fi subtitrat in română. Materialul va fi reluat și zilele următoare.

Ce înseamnă 3D+ HFR?

Este un format digital revoluționar cu o rată de 60 de cadre pe secundă – mai mult decât dublu față de rata tradițională pe secundă a filmelor – ceea ce oferă spectatorului o experiență amplificată de imersie totală în formatul 3D, se vede într-un comunicat remis Cinemagia.

Cu 60 de imagini 3D proiectate pe secundă, derivate dintr-un master impecabil de 120 de cadre pe secunde, redă imaginile mai aproape de ochiul uman decât a fost posibil vreodată, aducând privitorul chiar în mijlocul acțiunii. Mai multe imagini înseamnă mai multă profunzime, permițând, astfel, spectatorului să vadă și să perceapă mult mai multe detalii într-un cadru. Acest mix de performanță tehnologică și acțiune aduce pe marele ecran viziunea intactă a spectacolului vizual creat de regizor. Acest progres în narațiunea vizuală oferă spectatorilor cea mai fascinantă și mai captivantă experiență cinematografică din tot ce poate oferi o sală de cinema în acest moment.

O nouă eră în cinematografie

Pentru a scoate în evidență această particularitate a lui Gemini Man, studiourile Paramount Pictures au lansat în acest week-end un clip video cu imagini din culise, ce explică tehnologia 3D+ folosită, în care detaliile sunt mult mai bine redate, iar spectatorul se simte purtat chiar în mijlocul acțiunii. Cineastul vorbește chiar de o „nouă eră în cinematografie”, datorată acestor inovații în modul de capturare și de redare a imaginii.

În Gemini Man, un asasin de elită va trebui să se lupte pentru viața lui în înfruntarea cu cel mai periculos inamic – versiunea lui mai tânără, o mașinărie de ucis. Will Smith interpretează în film două personaje – un asasin al Guvernului de vârstă mijlocie, pe nume Henry Brogan, și clona sa tânără, Junior, care este trimis să îl elimine. Evident, pentru versiunea mai tânără a lui Smith s-a apelat la grafica digitală, însă la 120 cadre pe secundă utilizarea cascadorilor și motion-capture-ul facial asigurat de Will Smith (la care s-ar fi aplicat „întinerirea digitală„) ar fi fost insuficiente. Cei de la Weta Digital au ales să recreeze integral personajul (procesul a durat nu mai puțin de doi ani), căci o simplă ștergere a ridurilor de pe fața actorului ar fi fost mult prea costisitoare și ar fi făcut ca personajul să arate artificial.

Unde va rula filmul în format 3D+ HFR

Grand Cinema Baneasa
Cineplexx Satu Mare
Cineplexx Titan
Grand Botosani
One Brasov
Cinema City Braila
Cinema City Cluj iulius mall
Cinema City Cotroceni AFI
Cinema City Constanta Maritimo
Cinema City Constanta Park
Cinema City Deva
Cinema City Drobeta
Cinema City Mega Mall
Cinema City Ploiesti Shopping
Cinema City Timisoara 2
Cinema City Sun
Cinema City Suceava
Cinema City Park Lake
Cinema City Galati
Cinema City Rm Valcea
Inspire Cinema Craiova
Colors 3d Alba Iulia
Inspire Cinema Electroputere
Happy Focsani
Happy Buzau
Happy Bucuresti
Happy Alexandria
Cinema Jean Constantin
Line Targoviste
Dacia Bistrita
Dacia Resita
Ioan Manole Galati
Ion Besoiu Sibiu
Alexandria
Cinema Melodia Dorohoi
Cinema Borsa
Cinema Flacara Hunedoara
Luna Caransebes
Victoria Petroșani
Cinema Toplița

Exploreaza subiecte similare:

Gemini Man, Will Smith, ang lee, Clive Owen, Mary Elizabeth Winstead

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Mishu25 pe 2 octombrie 2019 19:09
Nu e adevarat ca "este prima dată când acest format intră în țara noastră", seria Hobbit a rulat in 3D HFR acum 7 ani..dar ce pretentie sa avem de la cinemagia
Alex24 pe 12 octombrie 2019 12:24
Era doar cu 48 de cadre pe secunda. Asta are 60 de cadre pe secunda. Si atunci doar in Bucuresti rula. Acum aproape in toata tara.
Phantom_sub pe 2 octombrie 2019 19:09
Este valabil și pentru Cinema Geo Saizescu din Râmnicu Vâlcea?
Phantom_sub pe 2 octombrie 2019 19:11
Știu că am văzut Hobbitul în tehnologia de 120 de cadre pe secundă și mă dureau ochii rău.
Phantom_sub pe 2 octombrie 2019 20:03
De fapt, m-am documentat și era în 60 fps. Dar tot HFR. Oricum, oricât de inovativ ca imagine ar fi acest fim, la cinema City Râmnicu Vâlcea se vede foarte în ceață 3D-ul în general și nici sistemul surround nu e prea grozav...
buntua54 pe 2 octombrie 2019 20:09
Ang Lee a mai folosit HFR si la Billy Linn.
La Hobbit, cred că doar ultimul a fost HFR dar Peter Jackson a mers pe 2x48 fps.
Interesantă părerea lui Phantom legat de durerile de cap și ochi.
Am rămas uimit de.numarul mare de cinematografe din țară cu funcție HFR și faptil că CC are abia la jumătate din ele așa ceva.

Phantom_sub pe 13 octombrie 2019 14:53
Până la urmă l-am văzut în 2D. Nu prea e bun scenariul, scenele de acţiune sunt bune şi CGI-ul e bun. Nici interpretarea nu mi s-a părut spectaculoasă, dar în câteva momente.
makomomo pe 13 octombrie 2019 23:38
Nu pot sa comentez calitatea extrem de slaba a filmelor 3D la cinema...imagine intunecata, poate doar la IMAX sa se vada putin mai luminat dar in rest...jale.Din cauza asta 3D ul nu are succes la noi.Fata de un film vazut acasa pe tv 3D unde imaginea este buna si luminoasa, la cinema am senzatia ca dau banii degeaba.Asa ca in loc de 60fps mai bine faceau ceva cu luminozitatea ecranului.
Consider ca cinematografele ar trebui sa investeasca in aparate mai bune, de 4K sa mai amintesc?
PS:Ca sa realizati cat de inapoiati suntem dpdv al tehnologiei, anul acesta s-a lansat in Japonia prima televiziune 8k...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells