Filme cu vrăjitoare

de Gloria Sauciuc în 31 Ian 2013
Indiferent ce magie îţi place, albă sau neagră, cu siguranţă unul dintre filmele de pe lista de mai jos te va fermeca, dacă ai să-l priveşti.

Hansel şi Gretel rulează în avanpremieră la cinema săptămâna aceasta, iar Cinemagia porneşte şi ea pe urmele vrăjitoarelor bune şi ale celor rele. Fie că sunt înspăimântătoare, sau bune la inimă, aceste făpturi plăsmuite în perioada medievală e imposibil să nu ne vrăjească, fie că suntem adulţi, fie copii. Indiferent ce magie îţi place, albă sau neagră, cu siguranţă unul din filmele de pe lista de mai jos te va fermeca dacă ai să-l priveşti.

The Witches of Eastwick

Probabil cel mai sexy trio de vrăjitoare: Susan Sarandon, Cher şi Michelle Pfeiffer joacă în acest film despre un grup de specialiste ale magiei negre care ajung să fie seduse cu toate de către acelaşi diabolic bărbat (jucat,bineînţeles, de Jack Nicholson).

Haxan: Witchcraft Through The Ages

Un film mut din 1922, este o perspectivă destul de bizară asupra vrăjitoriei. Cu un aer de documentar, evenimentele prezentate în film sunt totuşi unele fictive. Totuşi, filmul a devenit un clasic întrucât toate scenele prezentate, inclusiv cele mai şocante sau bizare (nuditate, tortură, perversiuni sexuale) sunt completate prin efecte speciale extrem de bune pentru perioada în care filmul a fost realizat.

Seria Harry Potter

Aceste filme sunt şi vor fi în continuare printre cele mai îndrăgite filme despre vrăjitori şi vrăjitoare.

Practical Magic

Nicole Kidman nu a vrăjit niciodată mai bine prin felul cum arată decât în acest film, după cum nici Sandra Bullock nu arată rău. Cele două surori pe care cele două le joacă în film, ca şi restul familiei, sunt de mult timp sub un blestem înfiorător: orice bărbat care se îndrăgosteşte de ele va muri tragic. Aşa că filmul este plin de incantaţii şi blesteme, de vecini bănuitori şi chiar de morţii vii. Însă cu toate astea, e o comedie romantică şi trebuie să aibă happy-end.

Suspiria

Acest horror din 1977 este unul dintre cele mai celebre filme cu vrăjitoare, şi ultimul produs pe peliculă Technicolor. Însă atmosfera filmului nu e nici pe departe colorată sau plină de voie bună: un grup de fete studiază la o şcoală de dans despre care, aşa cum vor descoperi, nu ştiau chiar totul. Pe măsură ce elevele încep să moară violent, şi alte lucruri înfricoşătoare şi pline de mister se petrec (de pildă, curg viermi din tavan), unele fete încep să bănuiască adevărul: şcoala era, cândva, una de magie neagră şi un consiliu de vrăjitoare, şi rămăsese aşa în pofida aparenţelor. Filmul are parte din plin de sânge şi de violenţă şi nu e destinat întregului public, deşi unii îl consideră cel mai bun film cu şi despre vrăjitoare.

The Blair Witch Project

Acest fals documentar a fost la vremea lui unul dintre cele mai bine primite filme, datorită originalităţii de care a dat dovadă. Filmul pune accent pe caracterul său realist, potenţat de o imagine tipică unei camere ţinută în mână şi care tremură, plus câteva descoperiri bizare făcute de către cei trei studenţi la regie care scotocesc pădurea în căutarea misterioasei vrăjitoare din Blair. Situaţiile reuşesc să producă spaimă, chiar dacă nici vrăjitoarea nu apare şi nici soarta studenţilor nu e dezvăluită până la capăt. Tocmai prin asta filmul sperie publicul într-o manieră cu totul particulară.

Black Sunday

Acest film din 1960 este despre o vrăjitoare vampir care se întoarce din morţi, jucată de către frumoasa şi inegalabila Barbara Steele, care are în film un rol dublu: nu numai vrăjitoarea, ci şi prinţesa căreia îi vrea să-i golească sângele pentru a căpăta nemurire. Un film artistic cu o imagine bine pusă la punct, obligatoriu de văzut pentru fanii horror-ului clasic.

I Married a Witch

Un alt film cu o actriţă superbă, cu siguranţă nu e la fel de întunecat precum cel de mai sus. Frumoasa Veronica Lake joacă rolul unei vrăjitoare care are sute de ani şi care încearcă, în prezentul filmului, să se răzbune pe descendenţii celor care au ars-o pe rug. Sufletul ei reuşeşte să capete formă umană, doar că în cele din urmă se îndrăgosteşte de cel pe care trebuia să-l tortureze. Veronica Lake este uimitoare ca întotdeauna, iar filmul are un parcurs aproape unic.

Exploreaza subiecte similare:

The Witches of Eastwick, Haxan, Harry Potter and the Sorcerer's Stone, Practical Magic, The Blair Witch Project, Black Sunday, I Married a Witch, Nicole Kidman, Barbara Steele, Veronica Lake, Susan Sarandon, Cher, Michelle Pfeiffer, Suspiria

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
monicarusu25 pe 31 ianuarie 2013 10:24
mie mi-ar placea sa urmaresc I married a witch.
zeno.marin pe 31 ianuarie 2013 11:11
iar mie mi-ar placea sa urmaresc I married a bitch.
MikkaelWolfganger pe 31 ianuarie 2013 11:49
Iar mie nu mi-ar placea sa urmaresc I Married A Witch...Eu vreau sa vad Suspiria(deja e la descarcat:D)...
AndreBlack pe 31 ianuarie 2013 15:52
The Blair Witch Project este cel mai bun .
alex_il_fenomeno pe 31 ianuarie 2013 19:16
Indiferent cate se vor mai face, tot la cele clasice raman.
SANDA45 pe 2 februarie 2013 15:08
the witches of eastwick

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells