Film biografic cu Stan şi Bran, în pregătire

de Ştefan Dobroiu în 18 Ian 2016
Steve Coogan şi John C. Reilly îi interpretează pe popularii comici în cel mai „hot” biopic al anului

Printre puţinele posibilităţi de entertainment la televizor ale românilor din perioada comunistă se numărau şi gagurile popularilor Stan Laurel şi Oliver Hardy, mai cunoscuţi la noi sub numele de Stan şi Bran. Neglijat până acum de realizatorii de filme biografice, celebrul duo va fi omagiat în Stan & Ollie, biopic în care Stan şi Bran vor fi interpretaţi de Steve Coogan şi John C. Reilly.

Trebuie doar să numeri câte filme biografice au fost nominalizate anul acesta la premiile Oscar pentru a vedea cât de mare e potenţialul lui Stan & Ollie în următorul sezon al marilor premii cinematografice. Dezvoltat de BBC Films şi regizat de Jon S. Baird (Vinyl, Filth), proiectul este scris de Jeff Pope (Philomena), anunţă Deadline.

Filmul se va concentra pe o perioadă extrem de ofertantă din viaţa celor doi actori. Suntem în 1953, când cuplul a dispărut din atenţia publicului şi încearcă o revenire cu ajutorul unui turneu în Marea Britanie. Iniţial puţin gustat de public, turneul îi mâhneşte pe Laurel şi Hardy cu multele locuri goale din sălile unde îşi pun în scenă spectacolul, dar energia şi prietenia ce îi leagă îi fac pe comici să treacă peste acest debut dezamăgitor. În curând li se duce din nou vestea, sălile se umplu, iar turneul devine legendar. Dar norii nu lipsesc din viaţa actorilor: sănătatea lui Hardy este tot mai şubredă şi pune în pericol parteneriatul creativ, chiar când cuplul îşi pregăteşte cântecul de lebădă.

Reprezentanţii BBC Films au declarat, citaţi de Deadline, că producţia filmului va începe în cursul acestui an şi că pregătirile au parte de întreaga atenţie a companiei. Sunt mari şanse ca marile festivaluri să se bată pe premiera mondială a filmului anul viitor, iar Stan & Ollie să fie unul dintre succesele de casă şi critică din 2017.

Exploreaza subiecte similare:

Stan Laurel, Oliver Hardy, Steve Coogan, John C. Reilly, Jon S. Baird, Jeff Pope

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Costirik pe 18 ianuarie 2016 21:22
Greu, greu sa faci un film biografic cu cei doi. Stan si Bran sunt un brand international si merita un film pe masura;)
spartacus pe 19 ianuarie 2016 11:07
O misiune foarte-foarte grea. Una este ca faci un film biografic despre nu stiu ce personalitate intr-un anume domeniu si alta e sa faci asa ceva despre un/doi comici, total diferit. Cei doi actori din rolurile principale au o misiune deloc de invidiat, acum ramane de vazur daca se vor ridica la inaltimea... actorilor reali.
bogyvaly pe 20 ianuarie 2016 13:55
Atat Coogan cat si Reilly sunt doi actori foarte buni dar nu stiu daca se vor potrivi personalitatilor celor doi mari comedianti. Greu, foarte greu

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells