Filmele IMAX ale lui 2015

de Ştefan Dobroiu în 28 Ian 2015
Află ce premiere poţi vedea pe ecranul gigant!

Avem unul singur în întreaga ţară şi cum am putea să nu-i acordăm atenţie? Cinemagia a întrebat distribuitorii de film din România şi a aflat lista următoarelor premiere lansate şi pe ecranul IMAX. Află din materialul de mai jos care sunt aceste titluri şi de ce ai vrea să le vezi în cele mai bune condiţii. În acest moment doar cinci premiere sunt confirmate pentru ecranul IMAX, dar includem în articol mai întâi posibilităţile şi apoi filmele pe care noi am vrea să le vedem în acest format.

Ascensiunea lui Jupiter/6 februarie
Trebuia să-l vedem încă de anul trecut, dar SF-ul fraţilor Wachowski a fost amânat pentru începutul lunii februarie. Regizorii şi-au pus din nou la bătaie talentul pentru poveşti elaborate, imaginând un hibrid între Matrix şi Star Wars. În centrul atenţiei se află Jupiter (Mila Kunis), o insignifiantă femeie de serviciu de pe Terra care află că are un destin exemplar, putând schimba o dată pentru totdeauna viaţa pe planetă. Vânată de misterioşi răufăcători, Jupiter primeşte ajutorul lui Caine (Channing Tatum), un războinic interplanetar care îi arată că universul este mult mai complex, sumbru şi periculos decât îl credea Jupiter. Trailerele sunt dovada unui gigantic efort de producţie care va fi apreciat la justa lui valoare doar pe ecranul IMAX.

Insurgent/20 martie
Shailene Woodley reia rolul lui Tris, cea care răsturna bizara ordine socială dintr-o societate postapocaliptică în Divergent. Trailerele sugerează că producătorii au mărit serios bugetul de efecte speciale pentru a arăta războiul nimicitor iscat, după evenimentele din film, între cele patru facţiuni. Tris se confruntă cu o provocare ieşită din comun, pentru că nu este niciodată uşor să alegi o cale care i-ar putea pune în pericol pe cei apropiaţi.

The Avengers: Age of Ultron/1 mai
Fanii universului Marvel aşteaptă o experienţă cinematografice de neuitat de la acest sequel al mega-hitului din 2012. Cu Joss Whedon revenit în funcţia de regizor şi scenarist şi cu un subiect extrem de puternic şi actual, Age of Ultron promite o răfuială globală între Iron Man, Căpitanul America, Thor, Hulk, Văduva neagră şi Hawkeye şi Ultron, indestructibilul robot creat de Tony Stark şi transformat într-un călău al umanităţii. Cu inteligenţă sclipitoare şi acces la orice bit de informaţie de pe Terra, robotul se aliază cu doi mutanţi cu puteri incredibile, Scarlet Witch şi Quicksilver, care se vor dovedi inamici redutabili pentru echipa Răzbunătorilor. Puţine sunt filmele de anul acesta cu bugete de efecte speciale mai mari decât cel al lui The Avengers 2, prin urmare ar fi o idee să-l vezi pe ecranul IMAX.

Mad Max: Fury Road/15 mai
Trailerele noii incursiuni în lumea postapocaliptică a lui Max Max ne-au impresionat şi acum chiar ne dorim să vedem noile aventuri ale eroului pe un ecran cât mai mare. Interpretat de Tom Hardy, Mad Max se va trezi într-o viaţă pe viaţă şi pe moarte pentru resursele unei lumi post-apocaliptice, pârjolite de un soare intens. Când o întâlneşte pe Furiosa (Charlize Theron), o femeie care vrea să traverseze deşertul, Max va trebui să înfrunte o bandă de sălbatici gata de orice pentru a pune mâna pe ultimele rezerve de apă şi benzină ale planetei. Răfuielile cu ei par a fi atent coregrafiate, iar decorul deşertic, înecat în soarele necruţător cu siguranţă vor arăta foarte bine în IMaX.

Tomorrowland/22 mai
Este unul dintre cele mai misterioase şi pline de potenţial blockbustere ale lui 2015, cu mari şanse să fie transformat într-o franciză de către studiourile Disney. Vom explora Tomorrowland, un ţinut magic aflat în pericol, şi, pentru a-l salva, eroul interpretat de George Clooney îi va cere ajutorul lui Casey, o tânără exploratoare. Primul trailer dezvăluie extrem de puţin despre cât de fantastic este Tomorrowland, lansând o mulţime de promisiuni cu privire la aventura extraordinară a eroilor, dar cele câteva cadre cu fantasticul Tomorrowland ne-au convins că regizorul Brad Bird (The Incredibles, Ratatouille, Mission: Impossible - Ghost Protocol) nu a precupeţit niciun efort pentru a aduce pe ecran imagini extraordinare.

The Walk/9 octombrie
Revenirea în atenţie a lui Robert Zemeckis ne arată unul dintre cele mai uimitoare acte de curaj ale ultimelor decenii: traversarea de către Philippe Petit, la o înălţime de aproximativ 500 de metri, pe sârmă, a distanţei dintre cele două turnuri ale World Trade Center. Isprava a avut loc în 1974, la scurtă vreme după inaugurarea turnurilor, iar Zemeckis va folosi povestea lui Petit şi pentru a omagia cele două clădiri distruse de atacurile de la 11 septembrie.

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens/18 decembrie
Multe sondaje, inclusiv unul pe Cinemagia, arată că The Force Awakens este cel mai aşteptat film al anului. Încă nu ştim nimic concret despre subiect, în afară de faptul că, la 30 de ani de la evenimentele din Episodul VI, Imperiul galactic domină în continuare galaxia şi că rebelii luptă să-l răstoarne. Cert este că J.J. Abrams va folosi universul creat de George Lucas pentru a ne arăta, într-un mod spectaculos, o nouă confruntare între cavalerii Jedi şi războinicii Sith.

Posibilităţi
Patru filme se află pe lista celor care ar putea fi aduse pe ecranul IMAX, dar încă nu au fost confirmate: Chappie (6 martie), Furios şi iute 7 (3 aprilie), San Andreas (29 mai) şi SPECTRE (23 octombrie).

Nouă ne-ar mai plăcea să vedem pe ecranul gigant următoarele filme:

Cinderella/13 martie
Jurassic World/12 iunie
Inside Out/19 iunie
Terminator: Genisys/3 iulie
Minions/10 iulie
Ant-Man/17 iulie
Pan/24 iulie
Pixels/24 iulie
Everest/18 septembrie
The Jungle Book/9 octombrie
The Good Dinosaur/27 noiembrie

Exploreaza subiecte similare:

Jupiter Ascending, The Avengers: Age of Ultron, Star Wars: Episode VII - The Force Awakens, Mad Max: Fury Road, Tomorrowland, The Walk, Insurgent

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Phantom_sub pe 28 ianuarie 2015 22:27
Eu nu am IMAX în oraş, dar am 3D. O să mă văd următoarele filme la cinema: Ascensiunea lui Jupiter, Mad Max Fury, Tomorrowland, Star Wars: Episode VII - The Force Awakens, Chappie, Furios si Iute 7, poate San Andreas, Insurgent, Jurassic World, Terminator: Genisys, Ant Man, The Jungle Book, poate, sa vad niste trailere mai intai.
Alex_Paun_Valentin pe 30 ianuarie 2015 11:20
Ce ati vrea voi sa vedeti este super!
costi_iordache pe 9 februarie 2015 20:44
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: vioras1968@yahoo.ro

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells