Film 4 Fun, gata de start la Sinaia!

de Cinemagia în 2 Aug 2022
Gala de deschidere va avea loc în sala mare a Cazinoului și va debuta cu un spectacol de teatru

A XIV-a ediție a festivalului internațional de comedie Film 4 Fun are loc în perioada 4 - 7 august 2022. După o ediție desfășurată integral online, în 2020, și o alta hibridă, în 2021, Film 4 Fun revine cu întregul program în sălile din orașul Sinaia, gazda tradițională a festivalului.

La a patra ediție de Film 4 Fun cu o competiție internațională de scurtmetraje de comedie, selecția festivalului include 24 de filme reprezentând 12 țări: Franța (5 producții), Spania (4), Belgia și Italia (3), România (2), Brazilia, Elveția, Germania, Noua Zeelandă, Polonia, Singapore și SUA (câte 1 film fiecare). Scurtmetrajele intrate în competiție, produse după 1 august 2020, au fost selecționate de criticul de film Mihai Fulger din cele 945 de producții din toată lumea înscrise în festival.

Pentru a patra ediție consecutivă, competiția Film 4 Fun este evaluată de un juriu internațional, care acordă premiile pentru Cel mai bun scurtmetraj, Cel mai bun regizor și Cel mai bun scenariu. Pe lângă aceste premii, se va înmâna și premiul publicului, stabilit pe baza voturilor spectatorilor. Juriul ediției a XIV-a a festivalului este compus din regizorul și scenaristul croat Stanislav Tomić (care revine după trei ani printre jurații Film 4 Fun), jurnalistul și criticul de cinema francez Léo Ortuno și actrița româncă Maria Obretin.

Gala de deschidere Film 4 Fun 2022 va avea loc în sala mare a Cazinoului din Sinaia și va debuta cu un spectacol de teatru: savuroasa comedie „Între două nu te plouă!”, în regia lui Radu Gabriel, avându-i în distribuție pe actorii Luminița Bucur, Oleg Apostol și Maria Radu. Va urma proiecția comediei croate „Să sune tamburele!” („Po tamburi”), în regia lui Stanislav Tomić, care și-a cunoscut unul dintre interpreții principali, tânărul actor român Andrei Miercure, la Film 4 Fun 2019.

În cadrul galei de închidere a ediției, găzduită tot de Cazinoul Sinaia, trofeul Film 4 Fun va fi acordat, la fel ca în fiecare an, unui important actor român de teatru, film și televiziune, care s-a remarcat în roluri comice. Trofeul ediției a XIV-a va fi înmânat actriței Carmen Tănase. După acordarea premiilor pentru competiția internațională de scurtmetraje de comedie, va fi proiectat, într-o nouă versiune digitală și în prezența regizorului său, lungmetrajul de debut al cineastului Nae Caranfil, E pericoloso sporgersi (coproducție franco-română, 1993). Actrița omagiată la Film 4 Fun 2022, Carmen Tănase, interpretează un rol secundar în acest film.

Programul festivalului mai cuprinde, printre altele, prezentarea comediei #dogpoopgirl(debutul în regia de lungmetraj al actorului Andrei Huțuleac), proiecția succesului internațional Peter Iepuraşul: Fugit de acasă, un atelier de cultură cinematografică cu actorul-regizor Radu Gabriel și un spectacol de teatru pentru copii oferit de trupa Hai-Hui.

„Este o reală bucurie pentru mine că la cea de-a XIV-a ediție a acestui eveniment cultural publicul va reveni în sala de cinema pentru a viziona filme de comedie. Festivalul Film4Fun este un eveniment de suflet pentru Sinaia, prin care ne dorim să aducem zâmbete pe buze și în inimile oamenilor. Cred că succesul nostru, în general, stă în puțină visare, un zâmbet larg și multă fericire”, a declarat Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.

Producătoarea, monteuza și profesoara Laura Georgescu Baron, directoare-fondatoare a Film 4 Fun, a adăugat: „Poate mai mult ca oricând, ne dorim ca acest eveniment să aducă bucurie în rândul publicului. Pentru că: «Într-o lume plină de conflicte, noi am ales să ne amuzăm!»”.

Festivalul internațional de comedie Film 4 Fun este organizat de Fundația Cine Remember, în parteneriat cu Primăria Orașului Sinaia și în parteneriat internațional cu Sindicatul Francez al Criticii de Cinema (SFCC), cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, al Dacin Sara și al Uniunii Cineaștilor din România (UCIN). Sponsori: Domeniile Averești și Krüger - Brent Agency. Parteneri media: AaRC (All about Romanian Cinema), Agerpres, Cinemagia, Film, Observator cultural, Zile și nopți.

Mai multe informații despre festivalul internațional de comedie Film 4 Fun găsiți pe site-ul Film4Fun.ro, precum și pe pagina de Facebook Film 4 Fun.

Exploreaza subiecte similare:

Nae Caranfil, Andrei Huțuleac, Mihai Fulger, Peter Rabbit: The Runaway, #dogpoopgirl, Maria Obretin, Carmen Tănase, E pericoloso sporgersi, Maria Radu, Oleg Apostol, Luminița Bucur

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells