Film despre protestele din Bucureşti, la Rotterdam

de Ştefan Dobroiu în 15 Ian 2014
Festivalul are loc între 22 ianuarie şi 2 februarie, cu Bucureşti, unde eşti? în program

Bucureşti, unde eşti?, un film despre protestele antiguvernamentale din Capitală, a fost inclus în selecţia festivalului de la Rotterdam, ce va avea loc între 22 ianuarie şi 2 februarie. Filmul de 76 de minute regizat de Vlad Petri face parte din secţiunea My Own Private Europe, care grupează viziuni personale ale cineaştilor cu privire la continentul nostru.

Iată cum este descris proiectul pe pagina dedicată lui de către site-ul festivalului de la Rotterdam:

"La 23 de ani după Revoluţia română, Bucureştiul se răzvrăteşte din nou. Cei vârstnici, şomerii, tinerii, studenţii, ofiţerii de poliţie, cei excentrici, activiştii politici şi filistinii se strâng pe străzile oraşului, copleşiţi de idealul comun al unei vieţi mai bune, cu toate că niciunul nu are o idee clară şi practică despre cum ar trebui să fie această viaţă."

Sinopsisul filmului: "După 23 de ani de la Revoluţie oamenii se întorc în stradă, recucerind spaţiul public. Vlad Petri le urmăreşte poveştile pentru o perioadă de un an, de la primele zile ale protestelor până în zilele Referendumului pentru demiterea preşedintelui. Acesta nu e un film didactic despre un fenomen politic, e o analiză a străzii pornind de la poveştile oamenilor, de la revendicările, dorinţele şi viziunile lor despre democraţie."

În România, premiera lui Bucureşti, unde eşti? va avea loc în iunie în cadrul festivalului Transilvania, în selecţia Zilele Filmului Românesc.

Sursă foto: pagina de Facebook a filmului Bucureşti, unde eşti?.

Exploreaza subiecte similare:

Vlad Petri, Bucureşti unde eşti?

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
neb2069 pe 17 ianuarie 2014 10:36
Interesant, au fost sterse comentariile anti-basiste, se pare ca nu mai e voie cu pareri sau exrimpare libera. V-ati dat arama pe fata Cinemagia.
alex_il_fenomeno pe 16 februarie 2014 14:59
Se gasesc destui fani ai acestui gen, deci cred ca poate avea succes.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells