Filme cu eroine protagoniste, de 8 martie, pe micile ecrane

de Gloria Sauciuc în 8 Mar 2018
Consultați Programul TV pentru oferta completă a canalelor de la noi
De Ziua Femeii, vrem să semnalăm câteva filme care merită atenția noastră, programate de 8 martie (dar și în reluare) de posturile TV de la noi, filme cu eroine în prim plan. Sunt producții aparținând mai multor genuri, cu personaje ce redau diferite fațete ale feminității. Totodată, profităm de ocazie pentru a ura tuturor persoanelor de gen feminin La mulți ani! 
 
Joi, 8 martie, ora  16:30, HBO
Routh Night este o Marea mahmureală cu femei. Cinci prietene şi foste colege de facultate – interpretate de Scarlett Johansson, Kate McKinnon, Jillian Bell, Ilana Glazer şi Zoë Kravitz – închiriază o casă de vacanţă la Miami pentru un weekend de celebrare a ultimelor zile de burlăcie ale lui Jess (Scarlett Johansson), weekend care până la urmă o va lua razna. Parte originală a scenariului este discuția despre prietenie, despre continuarea ei în virtutea inerției la vârsta adultă, doar pentru că a existat la anii adolescenței, chiar dacă persoanele s-au schimbat, plus agățarea de trecut etc.
 
Dramă sportivă. Million Dollar Baby (2004)
Joi, 8 martie, ora 17:05, TV1000
Maggie Fitzgerald (Hilary Swank) ar putea părea o femeie dură, însă duritatea ei merge dincolo de aparenţe. Combinaţia dintre pasiunea ei pentru box şi îndârjirea cu care ea îşi urmăreşte visul până la capăt fac din ea o femeie exemplară. La 31 de ani, îşi propune să facă ceva cu viaţa ei. Îi place boxul şi încearcă să-l convingă pe antrenorul Frankie Dunn (Clint Eastwood) să o înveţe să boxeze.
 
Dans. Flashdance (1983)
Joi, 8 martie, ora 18:00, Diva 
În viziunea unora, mai bun chiar decât Dirty Dancing, filmul strălucește prin hiturile anilor ’80 și prin povestea optimistă a tinerei Alex Owens (Jennifer Beals), o femeie de 18 ani ambițioasă și atrăgătoare, care lucrează ziua ca sudor, iar noaptea ca dansatoare într-un bar. Visul ei - să găsească dragostea și să-și realizeze visul: să danseze la Conservatorul din Pittsburgh. 
 
Biografic. María Montez: La película (2014)
Joi, 8 martie, ora  19:00, Sundance Channel
Povestea de viață a Mariei Montez, o actriță care a devenit cunoscută drept Regina Technicolor prin rolurile ei hollywoodiene de seducătoare exotică din 1940, până la moartea sa subită din 1951.
 
După caz real. Changeling (2008)
Joi, 8 martie, ora 19:15, TV1000 
O dramă emoționantă și provocatoare despre povestea unei femei care luptă cu îndârjire, încăpățânare și mult curaj, și reușește să învingă poliția coruptă, deschizând o nouă era a demnității și egalității omului în fața legii.  Inspirat dintr-un caz real, care a dat peste cap sistemul legal din California, filmul este povestea unei femei aflate în căutarea adevăratului ei fiu, dispărut fără urmă. Angelina Jolie reușește o creație cu totul specială, construindu-și fluent metamorfozarea treptată în luptatoare neînduplecată, pe parcursul tuturor crizelor și al momentelor oscilante pe care le străbate. 
 
Muzical. Dreamgirls (2006)
Joi,  8 martie, ora 20:00, Diva
Apariţia modestă într-un show local, ce are ca scop căutarea de noi talente, a tinerelor din The Dreamettes - Deena Jones (Beyoncé Knowles), Lorrell Robinson (Anika Noni Rose) şi lidera de grup Effie White (Jennifer Hudson) - cu peruci ieftine şi costumaţie făcută cu propriile lor mâini, cu cântece şi paşi pregătiţi de fratele lui Effie, C.C. (Keith Robinson), le dă acestora speranţa că talentul şi visele lor pure vor fi remarcate şi le vor scoate din anonimat. Sunt tinere. Sunt frumoase. Sunt exact ceea ce caută Curtis Taylor Jr. (Jamie Foxx) este un vânzător de maşini care visează să-şi creeze propria afacere în muzică 
 
Dramă. Mothers and Daughters (2016)
Joi, 8 martie, ora 20:10, TVR 2
Christina Ricci, Sharon Stone, Susan Sarandon, Courteney Cox fac parte din distribuția acestui film despre maternitate și relația fiică-mamă. 
 
SF. Colossal (2016)
Joi, 8 martie, ora 20:30, HBO 2
Regizorul spaniol Nacho Vigalondo ofera un amestec monstruos din toate: o Anne Hathaway alcoolică, șopârle kaiju uriașe care strivesc orașul Seoul, roluri secundare lui Dan Stevens și Jason Sudeikis, și o poveste de comedie horror cu un cadru supranatural care ar putea fi singurul subiect original al zilei.
 
Joi, 8 martie, ora 21:30, TV1000
La cinci ani după lansarea primului film, scenariștii au început să lucreze la Elizabeth: the Golden Age, tot cu Cate Blanchett în rol titular. Dacă Elizabeth era concentrat asupra primilor ani ai domniei, asupra luptei pentru asigurarea tronului și a transformării reginei-novice într-o Regină care-și asumă destinul, Elizabeth: The Golden Age acoperă anii de mijloc ai domniei, exploatând pe plan politic conflictul cu Philip al ÎI al Spaniei și cu tot Imperiul catolic din spatele sau. Când Elizabeth a ajuns regină, în 1558, jumătate din populația Angliei era catolică, dar, trecând peste orientarea religioasă, ea și i-a dorit în primul rând supuși credincioși, protejându-i chiar de atacurile intoleranților protestanți. Noul film își propune să analizeze noțiunea de toleranță religioasă, în termeni moderni, dar apelând la material istoric. 
 
Thriller. Stigmata (1999)
Joi, 8 martie, ora 22:00, AMC 
O atee (Patricia Arquette) primeşte stigmatele Mântuitorului, după achiziționarea unui rozariu deținut anterior de un preot brazilian decedat, care a suferit el-însuși de același fenomen. Un preot catolic este desemnat să cerceteze cazul şi face descoperiri importante. Filmul reia tema conspiraţiei Vaticanului pentru a supune prin minciună întreaga lume.
 
Dramă. Prisonnières (1988)
Joi, 8 martie, ora 22:01, TV5 
O versiune franceză pentru serialul Orange Is the New Black, filmul prezintă viaţa femeilor aflate dupa gratii într-o inchisoare din Franţa.
 
Dramă. Rachel Getting Married (2008)
Joi, 8 martie, ora 00:55, TV1000
Anne Hathaway a primit o nominalizare la Oscarul pentru Cea mai bună actriţă în rol principal pentru această dramă de familie a lui Jonathan Demme proiectată în deschiderea festivalului de la Veneţia în 2008. Hathaway este Kym, o tânără care primeşte permisiunea de a părăsi clinica de dezintoxicare unde a fost internată, pentru a fi de faţă la nunta surorii ei, Rachel (Rosemarie DeWitt). Filmul explorează tensiunea dintre membrii familiei şi dezvăluie la un moment dat motivul dramatic al adicţiei lui Kym.

Exploreaza subiecte similare:

Rough Night, Scarlett Johansson, Kate McKinnon, Jillian Bell (I), Ilana Glazer, Zoë Kravitz, Flashdance, Dreamgirls, Million Dollar Baby, Hilary Swank, Beyoncé Knowles, Anika Noni Rose, Jennifer Hudson, Prisonnières, Colossal, Rachel Getting Married, Patricia Arquette, Rosemarie DeWitt, Cate Blanchett, Christina Ricci, Sharon Stone, Susan Sarandon, Courteney Cox, Elizabeth: The Golden Age, stigmata, Mothers and Daughters, María Montez: La película, Changeling, Angelina Jolie

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells